Silver shampoo: Fjern gult skær i blond hår

En silver shampoo er et mirakelprodukt, hvis du har lyst hår og gerne vil have en kold blond hårfarve. Shampooen kan nemlig hurtigt og effektivt fjerne uønsket gult skær i blond hår.

I artiklen her får du hjælp til at bruge shampooen rigtigt. Du får også svar på, hvilken silvershampoo, der er bedst i test.

» Find den bedste silver shampoo på tilbud her «

Blå shampoo til blond hår

Hvad gør en silver shampo ved gule toner?

En silver shampoo er en shampoo tilsat blå og lilla farvepigmenter. Blå og lilla er kontrastfarver til gul og orange, og de kan derfor ophæve uønsket gult skær i dit hår.

Farvepigmenterne lægger sig udenpå håret (på samme måde om en skyllefarve), og de vil gradvist forsvinde ved hårvask.

Hvorfor bliver håret gult?

Når hår lysnes, vil det naturligt trække gule nuancer op. Jo bedre frisøren er til at styre farveblandingen og trækketiden, jo mindre gult vil du ende ud med. Det er dog stort set umuligt at få et koldt skær i et lysnet hår uden en form for efterbehandling.

Ønsker du et koldt skær, vil frisøren ofte give håret en kold skyllefarve. Den forsvinder over tid, og du kan med fordel bruge en lilla shampoo til at vedligeholde resultatet. En silver shampoo vil også kunne fjerne gult skær, selvom håret ikke har fået toning først.

Brugsanvisning

Du bruger en silver shampoo på samme måde som en almindelig shampoo:

  • Gør håret vådt
  • Fordel silvershampooen i håret
  • Skum op
  • Lad det virke i minimum 1 minut
  • Skyld med rigeligt vand
  • Brug evt conditioner
  • Tør og sæt håret som du plejer

Har du meget tør hovedbund skal du være opmærksom på, at hovedbunden kan tage imod den blå farve. Du vil ikke blive blå som en smølf, men de tørre steder kan få et blåligt skær.

Det kan være en god ide at bruge handsker, når du arbejder med blå shampoo. Især negle og neglerødder kan tage en smule farve af shampooen. Det vil dog hurtigt forsvinde igen efter et par håndvask.

Hvor længe skal shampooen sidde i håret?

Der er meget forskel på farveintensiteten i de forskellige silvershampooer, og der er meget forskel på hår. Det er derfor meget individuelt, hvor længe en shampoo skal have lov at virke, og hvor tit det er nødvendigt at bruge den.

Lader du shampooen trække for længe, eller bruger du den for ofte, vil du risikere at dit hår får et blåt/lilla skær. Det er dog ikke en katestrofe, hvis det skulle ske. Et par hårvask med almindeligt shampoo fjerner effektivt det blå skær. Lader du shampooen virke for kort tid, vil du ikke få nogen effekt.

Du bliver med andre ord nødt til at prøve dig lidt frem for at finde den trækketid, der passer bedst til dit hår. Start med en kort trækketid på f.eks. et minut, får du ikke nogen effekt, så øg trækketiden indtil du opnår det ønskede resultat.

Hvor tit skal Silver shampoo bruges?

Det afhænger meget af dit hår, hvor længe effekten af en silvershampoo holder. Det betyder også rigtig meget, hvor ofte du vasker hår. Det er sjældent nødvendigt at bruge silvershampoo ved hver hårvask. For de fleste er det nok at bruge den blå shampoo ved hver 3.-4. hårvask.

Silvershampoo i tørt hår

Er dit hår meget tørt eller ødelagt, så skal du være ekstra opmærksom på, hvor længe du lader shampooen sidde i håret. Når håret er tørt, vil det suge rigtig meget farve til sig, og håret får hurtigere et blåt skær. Du bør derfor kun lade shampooen sidde ganske kort tid i håret første gang, du bruger den. På dem måde kan du vurderer, hvor meget dit hår tager imod den blå farve.

