Gina Tricot – svensk modebrand

Svenskerne er i mange tilfælde virkelig gode til at fremstille kvalitetsprodukter til få penge den helt store kundegruppe. De har nogle gode eksempler på netop den type virksomheder i H&M og IKEA. I disse butikker kan alle mennesker købe sig nogle gode varer til meget fornuftige priser.

Gina Tricot Instagram

Der gælder nogenlunde det samme for modebrandet Gina Tricot. De producerer tøj til kvinder, og deres sortiment er både spændende, enormt stort, feminint og absolut til at betale.

Læs mere om baggrunden for modekædens tilblivelse, hvad brandet står for, det store sortiment og hvordan konceptet blev til og løbende videreudvikles.

Gina Tricots historie

Det svenske modebrand, Gina Tricot, er i dag en meget stor kædebutik, som har til huse i flere lande i Nordeuropa. Der findes fysiske og online butikker i flere end 30 lande nu. Kædens spæde start fandt sted i Borås i Sverige, hvor butikken blev grundlagt tilbage i 1997.

Grundlæggeren af Gina Tricot

Det var Jörgen Appelkqvist, det stiftede firmaet i sin tid. Oprindeligt var det et familiefirma, der så sine første spæde konturer hjemme ved familien Appelqvists køkkenbord i Borås. Lige fra starten af har det været et overordnet mål, at firmaet skulle kunne levere masser af modetøj til ret få penge. Det skulle være noget tøj, som passer til alle kvinder, og som har en skandinavisk elegance.

Den første tid

Familien Appelqvist var styret af det passionerede mål at give kvinder den store glæde, det er at købe nyt og smart modetøj, uden at det skal koste for mange penge.

Til en start satsede de primært på jerseytoppe, som skulle sælges fra 12 fysiske butikker rundt omkring i Sverige. Det gik ganske godt.

Firmaet i dag

Det har vist sig at være et godt sats hele vejen igennem, for i dag findes der flere end 180 fysiske butikker i Nordeuropa og masser af online handel over det meste af Europa.

I Danmark åbnede Gina Tricot sin første fysiske butik i København i 2008. Senere kom der filialer i både Aarhus, Aalborg, Odense og andre steder i de forskellige landsdele.

Firmaet beskæftiger i dag flere end 1.900 ansatte, hvoraf 98 % er kvinder. Der satses stadig primært på smart tøj til kvinder i alle aldre, men også et større sortiment af smykker, accessories, sko, støvler og en omfattende kollektion til børn har fundet plads på hylderne.

Modetøj med underspillet stil

Når de ansatte hos Gina Tricot skal afgøre, hvilket tøj der skal sælges i butikken, så tager de udgangspunkt i sig selv. Vil en helt almindelig kvinde bryde sig om det enkelte stykke tøj? Ville de selv?

Der gøres en stor dyd ud af at sørge for, at de mange stykker tøj, der er i sortimentet, passer sammen. Det vil sige, at tøjet kan kombineres på flere måder og stadig se matchende og harmonisk ud. Det er smart tænkt.

Sortimentet er bygget op omkring noget enkelt basistøj, som kan tilføjes forskelligt andet tøj. Stilen er enkelt skandinavisk elegance på den nedtonede måde. Det vil sige, at det er pænt modetøj, som aldrig bliver for outreret eller for ligegyldigt. Det er gennemført god stil, som tilme er målrettet kunderne i det pågældende land.

Her forhandles Gina Tricot online

Der er selvfølgelig først og fremmest Gina Tricots egen webshop, der forhandler deres produkter. Derudover har en lang række andre webshops også fået mulighed for at sælge de populære varer. Du kan finde Gina Tricot varer i for eksempel følgende danske webshops:

 • Zalando.dk
 • Ellos.dk
 • Nelly.com
 • Fashiola.dk

Gina Tricot har fået oparbejdet en imponerende stor og varieret verdensdækkende online butik. Det sker jo kun, hvis kunderne kan lide det, som de laver – og det kan de.

Hvilket tøj kan du finde i Gina Tricots butikker?

Det er faktisk muligt at sammensætte hele din garderobe udelukkende med varer fra Gina Tricot. Gør du det, vil du på ingen måde komme til at mangle noget. Du kan finde kvalitetsvarer i følgende mange kategorier:

 • Undertøj
 • Overtøj (jakker og frakker)
 • Handsker
 • Jeans
 • Kjoler
 • Fodtøj
 • Bukser
 • Bluser
 • Trøjer
 • Smykker
 • Accessories
 • Børnetøj.

Som det tydeligt fremgår af denne nærmest endeløse række af kategorier, så mener Gina Tricot det, når de siger, at de vil klæde den moderne kvinde stilfuldt og varieret på fra top til tå – uden at det bliver alt for dyrt. Leder du ikke efter modetøj, så er træningstøj også en af de kategorier hvor du finder lækre designs fra Gina Tricot.

