6 øjenbrynspiercinger du skal overveje

Pige med øjenbrynspiercing

Øjenbrynspiercinger er en populær form for piercinger, der er accepteret på niveu med næsepiercinger (dvs. næste ligeså uskyldige og accepterede som øreringe, der jo reelt set også er en slags piercinger).

Her i vores del af verden stødte vi først på øjenbrynspiercinger blandt punkerne i 80’erne. Det blev derefter mere og mere almindeligt at blivet piercet i øjenbrynet op gennem 90’erne og videre frem. I dag findes der massevis af flotte piercing smykker at vælge imellem hvis du er piercet i øjenbrynet, så du behøver heldigvis ikke længere at bruge en sikkerhedsnål som smykke ligesom punkerne gjorde!

Sådan laves en øjenbrynspiercing

En af grunden til at øjenbrynspiercinger er så populære er, at de er en af de mindst smertefulde piercinger du kan få lavet. Ligesom med de andre slags piercinger, så gælder det dog om at få lavet din øjenbrynspiercing hos en professionel piercer der ved hvad han har med at gøre.

De fleste øjenbrynspiercinger laves lodret eller skråt, men du kan også få lavet et vandret piercinghul i øjenbrynet. Den normale bredde på en piercing i øjenbrynet er 8-10 mm, da den bredde gør at piercinghullet ikke bliver så dybt at nerven bagved øjenbrynet bliver skadet.

Tykkelsen på piercinghullet er 1,2-1,6 mm.

Hvis du vil se hvordan en øjenbrynspiercing bliver lavet, så har vi fundet denne video:

Mange slags øjenbrynspiercinger

Der er ingen regler for om det er bedst at få piercet højre eller venstre øjenbryn, så det er helt op til dig hvad du synes bedst om. Hvis du synes det er flot, så kan du også få flere piercinger i hvert øjenbryn.

Hvis du har flere piercinger i og omkring øjenbrynene, så kaldes det bl.a. for en teardrop piercing eller en bindi piercing. For at hjælpe dig med at overskue de forskellige øjenbrynspiercinger, så har vi lavet en grafik med mulighederne (klippet fra vores store piercing grafik):

Forskellige øjenbrynspiercinger

Stave og ringe

Mens man tidligere især brugte ringe som øjenbrynspiercinger, så anbefaler de fleste professionelle piercere i dag en buet stav. Grunden til det er at en buet stav passer perfekt til øjenbrynets form, så der er mindst mulig risiko for at piercingen afstødes af kroppen.

En øjenbrynspiercing er nemlig en af de typer piercinger som der er størst risiko for bliver afstødt. Det skyldes at en øjenbrynspiercing sidder ret stramt, så kroppen bliver mere opmærksom på den og lettere kommer til at opfatte den som et fremmelegeme der skal afstødes.

Risikoen for at din piercing bliver afstødt forøges hvis du bruger en lige stav, da denne type stave ikke følger øjenbrynets form på samme måde som en buet stav.

Pige med øjenbrynspiercing

Hvis du foretrækker ring i øjenbrynet

Hvis du foretrækker at have en ring i øjenbrynet, så er det selvfølgelig stadig en mulighed at skifte til en ring efter din piercing er helet færdig (det tager typisk 2-3 måneder for en øjenbrynspiercing at hele færdig).

Hvis du foretrækker en ring, så skal du gå efter en ring med en diameter på 10-12 mm.

Stavene der bruges til øjenbrynspiercinger er typisk 1,2-1,6 mm tykke og 8-12 mm lange. For at finde ud af hvilken længde stav du skal bruge, så kan du måle din piercing fra hul til hul og lægge 1 mm til.

En øjenbrynspiercing har ikke så meget at hænge fast i, så du skal passe på med for store og tunge smykker. Du skal også passe på med meget tynde smykker, da de i værste fald langsomt kan skære sig uden gennem den tynde hud i øjenbrynet!

Som altid anbefales det at gå efter piercing smykker af kirugisk stål, titanium eller PTFE og bioplast.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*