Har du problemer med at styre farveintensiteten, kan du vælge at blande lidt almindelig shampoo i din silver shampoo. Så vil den ikke farve så meget, og det er lettere at styre.

Byg farven op

Du får det bedste resultat, hvis du bruger silver shampooen regelmæssigt, og bygger farven langsomt op. Har du meget gult, du gerne vil have væk, så er der fristende at lade shampooen virke rigtig længe. Lad være med det! Resultatet bliver meget bedre, hvis du bygger farvepigmenterne op stille og roligt.

Vil du gerne kickstarte processen, så kan du starte med at behandle håret med en farvebombe (1002 fra Revlon er super til formålet). Med en farvebombe er det meget nemmere at styre farven, og du har ikke på samme måde risiko for at få blåt skær i håret.

Når du har brugt farvebomben, kan du vedligeholde resultatet med en silver shampoo.

Bedste silvershampoo i 2018

Jeg har testet 3 af de mest populære silvershampooer på markedet – og jeg har en klar favorit, nemlig Fugde Clean Blonde. Nedenfor kan du læse om de 3 testede shampooer.

Fugde Clean Blonde

Fugde silver shampooDenne shampoo er min absolutte favorit! Faktisk den bedste jeg har prøvet.E

Der sker virkelig noget, når man bruger Fugde shampooen, den fjerner gult skær virkelig effektivt. Shampooen har en god intens farve, men jeg synes ikke, den er slem til at gøre håret blåt.

En del silver shampooer udtørrer håret eller får det til at “klaske”. Sådan er det ikke med Fugde Clean Blonde. Selv i mit fine hår efterlader den håret lækkert blødt med masser af volumen.

Som en ekstra bonus, dufter shampooen skønt og kommer i en praktisk tube, der gør det nemt at få det sidst produkt ud.

Fugde Clean Blonde forhandles flere steder online og er ofte på tilbud.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
92,00 92,00 Læs mere
119,00 119,00 Læs mere
123,75 123,75 Læs mere
159,00 159,00 Læs mere

 

BC Bonacure Colour Freeze

BC bonacure silver shampooBC Bonacure fra Schwarzkopf er en ganske udemærket silvershampoo. Den virker som den skal og har en rigtig fin farveintensitet.

Jeg har testet shampooen i mit eget hår, der er meget fint (læs:tyndt!). I starten fungerede den rigtig godt, men efter noget tids brug begyndte mit hår til at klaske lidt sammen.

Det betyder på ingen måde, at det er en dårlig shampoo. Det betyder bare, at den er mere velegnet til kraftigere hår.

Det er ofte muligt at finde BC bonacure til virkelig gode priser. Herunder kan du se en oversigt over aktuelle priser online.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
41,75 41,75 Læs mere
59,00 59,00 Læs mere
65,00 65,00 Læs mere
69,00 69,00 Læs mere

 

Loreal Silver shampoo

Loreal Silver shampooSilver shampooen fra Loreal er nok den flest kender. Den har været på markedet i rigtig mange år, og har en virkelig effektiv farveintensitet.

Selvom den er effektiv, så er jeg ikke ubetinget begejstret for shampooen. Den fungerer simpelt ikke ret godt i mit hår, og så lugter den af barberskum.

Når jeg bruger silver shampooen fra Loreal, så får mit hår meget nemt et blåt skær – også selvom jeg lader trækketiden være ultra kort. Herudover bliver mit hår meget tørt og hø-agtigt, når jeg har brugt den.

TIP! Jeg har, efter en del eksperimenter, fundet en alternativ måde, der får shampooen til at fungere bedre for mig:  Jeg vasker først håret med Loreal silver shampoo. Herefter vasker jeg håret igen med en almindelig shampoo.

På den måde fungerer shampooen ganske udemærket. Den almindelig shampoo fjerner en del af den blå farve og plejer håret, så det ikke efterlades tørt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
66,75 66,75 Læs mere
95,00 95,00 Læs mere
109,00 109,00 Læs mere

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål til brugen af Silver shampoo er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*