3 ting du skal vide om brocher

Broche på jakke

I dag er brocher slet ikke så populære som de var før i tiden. Men det burde de være, da brocher er en af de mest anvendelige og spændende typer smykker der findes.

Brochernes historie

Brocher har været kendt siden bronzealderen. Dengang og frem til middelalderen blev brocher mest brugt at holde sammen på folks tøj (til at holde en kappe lukket omkring kroppen, etc.). I dag er brocher først og fremmest et smykke, da udbredelsen af knapper og lynlåse har gjort at brocher ikke længere har den praktiske betydning de havde før i tiden.

I arkæologiske udgravninger er der fundet mange brocher fra før i tiden, så vi ved at bl.a. romerne, vikingerne og kelterne brugte brocher. Brocherne fra dengang kaldes ofte for “fibula”, hvilket er latinsk for “spænde”.

I dag er der stadig mange der synes at de klassiske brocher er meget smukke, så du kan finde mange reproduktioner af vikingernes brocher og kelternes brocher.

Kvinde med broche i håret

Sådan bærer du en broche

Som sagt er brocher et af de mest anvendelige typer smykker. Grunden til det er, at en broche kan bæres på utallige måder. De fleste vælger at bære deres brocher på brystet, men du kan fx. også vælge at bære den i håret, på din taske eller et andet sted på kroppen (skulderen, kraven, lænden m.m.).

[row][col span=”1/2″]Brooche på brystet (midt i)Brooche båret på brystet (i midten)[/col][col span=”1/2″]Brooche på brystet (til siden)Brooche båret på brystet (til siden)[/col]
[/row]

[row][col span=”1/2″]Brooche i håretBrooche båret i håret[/col][col span=”1/2″]Brooche på skulderenBrooche båret på skulderen[/col]
[/row]

Uanset hvordan du bærer dine brocher, så kan du være sikker på at de vil vække opmærksomhed og straks få dit outfit til at se mere klassisk og elegant ud (selvfølgelig afhængig af hvilken type brocher der er tale om).

De mest populære brocher er lavet af sølv og guld. I mange tilfælde er brocherne udsmykket med ædelsten som fx. diamanter.

Klassisk vintage broche

Vintage brocher

Brocher er et klassisk smykke, så der er mange der drømmer om at kunne bære en vintage broche. Dvs. en broche der har nogle år på bagen og som også gerne må have en historie (fx. at brochen har tilhørt din familie i flere generationer).

De fleste butikker sælger kun nye brocher, så hvis du gerne vil have fat i en vintage broche bør du tage et kik på Ebay.

I mange tilfælde er det dog nemmere at købe en ny broche med et klassisk design. Det kan fx. være en klassisk marguerit broche, der er et 80 år gammelt design som bliver ved med at være populært (du kan læse historien om marguerit smykkerne her).
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*