Mason Pearson: Fantastiske børster med vildsvinehår

Mason Pearson lavede de første hårbørster tilbage i 1885. Børsternes gode plejende egenskaber gør, at de stadig er populære i dag – mere end 130 år senere. Børsterne er løbende under udvikling og i dag findes er en lang række modeller og størrelser.

I artiklen her kan du læse, hvad der gør børsten så unik. Du finder også et overblik over de forskellige typer og størrelser, så du nemt kan finde den børste, der passer bedst til dit hår.

» Find Mason Pearson børster på tilbud her «

Mason Pearson børste - hårbørsten der plejer håret

En unik børste med vildsvinehår

En Mason Pearson børste plejer håret og stimulerer blodomløbet i hovedbunden:

 • Selve børsten er bygget op på en gummipude, der søger for at børsten masserer hovedbunden og derved stimulerer blodomløbet.
 • Børsterne af vildsvinehår har den unikke egenskab, at de fordeler de naturlige fedtstoffer fra hovedhunden ud i hårets længder, hvor de plejer håret. Håret bliver sundere, og hovedbunden mindre fedtet.

For at få de gavnlige effekter af børsten, skal du stryge børsten gennem tørt hår 100 gange om dagen.

Størrelser

Mason Pearson børsterne findes i 4 forskellige størrelser, og det er antallet af ringe med børster, der bestemmer størrelsen. Størrelsen er angivet som et nummer og fremgår af børstens navn:

 • 1 (Large) : 8 ringe af børster
 • 2 (Medium/Junior): 7 ringe af børster
 • 3 (Handy): 6 ringe af børster
 • 4 (Pocket) :5 ringe af børster

Herudover findes børsterne i forskellige specieludgaver bla. en udgave uden håndtag. Du kan se en oversigt over alle børsterne i artiklen her

Materialer

Alle børsterne er bygget op på en gummipude, der hjælper til en blid massage af hovedbunden. Selve børsternes sammensætning findes i forskellige udgaver og sammensætning fremgår af børstens navn sammen med størrelsesangivelsen.

Eksempelvis kan en børste hedde BN2. Det betyder at børstens størrelse er medium, og at børsterne er lavet af en blanding af nylon og vildsvinehår.

Hvilken Mason Pearson børste?

Det er i høj grad din hårtype, der afgør, hvilken børste du bør vælge. Nedenfor finder du en gennemgang af de forskellige typer.

Mason Pearson BN2

Rene vildsvinehår (B)

En børste med rene vildvinehår er super god til at fordele de naturlige olier i håret. Børsten egner sig godt til fint og normalt hår. Du skal vælge denne børste, hvis dit hår er nemt at rede ud.

Vildsvinehår og nylon (BN)

Mason Pearson børsten findes også med en blanding af nylon og vildsvinehår. Nylon børsterne gør, at den er god til at rede filtret hår ud, mens vildsvinebøsterne fordeler de plejende olier. Du skal vælge denne børste, hvis du har tykkere hår, der har tendens til at filtre.

Rene nylonbørster (N)

Der findes også børster kun med rene nylonhår. Børsten er god til at rede filtret hår ud, men den har ikke rigtig nogle plejende egenskaber, da den ikke har nogen vildsvinehår til at fordele de naturlige fedtstoffer.

Personligt ville jeg ikke købe en Mason Pearson børste med rene nylonbørster. Jeg ville istedet købe en billigere detangling børste som f.eks. the wet brush fra HH Simonsen.

Sådan renser du din Mason Pearson børste

En børste fra Mason Pearson kan holde hele livet, hvis du passer på den og sørger for at rense den efter behov.

Når du køber en Mason Pearson børste medfølger der en rengøringsbørste. Den skal du bruge når du rengør din børste med eller uden vand.

Rens børsten uden vand

Din Mason Pearson børste har godt af at blive renset tit. Det gør du på følgende måde:

 • Brug en kam til at løsne lange hår og skidt fra børsten. Start udefra og red børsten ind mod midten.
 • Når de løse hår er væk, bruger du rensebørsten på langs og på tværs af børsten.

Husk! Jo oftere du renser børsten, nemmere er det.

Rens børsten med vand

Engang i mellem kan det være nødvendigt at rense din børste med vand:

 • Rens børsten som beskrevet ovenfor
 • Lav en portion lunkent sæbevand (brug ren sæbe som f.eks. sæbespåner)
 • Dyp rensebørsten i vandet og børst på langs og tværs af børsten (som når du renser uden vand).

OBS! Det er vigtigt at selve børsten ikke bliver dyppet i vandet, da der ikke må komme vand ind i det lille hul i bunden af børstens gummipude.

Du kan læse mere om pleje af Mason Pearson børster her

Mason Pearson priser

Børsterne fra Mason Pearson er kostbare, men du får også en børste i virkelig høj kvalitet, der holder for livet, hvis du passer på den.

I de fleste frisørsaloner bliver børsterne solgt til vejledende udsalgspriser. På nettet er det dog muligt at spare en del. Herunder kan du se akuelle priser på BN2 børsten. BN2 er en af de mest populære børster. Den er i medium størrelse med 7 ringe af børster, der er en blanding af nylon og vildsvinehår.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
899,00 899,00 Læs mere
908,75 908,75 Læs mere

 

Alternative børster

Vil du gerne have et billigere alternativ til Mason Pearson børsterne, så kan du med fordel kigge på børster fra HH Simonsen. De laves også med rigtige vldsvinehår, der har den gode plejende effekt som Mason Pearson børsterne:

 • HH Simonsen Boar Brush er lavet med rene vildsvinehår. Børsten koster ca. 150 kr. og kan købes her
 • HH Simonsen Shine Brush er lavet med en blanding af almindelige børster og vildsvinehår Børsten koster ca. 150 kr. og kan købes her

Hvis du er fuldstændig kompromisløs, så har Balmain lavet en børste med vildsvinehår, der er belagt med ægte guld! Du finder børsten her.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til Mason Pearson børsterne, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*