Sådan bruger du tørshampoo korrekt

Det er ikke nødvendigt at vaske hår hver dag. Med en god tørshampoo kan du sagtens nøjes med at vaske håret 1-2 gange om ugen. Det er godt for håret, og du sparer en masse tid.

I artiklen her får du hjælp til at bruge tørshampoo rigtigt, og nederst i artiklen gennemgår jeg mine favoritprodukter.

» Find tørshampoo på tilbud her «

Batiste Tørshampoo

Hvad er tørsampoo (dry shampoo)

Tørshampoo eller dry shampoo, som det hedder på engelsk, er et produkt, der absorberer overskydende fedtstoffer fra håret og tilfører volumen. De fleste produkter kommer på spray, men der findes også produkter i løs pudderform.

Hvornår bruger man tørshampoo?

Hvis du skal have den optimale effekt af din tørshampoo, er det vigtigt, du bruger det på det rigtigte tidspunkt. Du må kun bruge produktet i helt tørt hår. Fugtigt eller svedigt hår vil få produktet til at klumpe i håret.

Når du bruger tørshampoo, er timingen ekstremt vigtigt. Det gælder om, at bruge tørshampooen på det rigtige tidspunkt – og det er INDEN håret begynder at blive fedtet at se på. Hvis håret først er fedtet og klasket, så er det umådelig svært at få pænt igen.

For mig virker følgende metode rigtig godt. Jeg kører i intervaller af 3 dage:

Dag 1

 • Vask håret almindeligt
 • Tør med føntørre eller lad det lufttørre
 • Vent 2-3 timer efter håret er helt tørt
 • Påfør tørshampoo i hele bunden

Dag 2 + 3 

 • Genopfrisk håret med tørshampoo fra morgenstunden

På dag 4 vasker jeg håret almindeligt med vand og begynder forfra.

Sådan bruger du tørshampoo

Det er heldigvis meget nemt at bruge tørshampoo:

 • Del håret i sektioner
 • Ryst tørshampooen (VIGTIGT!)
 • Spray tørshampoo i bunden hold en afstand på 15-20 cm
 • Lad produktet sidde i nogle minutter
 • Rod håret igennem med fingrene
 • Børst evt. håret igennem med en børste

Det kan være en god ide at lægge et håndklæde over skuldrene, inden du påfører tørshampooen. Produktet kan godt støve lidt på tøjet.

Hvordan virker tørshampoo

Tørshampoo er lavet af et pudderlignende produkt, der kan absorberer fedtsstof. Når du sprayer det i håret, vil produktet suge fedtet til sig og forsvinde, når du roder rundt i håret eller børster det efterfølgende. Det overskydende produkt, der endnu ikke er mættet af fedt, vil blive i håret og kan abosberer nyt fedt efterhånden som det dannes i hovedbunden.

Hvis du har meget mørkt hår, så kan tørshampooen godt give håret et lidt mat og gråligt skær. For at undgå det, har mange producenter valgt at lave forskellige farver, så du kan vælge en tørshampoo, der passer til din hårfarve.

Bedste tørshampoo

Når jeg skal vurderer om en tørshampoo er god, så lægger jeg vægt på:

 • Hvor nemt er det at fordele produktet i håret?
 • Hvor god er produktet til at absorbere fedt fra hovedbunden og håret?
 • Forsvinder produktrester nemt fra håret eller bliver de tilbage som plamager i hovedbunden?
 • Hvordan dufter produktet?

Nedenfor finder du en gennemgang af mine personlige farvoritter.

Batiste dry shampoo

Batiste Dry shampooTørshampooen fra firmaet Batiste er en af de mest solgte, og det er med god grund. Den virker som den skal, og så er prisen meget fornuftig.

Den første Batiste dry shampoo, jeg prøvede, var den originale. Den lugter meget af gammel dame, og det skræmte mig faktisk lidt. Heldigvis fandt jeg hurtig ud af, at Batiste findes i rigtig mange varianter – herunder 10 forskellige dufte.

Mit hår er meget fint og har brug for ekstra volumen, derfor har jeg været rigtig glad for den Batiste variant, der hedder XXL volumen. Den virker er lidt som blanding mellem en tørshampoo og en hårpudder.

Batiste er nem at fordele i håret, pudderet absorberer godt og er nemt at få ud af håret igen. Selvom det ikke er alle produkterne, der lugter af gammel dame, så er jeg ikke ubetinget begejstret for de forskellige dufte. De er meget tunge og kraftig, hvilket er det eneste negative, der er at sige om Batiste.

Hvor kan man købe Batiste?

Batiste forhandles rigtig mange steder og er heldigvis tit på tilbud. Herunder kan du se en oversigt over forhandlere og aktuelle priser. I tabellen er det den Originale Bastiste, der er sammenlignet, men priserne er oftest de samme for de forskellige varianter.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
30,00 30,00 Læs mere
39,00 39,00 Læs mere
39,00 39,00 Læs mere

 

Klorane tørshampoo

Klorane tørshampooKlorane er et fransk apoteksmærke, der især er blevet kendt for deres tørshampoo som de oprindelig udviklede i 1971. Produktet indeholder mælk fra havre og sælges over store dele af verden.

Klorane tørshampooen minder på mange måder om den originale Batiste. Den lugter også lidt af gammel dame, men ellers virker den upåklageligt. Den er nem at fordele, renser håret godt og er nem at få ud af håret igen.

Klorane koster lidt mere end Batiste, men er stadig i et fornuftigt prisniveau.

Jeg har i lange perioder brugt Klorane og har været rigtig glad for det. Ulempen ved Klorane er prisen og duften.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
85,00 85,00 Læs mere
92,00 92,00 Læs mere

 

Stardust fra Gun Britt

Gun Britt stardust tørshampooGun-Britt har lavet sin helt egen version af en tørshampoo, som hun har valgt at kalde Stardust. Den adskiller sig fra de øvrige produkter ved, at den ikke er på spray. Den er i stedet i en blød plastflaske, hvor man påfører produkt ved at trykke på flasken.

Stardust er et ret fantastisk produkt, beholderen gør det desværre bare lidt svært at arbejde med.

Selve produktet er stort set duftneutralt. Det dufter ikke af noget, hvilket jeg synes er en stor fordel. Det absorberer olien fra håret rigtig godt, og det overskydende produkt forsvinder nemt fra håret.

Udfordringen er, at det er svært at styre doseringen. Det er muligt, der bare kræver øvelse, men når jeg har brugt tørshampooen, så er det på mit tøj og over det meste af badeværelset. Det er alene grunden til at, jeg ikke bruger produktet regelmæssigt. for selve effekten er fantastisk.

Du kan købe Stardust fra Gun-Britt her 

I videoen herunder kan du se Gun-Britt vise, hvordan du bruger Stardust.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til brugen af tørshampoo, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*