De 6 vigtigste ting dit manicuresæt skal indeholde

Flotte farvede negle efter manicure

Flotte hænder og negle signalere renhed, orden og troværdighed. Ved det første møde med et andet menneske er det måske ikke hænderne vi lægger først mærke til, men et håndtryk giver vi ofte til nye mennesker som en hilsen og en respekt.

Er der noget være end en ru hånd eller en flænget negl modtageren kan mærke? Nej, det er der ikke!

Fakta om negle du må måske ikke vidste

 • Gror i gennemsnit 0,1 mm pr. dag
 • Vokser hurtigere når det er varmt
 • Gror hurtigere under graviditet
 • Fingernegle gror dobbelt så hurtigt som tånegle
 • Mænds negle gror hurtigere end kvinders
 • Neglene gror hurtigere når kroppen prøver bekæmpe infektioner eller virusser
 • Når man har passeret de 20 gror neglene langsommere

Neglene er levende og har sit eget liv. Neglene er lavet af Keratinceller, og hvis man tog et forstørrelsesglas og kiggede fra siden af neglen ville man kunne se, at kvinder har ca. 100 keratincellelag.

Hvis man kigger ovenfra kan man se på neglen, at den ligesom har nogle plader og det er der Keratincellerne vokser ud på.

Nogle mennesker har tendens til, at en negl knækker hele tiden uanset hvad man gør, eller at man har en bule på neglen. Dette skyldes, at neglen på et tidspunkt har fået en skade ned i en negleplade. Er skaden først i neglepladen, vil den blive der for altid. Det kan ikke genoprettes, da skaden sidde essentiel i neglen.

Kvinde med flotte røde negle

Vigtige redskaber til din hjemmemanicure

 • 3i1’en klipper – Til at klippe negle både på fingre og tæer. Det gode ved dette redskab er, at det er svært at klippe for langt ned. Det ikke altid man behøver en negleklipper, hvis man er god til, at holde sine negle ved lige så man kun behøver, at file dem. Men den er god og vigtigt, at have ved hånden, hvis neglene er blevet lange.
 • Neglesaksen – Bruges også til, at klippe neglene. Den er ikke god til, at klippe tykke, lang negle, men er rigtigt god til at forme neglen. I steder for en lige negl er det flot, at få lidt bue på.
 • Neglepolere – Køb gerne en med 4 forskellige sider så du har til alle situationer. To af siderne vil have en lidt ru side og en meget ru side til, at file med. De andre to vil være bløde og glatte til, at polerer med. Man vil mest bruge polerersiderne til, at gøre neglen blød og fjerne evt. ujævne kanter i neglen fra neglelak og ridser.
 • Neglebundskubber og neglebåndkniv – Bruges til, at skubbe neglebundet ned med og kniven bruges til, skære det væk med. Dette redskab skal man vende sig lidt til at bruge, da man skal være lidt forsigtigt med kniven. Men når først man har taget, så finder man ud af, hvor godt et redskab det er.
 • Neglefil helst i glas – En neglefil i glas er mere skånsom for neglene, når du filer. Den kan skylles i rindende vand og tørres stille af. Den kan holde et helt liv, hvis man passer på den og ikke taber den. En glasfil må du file med op og ned af neglen. File lavet af aluminium eller andet materiale er det vigtigt, at du kun filer ned af med, da man ellers kan ødelægge neglepladerne.
 • Pincet – Dette redskab bruger man ikke så ofte og nok mest til, at fange en splint i fingeren. Den er dog ret god til lige og tage en neglerod hurtigt uden, at det gør alt for ondt.
  Med disse redskaber har man værktøjerne til, at kunne vedlige holde sine negle så de altid er fine og velplejede.

Flotte naturlige negle

Produkter der kan supplerer en god neglepleje

Neglene har også brug for pleje og en masse god fugt. En rigtigt god negleolie til, at massere neglene og neglebåndende ind i plejer neglen, hjælper med at genopbygge, vedligeholder og bibeholde neglens struktur.

Gør det til en vane, at gør det hver aften inden du går i seng. Hav den eventuelt til at stå på sengebordet så du husker det.

Nail Envy Nail Strengthener fra OPI er det bedste produkt, som jeg har investeret i til mine negle! Dette produkt styrker neglen og genopbygger den alt hvad den kan, og gør bløde negle hårde og modstandsdygtige. Du påfører den i to lag første dag, og påføre den en enkelt gang hver 2. dag. Gør dette i 2-4 uger og oplev en kæmpe forskel!

Jeg har gjort det til en vane, at bruge den under min basecoat hver gang jeg lægger ny neglelak. Aldrig har mine negle været stærkere og flottere!

Produktet er udarbejdet af negleteknikker og har i udlandet egne salooner kun med OPI produkter. Kvaliteten er fantastisk og i deres neglelakker. Produkterne kan købes i udvalgte Matas, i Magasin og Stylebox.

En god håndcreme hjælper til, at bibeholde fugten i hænderne og giver også pleje til neglene. Den er med til, at fuldende en god manicure så ens hænder blive bløde og lækre, og dermed ser mere velplejet ud.

Stor portion blande neglelak

Neglelak

En manicure som man betaler sig fra ender for mange tit ud i en flot fransk manicure, hvilket også er klassisk og pænt. Men en flot rød neglelak eller en sød pastel er så kvindeligt og lækkert, og udstråler overskud!

Der er nogle vigtige ting, at huske på når man påfører sin neglelak og samtidig gerne vil passe på sine negle:

 1. Brug altid en basecoat/underlak, som beskytter den nøgne negl mod misfarvninger af neglelakken. De fås også med flere forskellige fordele, eksempelvis styrkende effekt.
 2. Fil neglen stille med din glasfil så neglen bliver opfrisket i sin form. Polerer derefter neglen, så ujævnheder forsvinder.
 3. Påfør din valgte neglelak 1 eller 2 gange, alt efter kvalitet og farve på lakken.
 4. Slut af med en topcoat/overlak, som forsegler neglelakken så den holder bedre og får en flot overflade. Denne fås også med flere forskellige fordele som hurtig tørring, geleoverflade, shine osv.

En god huskeregel er, at neglen kan klare 5 lag i alt. Efter det 5. lag kan neglen ikke optage mere, og neglen vil ikke tørre.

Når man har mindst 3 produkter man bruger i forbindelse med, at lægge neglelak er det meget rart at vide, hvor mange gange man kan ligge eksempelvis 2 lag neglelak på eller om man lige kan klemme sin Nail Envy indover.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*