5 problemer som alle med tykt hår kender – og hvad du skal gøre ved dem

Mange piger ønsker at have noget anderledes hår end hvad de reelt set har. Håret kan være for langt, for kort, for mørkt, for tyndt…

Vores hårspekulationer vil ingen ende tage! Selvom tykt hår kan virke som en velsignelse, følger der stadig et par problemer i kølvandet. Bare læs med her.

Børster tykt hår

Filterknuder, som er ganske umulige at rede igennem

Du går med det i baghovedet hele tiden. Både bogstavelig talt, og i tankerne. De der dumme knuder som opstår ud af ingenting og som pure nægter at lade sig rede ud. Der skal hives og rives, redes som en sindssyg – og nogle gange klippes.

Løsning: Hårkur, hårkur, hårkur! Det ved vi alle sammen. Dit hår er for tykt til at blive fedtet af det alligevel, så bare lad det synke ind. Hårkur skal helst sidde i 3-5 minutter, og et godt tip er putte det i inden du laver alt muligt andet i badet, så du både sparer tid og lader det virke.

Hvis du vil forkæle dit hår lidt, så put et håndklæde om håret og lad det sidde i mens du tuller lidt rundt derhjemme. Nogen der sagde søndagsforkælelse?

Det kan også være fordelagtigt at benytte sig af noget ekstra når dit hår er håndklædetørt, så du ikke risikerer at det filtrer igen mens du tørrer det. Man kan finde mange slags hårkure og balsamsprays der skal blive siddende i håret, men jeg bruger personligt en fugtgivende creme til håret, eller olie. Bare sørg for ikke at bruge for meget og vælg noget der er beregnet til hår, så dit hår ikke ser fedtet ud.

Problemer med hårbørste

Irriterende hårbørster der sætter sig fast i håret

Måske har du stadig ikke skiftet Barbie-plastikbørsten ud fra dine spæde pubertetsår, men det gør intet godt for en pige med tykt hår. Du risikerer at ødelægge dit hår (eller børsten!). Så hvordan skal du så få tæmmet lokkerne?

Løsning: Det hele handler om din hårtype. Har du krøller, er en børste en dårlig idé. Her skal du finde dig en bredtandet kam og forsigtigt benytte den til dine krøller. Men ellers så gå efter børste der bryster sig af at være god til at sortere i dit tykke hår.

Hvis du gerne vil kaste mange penge efter en kvalitetsbørste, er Mason Pearson det ypperste på markedet. At bruge sådan en børste, er en lille luksus i sig selv og der findes tonsvis af variationer.

Der findes også børster som Tangle Teezer og WetBrush fra HH Simonsen, som også lover at kunne rede dit hår ud mens det er vådt uden at skade det. Hvis det stadig er helt umuligt, så forsøg at supplere med en balsamsspray.

Kvinde med tykt hår

Du fælder. Overalt

Især tykt og langt hår kan fælde utroligt meget, og det kan til tider synes at du er godt på vej til at blive skaldet. Hår på jakken, på trøjen, på gulvet, i sengen – alle steder. Og du kan ikke engang give hunden skylden, for det er kun dig der kan efterlade dig et spor af lange hårstrå.

Det kan være ekstremt frustrerende, og ud over de drillende kommentarer som du skal døje med, skal du også bruge oceaner af tid på at fjerne hår fra alt dit tøj.

Løsning: Faktisk så fælder vi kun mellem 60 og 100 hår på en dag. Dette kan synes meget mere voldsomt end hvad det egentlig er, fordi at du har langt hår, men det er altså helt normalt, så du må bare frem med fnugfjerneren, eller overveje at købe tøj i materialer hvor hårene bare glider af. En anden idé er også at sætte dit hår op eller flette det, da dette også begrænser hvor meget hår du drysser af hvor end du bevæger dig.

Hvis det står helt grelt til, og din frisør har fået et bekymret blik i øjnene, kan du overveje at tage kosttilskud som styrker hår og hovedbund. Silicapiller er rigtig gode, og styrker helt generelt dine negle og dit hår, men der findes også andre præparater, samt shampoo specielt beregnet til at afhjælpe hårtab. Spørg din frisør for vejledning!

 

Kvinde der børster vådt tykt hår

Spaltede og tørre spidser

Dette er nok gældende for andre end de langhårede, men det gør ikke problemet mindre relevant. Spaltede og tørre spidser får dit hår til at se trist ud, og kan ødelægge det enkelte hårstrå hvis det splitter hele vejen op. Det er på tide at tage kampen op imod spidserne!

Løsning: Du skal selvfølgelig bruge hårkur, men det er også vigtigt at gå til frisøren og få trimmet dine spidser. Det får lynhurtigt dit hår til at syne sundere og tykkere, og du forhindrer at dine hårstrå bliver ødelagt.

Måske er det fristende at undgå frisøren mens du gror dine lokker ud, men hellere lade det vokse langsommere og sundt, end at gro langt hår og så få klippet 15 centimeter af fordi det hele er splittet og ødelagt. Derudover kan det også være fordelagtigt at bruge arganolie til spidserne for at beskytte og pleje dem.

Kvinde med tykt hår

De naturlige krøller forsvinder

Dit hår er tykt og krøllet normalt, men også tungt når det først har fået længde. Det kan gøre det svært at få krøllerne frem medmindre du bruger et krøllejern og masser af hårspray. Hvis du er træt af at dine naturlige krøller er forsvundet, er der heldigvis hjælp at hente.

Løsning: Du kan selvfølgelig vælge at bruge krøllejern og føntørrere med hoveder specielt til at lokke krøller frem, men hvis du er doven ligesom jeg, findes der andre muligheder – for eksempel at flette håret inden du går i seng.

Jeg plejer at spraye noget gelspray i håret, som lokker krøllerne frem og forhindre frizz, og supplerer med noget saltvandsspray inden jeg går i seng. Når jeg så vågner op næste morgen, har jeg fine krøller og bølger i håret! Når man ligger ned, kan hårets vægt nemlig ikke trække krøllerne ud.
One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*