Vælg det rigtige GHD Glattejern

Er du på udkig efter et glattejern i virkelig høj kvalitet, så er GHD et rigtig godt valg. GHD laver fantastiske glattejern, og de lever i den grad op til deres navn. GHD står nemlig Good Hair Day.

Siden det første GHD glattejern blev lanceret i 2001, er der løbende sket videreudvikling. I dag findes der en lang række forskellige GHD glattejern på markedet. Det kan være vanskeligt at finde rundt i de mange modeller, størrelser og priser. I artiklen her får du en komplet gennemgang af alt det, du skal vide om GHD, så du nemt kan finde det glattejern, der passer bedst til dig og dit hår.

» Find GHD glattejern på tilbud her «

GHD glattejern

Fordele ved GHD

Et GHD glattejern er lavet til professionelt brug, så når du køber et glattejern, får du samme udgave som den frisøren bruger i salonen.

Der er lidt forskellige feautures og udforminer afhængig af model, men uanset hvilken model af GHDs glattejern, du vælger, så får du:

 • Præcis temperatur styring
 • 2,7 meter ledning
 • Hurtig opvarmningstid
 • Floting plates (plader der glider let gennem håret)
 • Minimal slidtage på håret
 • Mange anvendelsmuligheder

Præcis temperatur

Når du styler håret med varme, er det vigtigt at temperaturen er både korrekt og konstant.

Hvis varmen er for høj, så skader det håret,  og hvis er den for lav, så holder glatningen/krøllerne ikke. Den optimale temperatur er 185 grader, og det er præcis den temperatur GHD glattejern har.

GHD styre temperaturen ved hjælp af 1-6 censorer (afhængig af model) og det er bl.a. grunden til, at de kan holde en meget præcis og ensartet varme. Billigere glattejern har oftest ikke så avanceret styring af varmen.

2,7 meter ledning

Den ekstra lange ledning giver en enorm arbejdsfrihed, og selvom det kan virke som en mindre detalje, så gør det en kæmpe forskel.

Hurtig opvarmningstid

Når du sætter glattejernet i stikkontakten går der mindre en 20 sekunder, så er det klar til brug.

Floting plates

Pladerne på glattejernet er lavet med en særlig belægning, der får dem til at glide nemt gennem håret. De hænger aldrig i håret og efterlader det meget glansfuldt.

Minimalt slidtage på håret

Den præcise styring af temperaturen og de specielle plader gør, at et GHD glattejern slider minimalt på håret.

Mange anvendelsesmuligheder

Alle GHD fladjern kan kan, udover at glatte håret, også lave bølger og krøller.  Det er blandt andet grunden ti,l at GHD selv kalder deres produkter for stylere i stedet for glattejern.

Auto off

Som en sikkerhedsforanstaltning slukker alle GHD glattejern automatisk, når de ikke har været brugt 30 minutter.

GHD Glattejern – Modeller

GHD udvikler hele tiden deres produkter, og derfor er der efterhånden en lang række modeller på markedet.

Overordnet set findes der fire generationer af GHD glattejern:

 • IV original styler
 • V Gold (opdateret til New Gold i 2018)
 • Eclipse (udgået)
 • Platinum

GHD Modeller

Alle glattejern laves i normal bredde 1 inch. GHD Gold findes desuden i to ekstra bredder:

 • Mini (Specielt godt til fint og kort hår)
 • Max (Velegnet til langt og kraftigt hår)

Nedenfor finder du en gennemgang af alle modellerne.

GHD VI

IV bliver også kaldt Original Styler fordi, det er det oprindelige glattejern fra GHD. Selvom glattejernet efterhånden har en del år på bagen, er det stadig kvalitetsmæssigt foran mange af konkurrenterne.

Den væsenligste forskel på den originale styler og de nyere modeller er, at det er lidt sværere at lave krøller, da siderne ikke er helt så afrundet som på de efterfølgende modeller. VI har kun 1 varmesensor, så varmestyringen burde ikke være helt så god, som på de nyere modeller. I praktisk har det dog kun meget lille betydning.

