De 5 bedste hjemmelavede hårkure (de er naturlige og økologiske)

Kvinde der bruger en hjemmelavet hårkur

Hårkure er en af de bedste måder at forhindre hårudtynding samt hårtab. Du kan finde en række produkter i butikkerne, som kan hjælpe dig med at forhindre hårskader, men de er ret dyre. Men heldigvis behøver du ikke at bruge penge på dem, da du let kan bruge ingredienser fra dit køkken til at lave din helt egen hårkur. En hårkur der er helt naturlig og, afhængig af hvilke ingredienser du bruger, helt økologisk.

Fordi en hårkur er så god en ide, så er her nogle ideer til 5 gode hårkure du let kan lave.

Hårkur til tørt og ødelagt hår

Denne hårkur er alletiders til tørt og ødelagt hår, men den hjælper også med til at få håret til at vokse hurtigere.

Ingredienserne er 2 skefulde kokosolie, 3 skefulde olivenolie, 1 banan og mandelmælk (eller almindelig mælk).

Du starter med at tage en halv banan og mase den indtil der ikke er flere klumper tilbage (da klumper kan være svært at skylle ud af håret). Banan er godt til at forstærke håret og hjælper det også med at vokse. Derefter tager du et æg i skålen, hvilket er virkelig godt til at formindske frizzy hår.

Man kan bruge to olier i denne hårkur, men man kan også blot vælge at bruge en. Tag 2 skefulde kokosolie hvilket hjælper med at gøre håret blødere og mere skinnende. Derefter tager du 3 skefulde olivenolie som hjælper på tørt og skadet hår.

Til sidst skal du bruge en halv kop mandelmælk eller almindelig mælk for at hjælpe håret med at blive blødere. Husk at mikse det hele sammen i en skål. Hvis kokosolien stadig er lidt klumpet kan man sætte skålen ind i mikroovnen i et par minutter for at kokosolien kan smelte. Lad det være i håret i mindst 30 minutter før du skyller håret.

Olivenolie citronsaft hårkur

Hvis du har en tør og skællet hovedbund, så er denne maske god for dig. Det eneste du skal gøre er at blande 2 skefulde friskt citronsaft (eller limesaft ligesom i videoen) med 2 skefulde olivenolie og 2 skefulde vand. Efter du har gjort dette skal du massere hovedbunden med masken i fugtigt hår. Lad det sidde i 20 minutter og vask det ud af håret. Denne maske kan man bruge hver anden uge.

Æg hårkur

Denne hårkur er ret populær, da mange berømtheder bruger den. Den bruges til at gendanne dit hårs glans, samt få det til at se sundere ud. Æg er en vigtig kilde til B-vitaminer og proteiner, som er afgørende for sundt hår og hud. Folk som har normalt hår kan let bruge hele ægget i håret. For fedtet hår anbefaler stylister kun at bruge æggehvider og til folk med tørt hår anbefales det kun at bruge blommen. Hårkuren af æggeblommer og æggehvider bruges kun en gang om måneden, mens hårkuren af æggehvider alene kan bruges en gang om ugen.

Det eneste du skal bruge er æg. Antallet af æg kommer an på dit hår og hvor langt det er.

Du skal smøre ægget rundt i håret og husk at anvende det ned i hårbunden også. Du skal lade det sidde i ca. 20 minutter, derefter skyller du dit hår med kold vand, hvilket gør at man undgår æggemassen størkner og derved blivere sværere at få ud af håret. Vask til sidst dit hår med en mild shampoo og skyl håret med lunkent vand.

Kanel hårkur

Kanel har været brugt i århundrede i ayruvedisk medicin. Det siges at hjælpe med hårvækst, skæl og det er samtidigt også en måde at lysne håret naturligt. Hårkuren kan ikke kun gøre dit hår 2-3 toner lysere, den giver også et naturligt shine og gør det silkeblødt samt sundere. At anvende kanel hårkuren tit for at lysne håret vil hjælpe med at få dit hår til at forblive sundt.

Du skal blot blande kanelpulveret med varm olivenolie og smøre det i hele håret. Du kan også blande honning og hårbalsam i, hvilket gør det lettere for dig at skylle kanelen ud. Hvis hårkuren kommer på din hud kan det godt brænde lidt hvilket er normalt. Derfor skal du undgå at få det på hovedbunden, panden, nakken eller ørerne. Du kan lade hårkuren være i 4 timer eller længere

Banan yoghurt hårkur

Sommervarme og solens stråler kan skade dit hår, så derfor er denne banan yoghurt hårkur lavet til at forynge tørt, tyndt og skrøbeligt hår.

Ingredienserne er en halv banan, 2 spsk. græsk yoghurt, 3 tsk. honning og 1 tsk. citronsaft.

Ingredienserne i denne hårkur er fyldt med proteiner og næringsstoffer som får dit tørre og skrøbelige hår til at få den naturlige glans tilbage.

Du skal mase bananen i en skål og tilsætte yoghurten. Bland derefter honningen og citronsaften i. Du kan tilføje et par dråber af nogle olier hvis du har lyst, så dit hår kan få en sød duft.

Når blandingen er glat og cremet, anvender du den i dit fugtigte hår. Børst det igennem med brug af en tandkam. Sæt derefter håret op og lad det stå i 15-20 minutter. Skyl til sidst dit hår med lunkent vand, shampoo og balsam for at være sikker på at du får hele hårkuren ud af håret.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*