5 trin du skal følge for at få pæne og stærke negle

Pæne og stærke negle

Det er ikke svært at få pæne og stærke negle, men dermed heller ikke sagt det er en selvfølge. Vores negle er levende og skal plejes præcis ligesom vores hud og hår skal det. Det kræver blot nogle få produkter, nogle gode vaner og lidt tid.

Når vores negle knækker er det typisk fordi vores negle er tørre, ja faktisk udtørret. Hvis vi ikke drikker nok vand i løbet af dagen påvirker det ikke kun kroppen og hjernen, men også vores negle da de også er levende celler der har brug for vand for at vokse og være modstandsdygtige.

Hvis vi tit vasker hænder, måske pga. af vores arbejde, eller gør hovedrent uden handsker er det også en faktor der udtørre vores hænder og negle.

Hvis vi ikke spiser sundt og varieret kost får vi ikke alle de vigtige vitaminer og mineraler til hele vores krop, og det påvirker i den grad også vores negle.

Kort sagt skal vi tænke vores negle som noget vi skal værne om og pleje, og gøre det til en del af den daglige pleje, helt ligesom vores hår, ansigt og resten af kroppen.

Gode råd til neglepleje i hverdagen

  • Klip, fil, skub og polere dine negle.
  • Brug en god negle olie.
  • Investerer i få, men gode negle produkter.
  • Skån hænderne med handsker ved rengøring, opvask osv.
  • Tænk dig om inden du ”snyder dig” til lange negle.

Kvinde med festmakeup

Manicure

En god hjemmemanicure er den helt basale vej til gode, stærke, lange negle. Man behøver kun få redskaber til, at kunne holde neglene ved lige (Læs om alt hvad du behøver af manicure redskaber her).

Idéen med manicure er, at forebygge og rede neglen hvis det er gået galt. Derfor er det en god idé altid, at have en lille neglefil med i tasken, så man altid kan redde en knækket negl inden den knækker helt eller river dit tøj eller dine medmennesker i stykker.

Brug helst en glasfil da den er meget mere skånsom for dine negle og kan bruges til både at file op og ned.

Fil aldrig dine negle efter badet, når neglene er våde, da de er meget sarte her.

Hvis dine negle flosser eller er tæt på at knække af, så hiv det aldrig bare af. Brug en negleklipper eller negleskaks til at klippe dem af, da du typisk vil hæve væv fra neglen med op og dette er ikke godt og kan lave langvarig skader på neglen.

Mange bruger en neglepind til, at skubbe deres neglebånd tilbage med. Det er flot og giver en større negleoverflade til eksempelvis at lægge neglelak på. Men pas på med at gøre det for ofte og gør det forsigtigt. Hvis der kommer den mindste rift i neglebåndet er der frit åben for bakterier og andet snavs, der kan sidde og irritere og give neglebetændelse.

Brug af negleolie

Negleolie

En god og nærende negleolie er virkelig taknemmelig for dine negle. Den sørger for, at fugte negle, neglebånd og styrker neglen udefra. Neglerødder kan minimeres markant ved brug af negleolie, der neglerødder typisk også kommer fra tørre neglebånd.

Der findes et utal af negleolier med forskellige ingredienser og til forskellige priser. En god ting er, at gå efter produkter der har en naturlig olie i form af olie fra naturen. Mandelolie, arganolie, kokosolie alle disse indeholde rigtigt gode ting for dine negle og giver en masse næring udefra og ind.

Forkæl dig selv og invester i en lækker negleolie, som har en dejlig konsistens og duft så du glæder dig til, at bruge den. Det er nemlig en god idé, at gøre det til en vane, at have den ved natbordet eller fjernbetjeningen så du får den brugt inden du skal i seng, eller mens du sidder og i sofaen og nyder din aften te.

Pæne negle

Negleprodukter

Negleprodukter kan gøre en kæmpe forskel, specielt hvis dine negle har fået et knæk eller er blevet tynde og flækker for et godt ord. Derudover er mange af dem fantastiske produkter at bruge indimellem for at forebygge problemer med neglene. Derfor er der faktisk ingen grund til ikke at investerer i dem!

