Bliv klogere på din UV lampe og få bedre gelenegle

Er du ynder af gelenegle og måske også vant til at få lavet flotte negle på klinik, når du har haft behov for lidt forskønnelse, så har du helt sikkert oplevet, at negleteknikeren har bedt dig om at sætte din hånd ind i en lampe med blåt lys. Nærmere en UV/LED- lampe.

Men ved du, hvorfor du sætter hånden ind i lyset, og hvad det egentlig gør?- nej vel, men det ved de færreste også, så her er lidt viden til at hjælpe dig på vej til et bedre resultat med din gel- negle.

Måske har du allerede med de bedste intentioner både indkøbt og forsøgt dig med gele og negle- udstyr til hjemmebrug, blot for at opdage, at din gel- polish er krympet inde i lyset. Andre gange kan gelen drille ved at blive ved med at være flydende og uanset, hvor tynde eller præcise lag, du så end ligger på neglene, så vil produktet bare ikke hærde.

UV lampe bruges til at hærde kunstige negle
UV lampe bruges til at hærde kunstige negle

Fortvivl ikke, der er nemlig en rigtig god forklaring på dine udfordringer, og det er slet ikke din skyld. Det er lampen. Jep, lampen er meget afgørende for dit resultat, og derfor kan det svinge helt voldsomt, hvordan dine negle bliver, hvis ikke du har fået fat i den rigtige slags.

I det følgende kan du lære alt hvad du skal vide, for at sikre dig et godt resultat, hvad enten du så er til Gel- polish, Poly gel, Gel Builder base eller hvad du normalt er ynder af at bruge.

Her er, hvad du skal vide om UV/LED lampen.

En UV/LED lampe er ikke bare en lampe. Lampen er udviklet med tanke på videnskab og kemi, og det er altså ikke bare en lampe med blåt lys, som får din gel til at hærde.

Der er langt mere forskning bag og derfor findes der idag også et hav af forskellige typer, størrelser og anvendelses- metoder hertil, hvorfor man godt kan blive lidt rundtosset som forbruger, når ellers man endelig har lyst til købe lidt lækkert.

Nogle lamper er udviklet til en bestemt slags gel og andre til en anden og desværre er det ikke altid, at forhandleren eller producenten har gjort det helt så tydeligt for os som slutbrugere.

Derfor giver det god mening at læse lidt op på tingene inden, du kaster dig ud i næste negle- eventyr, og her er lidt viden for at gøre dig endnu bedre rustet.

Uanset hvilken type gel du vil bruge, skal geleen i kontakt med UV/LED lys for at kunne virke. Det blå lys, UV/LED lyset, får de små kemiske partikler i gel-produktet til at hærde og forvandler altså geleen fra flydende til hård.

Og dertil kan geleen kun hærdes, hvis lampens styrke også er den rigtige. Det er nemlig ikke kun lyset i lampen, som omdanner gel- produktet, men også styrken (styrken er i watts).

Hvis vi tager udgangspunkt i en lampe fra webshoppen, Neglefeber, er lampens styrke fx 48 watt.

Denne lampe lyser med en blanding af lys i forskellige bølgelængder, fra 200nm (nanometer) og op til 500nm. Og da partiklerne i gelprodukter, som nævnt, først reagerer kemisk, når de udsættes for den rette styrke og bølgelængde, er det altså vigtigt at vide hvilke krav der er til din gels hærdning og behov for styrke.

Bliver vi hos Neglefeber.dk hærder gel- produkterne gerne ved 365nm og 405nm.

The Dual LED Flash™ lampen

The Dual LED Flash™ er en UV/LED lampe af rigtig høj kvalitet, som sælges til negle- entusiaster, der gerne vil kunne lave flotte klinik- lignende negle fra hjemmets vante rammer.  Lampen er specifikt udviklet til hærdning af både mærket Makear og The Gel Collection™ negle- produkter, som begge er brands med flotte anmeldelser.

Lampen hertil er derfor skabt ud fra at kunne skabe en holdbar, ensartet og jævn hærdning uden undtagelse.

Lampen er udviklet med den nyeste teknologi med dobbelt bølgelængde, som både sørger for 365nm og 405nm, og lampen har en inderside af metal, hvilket gør, at lyset reflekteres godt rundt om hånden. Og fordi bunden let kan tages af, har du altså både mulighed for at lave hænder og fødder med denne model.

Hører du til typen, der godt kan lide at personliggøre dine ting, så kan du endda ændre farven på silikonen toppen, der følger med til lampen til fx. lyserød, hvis du gerne vil have lidt kulør på dit negle- udstyr.

Sådan bruger du lampen

Har du aldrig prøvet en UV/LED lampe før, så virker den ved, at du lægger din hånd med påført gel ind under lampens lys. Den der bruges som eksempel her, er fra Neglefeber.dk og denne model har en automatisk håndsensor, hvilket er ekstra smart, fordi den selv tænder og slukker, så snart tiden for hærdningen er gået.

Derefter trækker du blot hånden ud og geleen bør nu være i fast form. På hvert enkelte gel plejer den enkelte hærdningstid at være oplyst, så du har naturligvis altid mulighed for at sætte hånden ind igen for ekstra tid. Typisk af 60 eller 90 sekunders varighed.

Low heat funktion

Har du tidligere oplevet, at lampens lys pludselig giver en brændende og næsten uudholdelig fornemmelse på neglene, så er det med god grund.

Når kemien i gelen begynder at virke under påvirkning af lyset i lampen, opstår der varme, som kan have svært ved at komme væk. Derfor bevæger varmen sig nogle gange indad gennem neglen, og det kan for nogle være en voldsom, næsten smertefuld oplevelse.

For at undgå den brændende fornemmelse, er der heldigvis en løsning.

The Dual LED Flash™ lampen har en særlig low heat funktion, hvor styrken kun øges gradvist. På den måde opstår der ikke samme kraftige varme, og hærdningen skulle gerne helt kunne undgås.

Det er vigtigt at huske på, at negleprodukter er kemi, og at lampen du bruger, derfor skal kunne skabe den rigtige kemiske reaktion i geleen. Har din lampe ikke den helt rigtige bølgelængde, vil dit negleprodukt stadig forvandle sig til fast, men selve de små partikler inde i produktet, vil ikke være fuld hærdet, og det skal du gerne undgå for at mindske evt risiko for allergiske gener.

Er du i tvivl om, hvorvidt din lampe er den rigtige til din gel, kan et godt råd være at holde sig til lamper og gel- produkter fra samme mærke. Vi du stadig vide mere, findes der hjælp på hjemmesiden her og mere viden fra læringsuniverset. Så slut med runkne gelenegle!
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*