4 ting du skal vide om frugtsyrebehandling (AHA)

Frugtsyre, også kendt som AHA (Alpha Hydroxy Acids), er en revolutionerende behandlingsform til bl.a. anti-age behandling og permanent forskønnelse af huden. Det er en populær behandlingsform, da mange ønsker et mere friskt ungt og smukt udseende, ligesom der er mange der gerne vil af med små rynker, ar eller akne. Men når man vil bruge glukosesyre på sin hud, så er det vigtigt at forstå hvad AHA er, og hvordan det fungerer.

» Find en god og billig AHA serum til hjemmebrug her «

Kvinde med æblekurv

Hvad er AHA?

AHA (Alpha Hydroxy Acids) stammer fra mælk og frugt sukker. De mest almindelige alpha hydroxy acids er mælkesyrer og glucolsyre. Disse to syrer gør godt for huden og anvendes ofte i hudplejeprodukter. Det stabiliserer huden indefra og forebygger ældning, mens den udefra hjælper hudskader som f.eks. pigmentforandringer, leverpletter eller solskader.

Syren stabiliserer huden indefra og forebygger ældning, mens den udefra afhjælper hudskader. Det vil sige, at hvis du gør brug af AHA så kan det afhjælpe hudskader som for eksempel pigmentforandringer, leverpletter og solskader.

AHA vil med andre ord gøre træt og trist hud mere levende og give din hud glød, så du ser mere frisk ud. Drømmen om smuk ung hud er dog ikke uden risiko, da du kan få bivirkninger af AHA. Det er ikke alle der kan tåle det og det er også vigtigt at være opmærksom på koncentrationen af AHA.

Kvinde med makeup og smukt hår

Hvad kan Alpha Hydroxy Acids hjælpe med?

Den største fordel ved en alfa-hydroxysyre er dens evne til at eksfoliere huden. Den fjerner den “lim”, der fra det øvre lag af huden holder fast i de gamle døde hudceller. Ved effektivt at fjerne dette øverste lag af huden vil Alpha Hydroxy Acids hjælpe med at få nyt hud til at vokse.

Alpha Hydroxy Acids reducere samtidigt udseendet af rynker og det bidrager til at reducere sandsynligheden for at rynker vil udvikle sig. Det vil samtidigt gøre huden glattere og hvis det bruges hver dag i flere måneder, så kan det hjælpe med at gøre hud der er ujævn og hyperpigmenteret glattere og mere jævn.

Man mener også, at udover at det hjælper med at få et nyt yngre udseende og friskt hud til at vokse, så kan Alpha Hydroxy Acids også stimulere væksten af elastin og kollagen, som begge bliver svagere med alderen.

Selv om nogle mennesker med meget følsom hud kan have svært ved at bruge Alpha Hydroxy Acids regelmæssigt, så kan de fleste mennesker bruge det når de finder ud af hvad den rigtige koncentration for deres hud er. Alpha Hydroxy Acids menes at fungere bedst for de fleste mennesker med en koncentration på 5% til 7%. Det er derfor den koncentration som findes i de fleste produkter, der indeholder AHA.

Andre fordele kan blandt andet være at mere moden hud med tykt hornlag får et glattere og mere jævnt udseende, samt at pigmentpletter, solskjolder og leverpletter forsvinder næsten helt. Hud med acne og betændelsestilstande bliver balanceret samt normaliseret. Eksem kan samtidigt formindskes, overfladiske rynker bliver glattet ud og kraftigere rynker reduceres.

Kvinde der tænker

Nogle vigtige ting du skal vide

Selvom AHAs er sikker at bruge på huden, så er der nogle andre vigtige ting du skal vide. Ifølge nogle retningslinjer som er fastsat af amerikanske Food and Drug Administration (FDA) omkring brugen af AHA, så gælder det om at bruge produkter med en AHA koncentration på 10 procent eller mindre.

Når du bruger en AHA produkter gør du også din hud mere sårbar over for skader fra solen. Det anbefales at hvis du bruger produkter som indeholder AHA, så bør du også bruge en høj kvalitets solcreme som kan beskytte din hud imod solen. Derudover anbefaler FDA også at produkter som indeholder AHA enten indeholder solcreme eller en advarsel, der fortæller brugeren at man skal bruge solcreme imens man bruger produktet.

Solbrændt kvinde

Hvad for nogle bivirkninger har AHA?

Der er to væsentlige bivirkninger ved at bruge AHA produkter: Sol sensitivitet og irritation.

Selvom vi allerede har diskuteret sol sensitivitet, så er det vigtigt at gentage dette punkt. Alpha Hydroxy Acids produkter kan øge din følsomhed over for solen med så meget som 50%, så det er vigtigt at en god solcreme bliver brugt.

Irritation er en anden mulig bivirkning, når man benytter produkter med Alpha Hydroxy Acid. Nogle af disse symptomer kan omfatte rødme, en følelse af at huden brænder eller kløe. Hvis symptomerne fortsætter efter at du har brugt produktet i noget tid og din hud har haft en chance for at vænne sig til det, så kan du prøve med et produkt der indeholder en lavere AHA koncentration.

Frugtsyrebehandling hjemme

AHA frugtsyrebehandlingDet er meget enkelt at lave frugtsyrebehandling hjemme, og de gode produkter til er yderst effektive.

Mange af produkterne til hjemmebrug er ret kostbare, men heldigvis har de danske bloggere Pudderdåserne laven en AHA serum, der ligger på et meget fornuftigt prisniveau. AHA serumet koster kun 195 kr. og er kvalitetsmæssigt fuldt på højde med de dyrere mærker. Det indeholder 7 % glykolsyre og er 100 % fri for parfume.

Du finder Pudderdåsernes AHA serum her

OBS! Din hud kan blive mere følsom overfor solen, når du bruger AHA. Husk derfor ekstra solbeskyttelse.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*