Sofie Schnoor – modetøj i rå og smukke designs fra det danske brand

Det danske modemærke Sofie Schnoor er efterhånden blevet en fast bestanddel af den danske modebranche. Med sine funktionelle, feminine, men rå og smukke designs kan man da også sagtens forstå dette. Sofie Schnoor er først og fremmest et resultat af en enorm drivkraft, ekstremt hårdt arbejde, og en god portion hjerteblod, hvilket efterhånden også er ved at blive lagt mærke til i det store udland. Læs videre her, og bliv lidt klogere på dette spændende brand.

Grundlæggeren

Fynske Sofie Schnoor har altid haft mode inde på livet, hvilket skyldes, at hun er vokset op med forældre i modebranchen; og nærmere betegnet skobranchen, hvilket selvfølgelig har haft indflydelse på hendes fremtidige karrierevalg. Netop fordi hun havde forældre, der havde skobutikker i Haderslev og Odense, bruger hun derfor ofte anekdoten, at hun er født i en skoæske.

Efter et mindre teenageoprør tog hun en tur på kunstskolen i Odense var hun nu fast besluttet på, at det var skoene hun virkelig brændte for. Og det var vigtigt for den vordende skodesigner, at hendes sko skulle være smukke, men behagelige at have på. Der er altså ingen 16 tommers hæle hos Schnoor. På trods af dette læner Schnoors skodesign sig op af en klassisk smuk feminin pasform, hvilket angiveligt blev født ud et opgør med hendes barndoms noget usexede fodformede sko.

Som del af en modefamilie har Schnoor været tilskuer til meget indenfor branchen; lige fra modemesser, det forretningsmæssige samt selve designprocessen; damen har med andre ord mode i blodet.

Enspænderen på markedet

Da Schnoor startede var der bestemt ikke tradition for dansk producerede sko, så man kan nok sige, at hun havde en lidt vanskelig begyndelse i branchen. Men efterhånden som årene gik vandt hun mere og mere fodfæste herhjemme, og er i skrivende stund et af de store mærker herhjemme. Desuden er blikket vendt mod udlandet, hvor Schnoor ligeledes er ved at etablere sig. Selvom det startede med sko, så har Sofie Schnoor udvidet forretningen med også at introducere sine egne kollektioner med tøj, accessories samt tøj til de mindste via brandet Petit.

Historie

Som brand nærmer Sofie Schnoor sig med hastige skridt sit tyveårs jubilæum, hvilket i sig selv er lidt af en præstation i den hårde modeverden. Sammen med sin mand dannede Sofie Schnoor sit brand tilbage i 2001 med det ønske, at designe sko til rigtige mennesker. Siden da er der selvfølgelig kommet børnetøj og ikke mindst voksenkollektioner til brandet, hvilket virkelig har udviddet brandets vision.

Opgradering af hverdagen

Som udgangspunkt designes der hos Schnoor ikke til den røde løber, men snarere til alle os andre. Dette betyder dog ikke, at der ikke er tale om glamour, men snarere en slags hverdagsglamour, der har fokus på anvendelighed uden at gå på kompromis med elegancen. Som brandets absolutte hoveddesigner er Sofie Schnoor inspireret af det autentiske, virkelige liv og bruger ofte mange timer på blot at observere folk på Strøget for derved at lade dette glide ind i hendes designudtryk. Det er jo trods alt almindelige mennesker, der skal bære hendes kreationer.

Sæsonerne

Sofie Schnoor følger den sædvanlige modekalender, hvilket betyder der kommer nye kollektioner til fire gange om året (både Sofie Schnoor samt Petit). Selvom kollektionerne skifter, så er der stadig fælles karaktertræk. Tænk klassisk skandinavisk design i en feminin æstetik med en rå kant, og du vil have en rimelig idé om, hvad du vil opleve når de nye kollektioner afsløres. Desuden vil der typisk være sporty elementer, der virkelig afslører Schnoors mission med at designe til mennesker i bevægelse.

Koncept

Siden opstarten i 2001 har den helt overordnede vision hos Schnoor været, at lave sko og tøj der arbejder med kontraster – og mere specifikt den umage pardannelse mellem det feminine kombineret med det rå udtryk. Elegance og komfort er et andet kontrastpar hos brandet, hvilket resulterer i mode til modebevidste kvinder med fart på hverdagen.

Stil

Selv efter snart tyve år er brandet tro mod dets oprindelige vision. Der er stadig tale om cool, sporty og elegant mode, der værdsætter komforten over alt andet. Filosofien er, at det jo ikke bør være en lidelse at være moderigtigt klædt, og det har Schnoor virkelig gjort til en æressag ud af år efter år.

Mest kendte produktkategorier

Sofie Schnoor kan som brand inddeles i fire hovedkategorier; nemlig sko, voksenkollektionerne, Petit samt accessories:

Sko

Skoene er som sagt designerens første store kærlighed. Gennem hendes mange rejser til udlandet, henter Schnoor inspiration fra de allerhotteste trends fra hele verden, og genfortolker disse gennem sit helt eget prisme; og hele spektret er repræsenteret – lige fra Sofie Schnoor støvler, sko, sandaler samt sneakers. Stilen er varieret, selvom det klassiske Sofie Schnoor udtryk er at spore alle vegne. Der bruges de mest komfortable såler, og selvom der laves mange sko med høje hæle, så er der aldrig tale om decideret ubehagelige hælestørrelser.

