4 metoder til permanent hårfjerning som du skal overveje

Glatte ben efter hårfjerning

Lige så meget vi elsker hår, ligeså meget kan vi hade, at skulle fjerne det! Hvis man bare kunne fjerne håret permanent ville mange minutter under bruseren være sparet. Og ved du hvad – det kan man faktisk!

Barbering er det de fleste kvinder gør for, at fjerne uønsket hår på kroppen. Det er ikke særlig permanent, hårene vokser hurtigt ud igen, virker mere tykke og kan give indgroet hår. Når man barberer skærer man blot hårene over lige over huden, og derfor kommer hårene ret hurtigt igen.

Permanente løsninger er der efterhånden mange af. Nogle er mere permanente end andre forstået på den måde, at nogle af løsningerne giver længerevarende resultater end barbering gør, hvor andre faktisk gør, at hårene aldrig skulle komme ud igen.

Brug af creme til hårfjerning

Hårfjerningscreme

Kemikalier er for mange et negativt ord, men det er sådan set hvad hårfjerningscreme er baseret på. Cremen opløser hårene på det ønskede område og kan skrabes stille af, når det har siddet de angivet minutter. Nogle af produkterne er beriget med lækre dufte og lidt olie, så huden føles blød efterfølgende.

Dette produkt er ikke en permanent løsning, hårene vil vokse ud igen. Min erfaring er, at det holder længere end en almindelig barbering, men så heller ikke længere. Jeg syntes dette produkt, er et rigtigt fint alternativ til den almindelige barbering. Specielt til bikinilinjen og armhulerne. Benene syntes jeg, kræver lidt mere.

Vigtige ting, at vide om dette produkt:

 • Husk at teste produktet på et lille område, hvor du ønsker at fjerne hår, før du bruger det på hele området. Hvis huden bliver rød og irriteret, så stop med at bruge produktet.
 • Læs indlægssedlen og læg mærke til, hvor mange minutter der står produktet må sidde. Typisk er det max 6 minutter, og du skal ikke lade produktet sidde længere.
 • Brug kun produktet på de områder, hvor det er beregnet til. Hvis bikinilinjen ikke står der, så lad være med, at bruge det til det.
 • Sørg for, at der er ikke er rifter eller sår på det område, hvor du ønsker at fjerne hår.
 • Smør et tykt lag på af cremen så huden er helt dækket, så får du det bedste resultat.
 • Brug gerne en kølende salve/creme uden parfume, efter hårfjerningen.

Permanent hårfjerning med voks

Voksstrips og flydende voks

Voksstrips er en hurtigt, ikke særlig krævende og mere permanent løsning til uønsket hår. Disse fås både til krop og ansigt. De er rigtigt gode til overlæben eller hagen, hvor det er svært at komme til og hvor det ikke er anbefalelsesværdigt, at bruge skraber.

Voksstripsene kommer typisk i en pakke, og der er til flere gange afhængig af, om det er hele kroppen du skal bruge dem til. Der er voks på stripsen og du fjerner blot klisteret, placere stripsen på det ønskede sted og rykker så stripsen af. Du river håret op ved roden og det gør, at hårfjerningen holder i længere tid. Hvis du gør stripsene til en vane, holder resultatet længere og længere.

Ulempen for mange ved dette produkt er ”smerten” ved det. Det gør ondt på de fleste, nogle kan ikke holde det ud og andre syntes ikke, at det er så slemt. Et godt råd er, at rive hurtigt og så skal du selvfølgelig rive mod hårene. Jo flere gange du prøver det, jo mere vænner du dig til ”smerten”. Hårsækkene bliver mere slappe og til sidst vil man typisk kunne gøre det uden, at tænke yderligere over det.

Den flydende voks er samme princip, hvor man i stedet har voksen for sig og stripsene for sig. Voksen varmer man enten i en mikroovn eller i varmbad, dette er forskelligt fra produkt til produkt.

Denne løsning er klart den billigste af de to, da du har til rigtigt mange gange i den flydende voks. Den kan du varme op fra gang til gang.

