De 7 bedste tips til hvordan du bliver model

Model

Genetik spiller selvfølgelig en stor rolle i modelverdenen. Men for at få succes i modebranchen og blive en af de mest efterspurgte og konkurrencedygtige modeller, så kræver det mere end bare et perfekt udseende.

Man skal have en stærk personlighed som gør, at de mindste ting ikke ville kunne nedlægge dig. Derudover skal du have enorm energi til at kunne rejse fra den ene til den anden ende af verden.

Det er også nødvendigt at besidde sociale kompetencer. Du skal have en god attitude og være villig til at udsætte sig selv for lidt af hvert, så nedenfor er de 7 bedste tips til at hjælpe dig på vej til at blive en del af modelverdenen.

Flot kvinde i en stol

Pas på dig selv! Dit helbred er afgørende for dit udseende

Spis og drik sundt, motioner og bekymre dig om dit ydre (uden at ødelægge din indre fred). På den måde vil du automatisk se bedre ud i ethvert outfit. Det er ganske enkelt, men det er lettere sagt end gjort.

Vær opmærksom på, hvor godt du kan styre din hud. Hudpleje er meget vigtigt for at huden kan se smuk og glødende ud. Vask dit ansigt morgen og aften, brug ansigtsmasker en gang om ugen, og glem ikke at vaske din makeup af før du går i seng. Skinnende og sundt hår er også vigtigt i denne verden. Kravene er meget strenge når det handler om din hud, så det skader derfor ikke at din hud er så perfekt som muligt.

Fitness er vigtigt. Overvej at arbejde med en træner, der arbejder specifikt med modeller. De kan hjælpe dig med at opnå dine mål (men glem ikke din kost. Den er også vigtig, så derfor bør du undgå usund mad så meget som muligt).

Model i badetøj

Beslut hvilken slags model du ønsker at være

Teknisk set kan alle blive model. Men hvis du ikke opfylder visse krav, vil dit arbejde være meget begrænset. Du vil få jobs som du er egnet til, mens der er andre du ikke er egnet til. Prøv at arbejde med dine mangler såsom din holdning og forståelse for hvad fotografen ønsker.

 • Plus Size Model – Hvis du har former, kan du være i stand til at være en plus size model (som fx. Ashley Graham).
 • Runway Model – De fleste kvinder på catwalken er mindst 175 cm høje, og som regel med små bryster. Mænd er normalt mellem 180cm og 190cm.
 • Print Model – De fleste af de kvindelige modeller er mindst 170 cm, men har også en dejlig personlighed med en stor udstråling, hvilket også er vigtigt for at kunne passe til denne type model.
 • Undertøjsmodel/badetøjsmodel – For kvinder kræver det store bryster eller små hofter. For mænd er kræver det brede skuldre eller tynd talje.
 • Promotional Model – Nogle virksomheder ønsker at deres kunder direkte interagerer med deres modeller. Modellerne er primært attraktive personer, der fremmer virksomhedens brand. Disse modeller kan findes i butikker, nogle typer begivenheder eller klubber for at reklamere for ting som mad, drikkevarer, mærker og nye produkter.
 • Spokesmodel – Disse modeller skal være attraktive, venlige og være i stand til at tale med andre mennesker (det vil ikke skade hvis du ligefrem elsker at tale med andre mennesker).
 • Trade Show Model – Modellerne er lejet af virksomheder til at reklamere for virksomhedernes produkter på en udstilling.
 • Andre typer af modeller – Hvis du ikke passer til de overstående kategorier kan du måske være hår, hånd eller fodmodel.

Vær alsidig og i stand til at tage imod ordrer

Som model er det dit job at tage imod ordrer fra casting directors. Casting directors ønsker at se en række følelser og karakterer. Gør dit bedste for at opfylde deres ønsker. Desuden må man ikke sige ”jeg kan ikke” i model verdenen. Hvis du bliver bedt om at vise en bestemt følelse, skal du kunne levere med det samme. Øvelse gør mester.

Model til show

Vær beslutsom og hårdtarbejdende

At få en model karriere er ikke noget der kan ske på en dag. Vær beslutsom og arbejd hårdt for at opnå din drøm. Også selvom det tager længere tid end du regner med at nå til tops.

En god Attitude

Vær professionel, tålmodig og god at arbejde med. Photoshoots kan varer timevis eller mange uger. Ingen kan lide at arbejde med en diva, derfor er det vigtigt at have din attitude på plads.

Være i stand til at tage afvisning og konstruktiv kritik

Modelverdenen er yderst konkurrencepræget. Du vil ikke passe til enhver opgave. Du skal blive ved, selvom du måske får en masse afvisninger.

Model casting

Være i stand til at deltage i masser af castings

Jo flere castings du kan nå, jo større chance er der for at du får et job.

Så du skal ikke sige nej til castings selvom der nogen gange ikke er meget varsel. Hvis du vil frem i modelverdenen så skal du prioritere din karriere og være i stand til at nedprioritere andre ting, der er mindre vigtige for dig.
2 Comments

 1. Julie Jørgensen says:

  I’m 19 years, 3. year in Gym finish this summer

 2. Eliza Tornby says:

  hej jeg hedder Eliza Tornby.
  jeg er 13 år og jeg vil gerne være model.
  hvis det er til hjælp har jeg en indtagram (e_tornby)
  håber i kan hjelpe mig.

  forset go´ dag

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*