En vigtig ingrediens til at opbygge stærke og sunde negle igen er formaldehyd. Formaldehyd danner en ekstra beskyttende lag på neglen, der forstærker neglen og gør den modstandsdygtig igen. Derudover virker formaldehyd godt med keratininen som neglen blandt andet er opbygget af. En kemisk reaktion opstår og der bliver skabt flere forbindelser til proteinerne i neglen som er med til at styrke neglen indefra.

Der er mange produkter på markedet, som lover lange og stærke negle og man må prøve sig lidt frem. Det er dog en god idé også her at tillade sig at give lidt ekstra for disse produkter. Man har dem i meget lang tid og man får altså mere for pengene og hurtigere resultater.

Produkterne fra neglemærket OPI er har vundet flere tests og har generelt nogle rigtigt gode negle produkter, som jeg vil kunne anbefale til hver en tid. Derudover har Sally Hansen også nogle rigtigt fine alternativer i en prisvenlig klasse.

Basecoat og topcoat er også meget essentielle produkter når man snakker neglepleje, specielt hvis man er glad for neglelak. De beskytter neglen mod, at lakken ramme den nøgne negl og kan gøre den gul og skadet. En bonus er at neglelakken holder op til 3 gange længere ved hjælp af disse produkter.

Brug gerne en gennemsigtig basecoat til hverdag, for at beskytte neglen.

Røde negle på arbejde

Skån dine hænder

Tænk over, at beskytte dine hænder når du arbejder, er udenfor eller skal have hænderne meget i vand. Kulde er hård ved neglene og hænderne, så husk at brug din negleolie og også gerne en rigtigt god håndcreme som giver noget fugt.

Brug handsker når du skal gøre rent eller vaske op, så dine hænder ikke bliver udsat for kemi og alt for meget vand. Det udtørre både hænder og negle, og kemien kan skade din negle.

Tør dine hænder ordentligt når du har vasket dem og vent med at komme neglelak på dine negle til de er helt tørre. Ellers kan du ende med at få bakterier inden under neglen, der kan give trælse pletter på neglen og som altså først forsvinder når de vokser ud igen.

Den værste vane af dem alle og som mange stadigvæk har i deres voksenalder er neglebidning. En rigtigt god regel er at lade værd. Du ødelægger neglen, neglepladerne, opbygningen og får generelt bare rigtigt grimme negle, som er svære at få pæne igen. Det er ikke umuligt, men det tager lang tid og får nogle vil skaderne være der for altid. En professionel negleteknikker vil typisk kunne se, hvis du har været neglebider i en lang årrække.

Udover det ikke er pænt, så er det tit også smertefuldt da det tit leder til neglerødder og negle der bliver bidt alt for langt ned. Man kan købe produkter til neglebidning man kan komme på neglen, som smager dårligt og gør at man ikke har lyst til at bide dem.

Påsætning af falske negle

Kunstige negle – go or no go?

Kunstige negle er in som aldrig før og man forstår altså virkelig godt hvorfor! Det er flot, sexet, feminint og kun fantasien sætter grænser.

Man kan få lavet mange forskellige ting hos en negleteknikker og det behøver ikke kun at være påsætning af tipper for at gøre neglen længere. Man kan også blot få en lækker gele på, der styrker neglen og hjælper den til at blive lang. Det kan være en rigtigt fin idé, men er også af den lidt dyre slags.

Ved påsætning af tipper files der, poleres der, der lægges lim på og efterfølgende et tykt gele og så neglelak. Man får flotte lang negle, men der er ingen tvivl om at dette kan have en ødelæggende effekt på neglen på længere sigt og det kan også udtørre neglene, da de ikke får luft.

Hvis man har planer om at vedlige holde neglene resten af livet ser man ikke konsekvensen, men den dag neglene skal tages af igen vil mange have en tynd negl og med slidte negleplader på grund af de mange nedfilinger og poleringer. Her kræves der virkelig en omgang god manicure i lang tid efter.

Det er en metode mange som sagt stadig vælger, men man skal bare vide at man kan stå med nogle ret triste negle efterfølgende. Det er derfor værd at tænke en ekstra gang før man får lavet tipper. Specielt hvis man har tynde og ustabile negle.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*