Materialevalget i skoene afspejler desuden også designerens sans for kvalitet og eksklusivitet, hvilket kommer til udtryk i de mange ruskinds- og lædersko i hver eneste kollektion. Alt dette taget i betragtning, er det ikke mærkeligt, at Sofie Schnoor er blevet til en favorit blandt mange kvinder i både ind- og udland.

Petit

Efter lanceringen af hendes skomærke, valgte Sofie Schnoor i 2007 at udvide sit brand og kaste sig over børnemode. Dette blev starten på det populære børnemærke Petit, hvilket var manifestationen på en gammel drøm hos designeren om at lave mode til børn. Denne drøm blev først og fremmest født, da Schnoor selv blev mor til sine to børn, og hurtigt indså, at der var et hul i markedet med et begrænset udvalg at vælge imellem.

Det hele startede faktisk rigtigt beskedent med en enkelt garnnøgle. Schnoor overtalte nemlig sin mor til at begynde at strikke noget børnetøj, hvilket udmøntede sig i den allerførste Petit kollektion. Det der kendetegner og adskiller Petit fra andre brands, er det enkle design i en nedtonet farveskala. Dette gav det dengang noget spraglede danske børnetøj et alvorligt modspil og havde desuden den fordel, at det var nemt at kombinere med andre stykker.

Det, der i sin tid især fungerede som designmæssig katalysator for Schnoors Petit kollektion, var moden fra 1920’erne kombineret med et moderne og råt udtryk. Visionen var derfor at tilføje et klassisk snert til et topmoderne udtryk. Med alt fra sko, strikvarer, sengetøj og meget mere – alt sammen i samme overordnede Schnoor-æstetik – spiller Petit på alle de rigtige strenge.

Petit er som udgangspunkt bevidst om, at børn er mere en blot prydsgenstande. Børn er – og skal være – aktive, og derfor skal deres tøj også afspejle dette. Barnet er det vigtigste her, og tøjet skal ikke sprælle alt for meget, men snarere træde en smule i baggrunden, og blot danne en smuk palet, som barnet kan boltre sig med. Petit laves til både drenge og piger.

Sofie Schnoor

Også til de voksne har Sofie Schnoor noget at byde på. Der er her tale om en desingmæssig æstetik, der kan ses i forlængelse af skokollektionerne og Petit. Klassisk elegance, et enkelt udtryk i enkle farver samt slidstærke og rå materialer; det er den moderne kvinde, der er i centrum, og tøjet er med som supplement og tilskuer.

Hver kollektion har deres nye tiltag, men en ting er sikkert; det vil altid være tydeligt at se designerens fingeraftryk på hvert eneste stykke. Udtrykket i voksenkollektionerne spænder ligeledes vidt; fra blomster- og dyreprint, bomuldsflæser, lædernederdele, klassiske strikkede cardigans og trøjer, blomstrede sportsjakker til t-shirts med smukke tryk. Fælles for dem alle er, at der kræses for detaljen, materialerne og designet. Sofie Schnoors tøj er en vaskeægte kærlighedsaffære med det klassisk diskrete feminine udtryk opdateret til det nye årtusinde.

Accessories

Accessories er i dag en vigtig del af enhver modebevidst persons arsenal, og er en glimrende måde at puste lidt nyt liv ind i et outfit på – og især hvis man er på et stramt budget. Sofie Schnoor er selvfølgelig også bevidst om dette og har derfor et godt udvalg at tasker, bælter, solbriller og bikinier at byde på. Alt sammen i den nedtonede farveskala og smukke design, der jo kendetegner brandet som helhed. Farverne i de seneste kollektioner holdes i ofte metalliske jordfarver og opererer i spændingsfeltet mellem det mere ornamentale sat overfor det enkle. Resultatet er originalt, legende og ikke mindst utrolig smukt.

Sengetøj og tilbehør til børn

Med særlig fokus på de helt små har Sofie Schnoor designet det sødeste sengetøj, som fås i forskellige mønstre som typisk holder sig inden for en enkelt farvenuance. Sengetøjet fås i Petit serien, og i forskellige størrelser – junior og baby. Vi valgte at lave vores egen sengeramme til vores første pige, i et design, hvor vi let kunne udvide størrelsen hen ad vejen (sengerammer  kan også købe færdige i voksenstørrelse). Til sengetøj valgte vi en af de rosa serier fra Sofie Schnoor, fordi de er 100% Oeko-Tex certificeret bomuld, så vi ikke skal bekymre os om kedelige kemikalier.

Hvor sælges Sofie Schnoor?

I lighed med andre større brands er Sofie Schnoor tilstede både de fysiske forretninger samt på nettet. Du kan købe Sofie Schnoor i diverse stormagasiner (Magasin du Nord, Illum, Salling osv.), mange netshops samt ca. 600 high-end butikker i ind- og udland.

Egne butikker

Sofie Schnoor har selvfølgelig sine egne flagskibsbutikker spredt ud over hele landet. Du vil først og fremmest kunne finde hendes butikker i København og Odense.

Stormagasiner

Via hendes repræsentation hos Magasin og Illum vil du desuden kunne finde hendes brand i ind- og udland (bl.a. Aarhus, Malmø, Oslo, Hamborg og Bergen).

Webshops

Hvis du i lighed med mange andre danskere vælger at købe din mode på nettet, så vil du desuden også ofte kunne finde gode rabatter og tilbud – især på tidligere kollektioner. Blandt de mange webshops, der sælger Sofie Schnoor, kan blandt andet nævnes:

  • Mollyogmy.dk
  • Blossom.dk
  • Magasin.dk
  • Alexandras.dk
  • Stylepit.com
  • Asos.com
  • Next.co.uk.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*