Vigtige ting, at vide om dette produkt:

 • Hårene skal være ca. 5 mm lange, før de kan rives ud ved roden.
 • Du kan vokse stort set alle steder på kroppen, men læs stadigvæk indlægssedlen og brug ikke produktet på områder, hvor det er ikke er angivet til.
 • Riv mod hårene, gerne i en 40 graders vinkel, i et hurtigt ryk.
 • Undgå, at vokse på områder hvor der er sår, rifter, modermærker eller solskoldning.
 • Voksning øger risikoen for infektioner, da du river håret op ved roden. Hvis du har sukkersyge, så noter dig dette. Ellers er det ikke noget du på den måde behøver være bange for, blot du er opmærksom på risikoen.

Hårfjerning med epilator

Epilator

Blot navnet får igen de fleste kvinder til, at se sjove ud i ansigtet og rynke panden! Dette produkt er en elektrisk maskine, der rykker hårene op ved roden. Man skulle kunne bruge den over hele kroppen, men et godt råd er, at undlade at starte med bikinilinjen da du nok aldrig bruger produktet igen så!

Ligesom voksning skal hårene være ca. 5 mm lange, så selvom resultatet holder lang tid, skal man så også lige vente på, at hårene vokser ud til længde igen før man kan starte forfra.

Erfarende siger også her, at når du har prøvet det tilpas mange gange gør det ikke så ondt, og du vil kunne klare at epilerer huden på rimelig kort tid. De første par gange skal du nok sætte lidt rigeligt tid af til det, så du kan holde nogle pauser undervejs.

Vigtige ting, at vide om dette produkt:

 • Læs indlægssedlen grundigt inden brug.
 • Brug ikke bodylotion eller anden form for creme, før du skal bruge produktet.
 • Gå gerne i bad før brug for, at bløde huden op, men sørg for huden er tør når du starter.
 • Brug ikke epilatoren lige før du skal ud af døren, da de fleste oplever rødmen af huden og let hævelse i lidt tid efter brugen af produktet.
 • Brug produktet med den ene hånd uden at presse ned på huden, og brug den anden hånd til, at strække huden ud.
 • Brug efterfølgende gerne en salve/creme med kølende effekt.

Hårfjerning med laser

Laser – den permanente

Denne metode kan skal gøres professionelt og det er en dyr affære. Laser er mange lysimpulser der bliver skudt ned i hårsækken og varmen fra dem brænder dem over, så de ikke producerer hår igen. Denne behandling er ikke smertefri, men skulle føles lidt stikkende og brændende.

Behandlingen koster omkring 700 kr. alt efter behandler. Man skal regne med, at skulle igennem 7 til 12 behandlinger for det mest optimale resultat. Det er altså en ret dyr affære og en investering man gør sig.

Man kan ikke hundrede procent love, at der aldrig komme hår igen, men det er helt klart meget minimeret og der vil gå lang, lang tid før de komme igen og i meget mindre mængder.

Vigtige ting, at vide om denne behandling:

 • Der skal gå 8 uger mellem hver behandling, så det tager en del tid før man er i mål.
 • Huden kan godt blive irriteret og råd efter behandlingerne, og så skal du får alt i verden undgå sol i denne periode.
 • Det skal være en læge eller fagfolk med de relevante kvalifikationer, der skal laver behandlingerne. Noter dig det bag øret, når du undersøger stederne for laserbehandling.

Hårfjerning i armhullerne

Gode råd om hårfjerning generelt

Her til sidst får du lige et par gode råd omkring hårfjerning generelt:

 • Brug en god bodyscrub 24 timer efter din hårfjerning når din hud er faldet til ro igen, får at mindske røde knopper og indgroet hår.
 • Brug en mild salve eller creme uden parfume, gerne med aloe vera der har helende effekt efter hver hårfjerning. Det beroliger huden og mindsker evt. kløe.
 • Der er ikke noget der hedder en ”hurtigt barbering”, hvis du er i den kategori – derfor skal du altid bruge en barbergele eller creme, hvis du vælger skraberen fremfor en af de ovennævnte løsninger.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*