Sådan genbruger du dine bananskræller og bliver endnu smukkere

Smuk kvinde omgivet af bananer

Man skulle ikke tro at skræl af frugt kunne være nyttigt. Men hvad mange ikke ved, er at de indeholder de mest utrolige næringsstoffer i verden. Derfor er der er tusinde af måder man kan gøre brug af det på, både medicinsk og praktisk. Næste gang du tænker over at smide bananskrællerne ud, så kan disse informationer måske få dig til at ændre mening.

Bananskrællernes indhold

Bananskræller er fyldt med kalium og indeholder meget mere opløselig samt uopløselige fibre end selve bananen. Kostfibre fremmer fordøjelsen og afføring og kan reducere kolesterol indholdet i blodet. Bananskræller indeholder samtidigt også trypothan, hvilket øger serotin niveauer i kroppen og påvirker humøret. Derudover er der nogle forskere i Taiwan som har opdaget at bananskræl ekstrakt kan mindske depression på grund af dens indvirkning på serotin, som er en neurotransmitter i hjernen er ansvarlig for at balancere humør og følelser.

Andre fandt ud af at hvis de spiste to bananskind om dagen i tre dage forhøjede serotonin niveauer med 16 procent. Endvidere indeholder bananskræl lutein, en kraftig antioxidant der beskytter øjet mod frie radikaler og skadelige frekvenser af Uv-stråling fra solen.

Overrasket kvinde

14 skønheds tricks

Som sagt er bananskræl fyldt med antioxidanter, mineraler og vitaminer, så de er en naturlig kur mod mange lidelser og en støtte til celle regenerering. Her er nogle eksempler på hvad du kan bruge dem til.

For at bruge disse tricks er det en god ide at bruge økologisk bananskræl for at reducere niveauet af pesticider.

Blegning af tænderne
Klip et stykke af bananskrællen og gnide indersiden af skrællen forsigtigt på tænderne i et par minutter. Gentag dette 1-2 gange hver dag og dine tænder vil se hvidere ud i løbet af et par uger.

Lysning af huden
Den samme måde som med blegning af tænderne, så kan bananskrællen også lysne huden. Gnid forsigtigt indersiden af skrællen mod din hud og skyl derefter med vand.

Mindskning af rynker
Gnid indersiden af bananskrællet på de steder du vil mindske rynker. Lad det være i 30 minutter og skyl derefter med vand. Nogle lader det også sidde om natten og skyller det af om morgenen.

Akne behandling
Bananskræl vil lindre betændelse og irritation af akne og reducerer udbrud. Gnid skrællen over akne (ansigt eller krop) hver aften. Forbedringer bør være synlige inden for få dage.

Give fugt til huden
Blødgør og gør din hud mere frisk med bananskræl på samme måde du vil komme af med rynker og Akne på.

Træt kvinde

Kom af med hævede øjne
Selvom agurker er den populære måde at kæmpe imod trætte øjne, kan bananskræl gøre tricket lige så godt. Brug dem blot den samme måde over øjet for at give et mere frisk og lysnet look.

Behandling af insektbid
Gnid en bananskræl på stedet du er blevet stukket for at lindre huden og reducerer kløen.

Behandling af blå mærker
Brug bananskræl til at få dit blå mærke til at hele hurtigere.

Eliminering af vorter
Bananskræller kan ikke kun eliminerer vorter, men samtidigt også forhindre at de kommer tilbage. Hver dag i en uge, så skal du bruge tape eller på en anden måde fastgøre et stykke bananskræl inden du skal sove. Du kan også blot gnide bananskrællen på det berørte område dagligt. Efter sigende virker dette trick endda på fod vorter.

Fod glider i bananskræl

Behandling af skrammer eller ridser
Gnide dem på dine skræmmer osv. kan fremme heling.

Fjernelse af splinter
Blandt de mere bizarre måder at bruge bananskræller er fjernelsen af splinter. Enzymerne kan faktisk hjælpe med at løsne splinten og starte helingsprocessen, når du taper et stykke af skræl over en splint.

Behandling af psoriasis
En eller to gange dagligt kan du gnide en bananskræl på en psoriasis-ramt område. Bananer har alle de egenskaber til at fugte, reducerer kløe, og helbrede psoriasis hvilket giver mærkbare forskelle på blot et par dage.

Behandling af udslæt og itches
Hvis du har udslet eller kløe er bananskræl godt til at lindre kløe. Gnid skrællen over det sted du har fået udslæt, to gange dagligt, indtil det er væk.

Behandling af hovedpine
Næste gang du er hjemme hos en ven, bed om en banan, skræl den, smid derefter bananen ud, og hold bananskrællen på tværs af din pande som en hovedpine kur. Hold øje med din vens reaktion; din ven har sikkert mistet troen på din sunde fornuft, men du har måske heller ikke hovedpine længere.

En bunke bananer

3 trick til husstanden

Temaet for brugen af bananskræller i husholdningen er polering. Efter du har skrællet bananen, så find noget du kan polere og gnid indtil du kan se en flot glans.

Sko Polering
Gnid bananskræl på dine lædersko og derefter poler dem med en blød klud.

Læder polering
Lædermøbler kan også med fordel få en tur med dine bananskræller. Test forsigtigt et lille område først, så du ved hvad der sker inden du giver hele din sofa en tur med bananskrællen og en blød klud bagefter.

Sølv Polering
Med sølvtøjet kan du gøre det samme som der står ovenfor. Dvs. gnid med en bananskræl og polerer efter med en blød klud.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*