Det er nemt at kende IV fra de nyere modeller. Tænd/sluk knappen på IV er en lille tap, der stikker ud. På de nyere modeller er det en flad oval knap.

IV er ved at være en gammel model, og derfor er det muligt at købe det til en rigtig fornuftig pris.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
929,00 929,00 Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere

 

V Gold / New Gold

V Gold er en videreudvikling af den originale styler. Pladerne har fået en endnu bedre belægning, og formen på selve glattejernet er mere afrundet, så det er lettere at lave krøller.

New Gold (der er 2018 udgaven af Gold) er forbedret i forhold til den originale Gold ved, at den har et lidt mere strømlignet design og 2 varmecensorer for mere præcis varmeregulering.

V er et af de mest solgte glattejern fra GHD. Det skyldes blandt andet, at det ofte sælges i special editions med ekstra tilbehør eller i specielle farver. Speciel editions er tit på tilbud, og det er derfor  muligt at gøre et virkelig godt køb.

V Gold glattejernet går under mange forskelige navne og kan blive kaldt V, Gold eller Classic styler, men det er altså samme glattejern.

Især efter den nyeste opdatering i 2018 er New Gold et fornuftigt og billigere alternativ til topmodellen Platinum.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
998,00 998,00 Læs mere
1.198,75 1.198,75 Læs mere
1.399,00 1.399,00 Læs mere

 

Eclipse

Eclipse er en modellen efter V Gold. I Eclipse modellen lancerede GHD Tri-Zone teknologien, der ved hjælp af 3 varmecensorer gør, at jernet kan holde en endnu mere stabil temperatur.

GHD Eclipse var kun på markedet i en kort periode, hvorefter det udgik og blev erstattet af Platinum modellen.

Platinum

Platinum er fjerde og nyeste generation af glattejern fra GHD. Tri-Zone teknologien fra Eclipse er videreført, og samtidig har designet fået en opdatering, så glattejernet nu ligner et ønskeben. Den nye udforming betyder at håret glattes endnu nemmere med endnu mindre slid på håret.

I følge GHD bliver håret 20% mere glansfuldt ved brug af Platinum.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.519,00 1.519,00 Læs mere
1.598,00 1.598,00 Læs mere
1.599,00 1.599,00 Læs mere

 

Størrelser

Alle ovenstående glattejern er i den almindelige bredde (1 inch), størrelsen fungerer fint til de fleste hårtyper og er rigtig god til at lave krøller.

GHD glattejern findes også i en smal og en bred version. Disse to glattejern er baseret på teknologien fra den første V styler og har derfor kun 1 varme censor.

GHD Glattejern Bredder

Mini – til kort hår

GHD mini er et glattejern med plader, der er kun en halv inch – altså halv størrelse af de almindelige glattejern.

Mini egner sig rigtig godt til at glatte helt kort hår, da den smalle styler gør, at man kan glatte håret helt tæt på hovedbunden.

De meget tynde plader gør, at glattejernet ikke har kontakt med håret ret længe, og det er derfor ikke helt så effektivt som de bredere modeller.

Det er muligt at lave meget små krøller med GHD mini, men den almindelige størrelse er bedre til formålet

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.049,00 1.049,00 Læs mere
1.119,00 1.119,00 Læs mere
1.195,00 1.195,00 Læs mere

 

Max – til langt og tykt hår

GHD Max er specielt godt til tykt og langt hår. Der har 2 inch plader, hvilket er det dobbelte af den normale bredde. De bredde plader gør, at glattejernet glatter virkelig effektivt, og du kan glatte større totter af gangen.

Det kan være svært at komme helt ind til hovedbunden med det brede glattejern, men til gengæld, så virker det perfekt i længderne.

