Julen 2018 – julesweater er rendyrket julestemning

Når vinterens kulde begynder at nærme sig er det også tid til julen. En af vores gamle juletraditioner er den varme og lidt skøre julesweater. Den har i mange år holdt både børn og voksne varme, samtidig med den har skabt julestemning i de små hjem.

Julesweateren er mest et sjovt og hyggeligt påfund, men den bliver altså ved med at vende tilbage, som en af de mest populære julegaver år efter år. Smart og moderigtig bliver den nok aldrig, men det er bestemt heller ikke dette julen handler om. Julen handler nemlig om kærlighed, hygge og sjov. Og her er julesweateren lige i julens ånd. Du kan finde Danmarks største udvalg af julesweatre på hjemmesiden julesweater.com.

Børn elsker også de flotte julesweatre, for dem er de med til at gøre julen endnu mere hyggelig og speciel. De mange flotte julemotiver går lige i børnenes hjerter, det kan være juletræer, julegaver, julemænd, rensdyr og meget andet. Fælles for dem alle er, at de får børn og voksne til at komme endnu mere i julestemning.

Småkager samler familien til jul

En af de vigtigste og ældste juletraditioner for hele familien, er at bage småkager. Brunkager, jødekager, vaniljekranse, klejner og mange andre. Vi har alle vores favoritter, som får os i den helt rigtige julestemning.

Credit: Billeder brugt med tilladelse fra brunkager.dk

Det er i sær duften af kagerne der laves, som år efter år skaber glæde og hygge hos danskerne. Det gør derfor bestemt ikke noget, hvis hele bageprojektet tager lang tid, da hyggen og duften så varer endnu længere.

Der skal også være plads til, at børnene kan hjælpe med kagerne i deres eget tempo. Det er nemlig en helt igennem fantastisk juletradition at være fælles om at bage og lave konfekt. De største af børnene kan koncentrere sig om udfordringerne ved at lave de mange slags småkager. De mindste kan smage kagerne eller lave simple og enkle opgaver. Dette elsker mange mindre børn, da de så føler de er med i projektet.

Bageplade fyldt med brunkager
Credit: Billeder brugt med tilladelse fra alletiderskager.dk.

Og hvis man laver småkagerne i god tid inden jul, så vil hyggen vare ved, hver eneste gang man finder kagerne frem. Ligesom der også er mulighed for at lave endnu en portion, når man kommer tættere på juleaften.

Gløgg er de voksnes julehygge

Ser man på traditioner primært til voksne, så er gløgg en af vores absolut yndlings. Det at fylde huset med duften af den krydrede gløgg og glæde sig til den varme fornemmelse, er noget de fleste voksne forbinder med julehygge.

Det at lave gløgg er faktisk gået hen og blevet lidt af en folkesport, hvor man kan finde sin helt egen favorit gløgg. Det kan enten være en klassisk gløgg på rødvin, eller det kan være en mere moderne og frisk gløgg baseret på hvidvin.

Ligeledes er mange begyndt at tilsætte diverse spiritus, da det kan pifte hele oplevelsen op. Prøv at leg med f.eks. rom eller vodka og tilsæt det gløggen. Det giver helt nye smagsoplevelser og muligheder for at fremelske lige netop det du foretrækker i en god gløgg.

Er du rigtig vild med at eksperimentere og lave mad og drikke, så kan du også selv vælge krydderierne til gløggen. Her kan du virkelig ændre på hele smagen og karakteren af gløggen. Det er bedste at holde sig nogenlunde til de klassiske julekrydderier, men de kan doseres meget forskelligt.

Så det er bare med at forsøge sig med de mange parametre, man kan ændre og nyde hele processen. Processen er nemlig mindst ligeså vigtigt, da huset vil dufte herligt, hver gang du er i gang med at sammensætte din gløgg. Sæt også gerne lidt god julemusik på, så bliver det hele endnu mere hyggeligt.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*