Velsiddende benklæder til kvinder

Gina Tricot bukser er en meget alsidig afdeling i den store modekædes butikker. Bukser skal sidde perfekt, og det er meget afhængigt af, om de har den rette pasform. Der er mange individuelle mål, der skal spille sammen, før et par benklæder sidder, som de skal. Det ved de hos Gina Tricot.

De ved, at alle kvinder er forskellige, og at det er vigtigt, at et par bukser bare sidder. Ellers får du dem ikke brugt.

Gina Tricot bukser og Gina Tricot jeans fås I virkelig mange varianter. Der er modeller lige fra den helt klassiske, over cowboy jeans, mønstrede vidde bukser, stramtsiddende leggings og så videre. Praktisk talt alle former for benklæder. Selvfølgelig også inklusiv de genopståede trompetbukser, som er blevet super populære igen her i 2019.

Gina Tricot kjoler i enhver afskygning

Når man har fingeren på modepulsen i den grad, som Gina Tricot har, så skal der være mange forskellige stilarter på tøjet, for sådan er moden i dag. Der er ikke blot en retning, du kan gå i, når det kommer til modetøj, der er et utal at retninger, og dybest set kan du helt selv bestemme, hvordan du klæder dig.

Derfor må en modekæde også have et nærmest uendeligt stort sortiment. Det gælder både stilarter, farver, størrelser og så videre.

Det ses da også i Gina Tricots enorme sortiment. Ikke mindst når det kommer til kjoler. Her er der virkelig store muligheder for at designe tøj, som er både personligt, moderigtigt og meget forskelligt. Det er som om, at alle stilarter er på mode i disse år. Selv om der selvfølgelig er tendenser som for eksempel flæser, blonder og vidde ærmer, så er der ikke noget, der hedder forkert, når det kommer til kjoler. Det kan bestemt også ses ud af de mange forskellige typer af kjoler, som vises på ginatricot.dk.

Serier af tøj

For at skabe en vis konsensus i det til tider flimrende modebillede har Gina Tricot skabt en række serier, som har hver sin retning. Serierne har pigenavne, som for eksempel Gina Tricot Molly, Lara, Alva, Matilda, Susan, Penelope, Ally, Asta, Krissy, Bibbi, Rosita og så videre. Altså en lang række af pigenavne, som kan gøre det nemmere for kunden at finde et snit og en stil, der passer til den enkelte. Så er det bare at holde sig til en bestemt serie.

Serierne dækker alle kategorier, sådan at du nemt kan finde noget tøj, der passer godt sammen, og du kan sammensætte din garderobe ud fra det.

Køb Gina Tricot varer til reduceret pris

Selv om prisniveauet på de mange varer hos ginatricot.dk er ganske fornuftigt i forvejen, så er det faktisk muligt at få nogle gode reduktioner på deres priser.

Det kan ske på flere måder. Det kan for eksempel være, når Gina Tricot butikkerne holder udsalg. Det kan både være i de fysiske butikker og på webshopsene. Du kan også holde et vågent øje med, hvornår nogle af varerne kommer på tilbud. Det sker løbende for at skabe noget flow i strømmen af nye varer.

Hvis du virkelig vil have nogle besparelser på dine varer, der batter, så kan du holde øje med, hvornår der holdes lagersalg. Så skal der bare sælges ud, og du kan være super heldig at finde lige det, som du godt kan bruge.

Se, hvornår der er gode tilbud hos Gina Tricot

Følg med på de sociale medier i forhold til, hvornår der sker noget, der kan give dig nogle af de lækre varer til en lavere pris.

Inde på Rabatkoder vil det somme tider være muligt at finde nogle rabatkoder, der kan bruges til Gina Tricots webshops. Brug dem i forbindelse med, at du kommer til betalingen.

På Facebook og Instagram vil det typisk blive annonceret, hvornår der er udsalg, tilbud, lagersalg og så videre. Her vil du også få annonceret, hvornår der er landet nogle flotte nyheder i butikkerne.

De fede ting i den svenske modekæde bliver jo på ingen måde ringere af, at du kan købe dem billigere.

Gina Tricot og bæredygtighed

Bæredygtighed er et yderst vigtigt princip for hele virksomheden. Gina Tricot har deres egen langsigtede 2028-plan, som de arbejder målrettet på at kunne leve op til. Det er en seriøs hjertesag for firmaet at holde snuden i sporet i forhold til den plan.

Indtil videre er de nået op på, at omtrent 50 % af samtlige produkter er fremstillet af mere bæredygtige materialer, og det er en ongoing proces stadig at forbedre det tal.

Bæredygtig produktion tages meget seriøst i forhold til hele den lange proces fra en vares design, til den ligger klar ude i butikkerne. Bæredygtighed er ikke bare tomme ord hos Gina Tricot, det er en hjertesag, og noget man rent faktisk arbejder med.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*