Det er muligt at lave krøller med GHD Max, de bliver bare noget større end med et GHD jern i normal bredde.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.119,00 1.119,00 Læs mere
1.149,00 1.149,00 Læs mere
1.195,00 1.195,00 Læs mere

 

Hvilket GHD glattejern skal du vælge

Når du skal vælge et GHD glattejern, er der grundlæggende tre ting, du skal overveje:

 • Skal du lave krøller?
 • Hvilken hårtype har du?
 • Er det vigtigt for dig at have den nyeste teknologi?

Hvis du gerne vil kunne lave flotte krøller med dit glattejern, så bør du købe en styler i den almidelige bredde.

Langt de fleste vil også kunne glatte håret perfekt med 1 inch styleren. Kun hvis du har har virkelig langt og kraftigt hår eller meget kort hår, bør du overveje en af de andre bredder.

Efter min mening er alle udgaverne af GHDs glattejern rigtig gode, og det er marginaler, der adskiller de forskellige modeller. Vil du gerne have et godt glattejern til billigere penge, så er det ikke et stort kompromis at vælge en ældre model som f.eks IV fremfor Platinum.

Du skal kun vælge Platinum modellen, hvis det er vigtigt for dig at have det aller nyeste. Prisen er tæt på det dobbelte af IV.

Anmeldelse

Selv har jeg fint langt hår, og jeg har valgt en GHD Gold Styler (gammel udgave). Glattejernet er mere end 7 år gammelt, og det virker stadig nøjagtig så godt som da det var nyt.

Jeg bruger det både til at glatte og lave krøller, og det virker perfekt til begge dele. For mig er det tydeligt, at glattejernet er lavet til professionelt brug. Det holder, og det virker bare.

Garanti på GHD Glattejern

Heldigvis er det yderst sjældent at GHDs produkter går i stykker. Skulle det alligevel ske, så har alle GHD glattejern, der sælges via godkendt forhandler, 2 års garanti. Denne garanti gælder uanset om du køber via dansk eller engelsk online shop

Der sidder et klistermærke på ledningen af glattejernet, når du køber det. Det er vigtigt at du lader det sidde, da den indholder oplysninger til brug for garanti.

Når du ikke bruger dit glattejern, skal du folde ledningen sammen. Du må ikke sno den stramt omkring glattjernet. Det kan ledningen ikke holde til, og jeg har desværre hørt om garantisager, der er blevet afvist fordi ledningen har været rullet på den måde.

GHD fra England

Der er ofte en del at spare ved at købe GHD fra England. F.eks. har Lookfantastic tit gode tilbud. Der er ingen problemer i at handle i England i forhold til Told, men du skal være opmærksom på, at leveringstiden er længere, og at glattejernet leveres med engelsk stik. Tit kan det engelske stik skrues af, og så er der et almindeligt stik inden under (se evt. billede i artiklen her)  – det er dog ikke altid tilfælder, men så kan en almindelig rejseadaptor bruges.

OBS! Det er vigtigt at du ikke udskifter det engelske stik, da det kan have betydning for garantien.

GHD kopier – Pas på!

Så snart et produkt bliver populært, er der nogen der finder på at lave kopier. Det gælder desværre også for GHD. Heldigvis er det rimelig nemt at sikre sig mod kopier:

 • Køb aldrig GHD på markeder eller i gadeboder
 • Handler du online så tjek om webshoppen er autoriseret forhandler. Det kan du gøre her

Krøller med GHD

Det er muligt at lave virkelig smukke krøller med et GHD glattejern. Teknikken kræver lidt øvelse, men når du først har fundet fidusen, kan du lave krøller på ingen tid.

Du får det bedste resultet ved at dele håret i sektioner, inden du starter. Så er det nemt at holde styr på, hvor langt du er nået.

Selve krøllerne laver du ved at klemme glattejernet om håret og dreje det, mens du lige så stille lader glattejernet glide gennem håret.

Du kan se, hvordan i videoen herunder:

Spørgsmål

Har du flere spørgsmål til GHD, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*