Billig parfume – sådan sparer du op til 80% dine parfumer

Makeup kvinde der spreder duft

Der findes rigtig mange forskellige parfumer, så det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilke parfumer der er de bedste og hvordan du køber dine parfumer så billigt som muligt.

For at hjælpe dig lidt på vej, så vil jeg her på denne side gennemgå hvordan du undgår at betale mere end nødvendigt for at dufte godt og lækkert.

Jeg vil med andre ord fortælle præcis hvordan du sparer helt op til 80% på dine parfumer selvom du fortsætter med de præcis samme produkter som hidtil.

5 forskellige koncentrationer

Til at starte med, så skal vi tage et kik på hvordan koncentrationen af de forskellige parfumer angives:

 • Parfum er den reneste koncentration, hvor helt op til 25% af indholdet er duftolier (i en opløsning af alkohol). Parfum er generelt dyrere end de andre koncentrationer, men tilgengæld vil duften af parfumen vare ved i længere tid end de andre koncentrationer.
 • Eau de Parfum (Edp) er meget populært, da koncentrationen af duftolier stadig er ret høj (8-15%) samtidigt med at prisen er noget lavere end prisen på parfum.
 • Eau de Toilette (Edt) er lidt mindre koncentreret end eau de parfum (4-10% duftolier). Det betyder at holdbarheden på eau de parfum er noget kortere.
 • Eau de Cologne (Edc) er igen lidt mindre koncentreret, da eau de cologne typisk indeholder 2-5% duftolier.
 • Eau Fraiche er forskellige fra de andre koncentrationer, da duftolierne er opløst i olie i stedet for i alkohol. Det betyder at parfumen ikke udtørrer huden, men i stedet plejer den ligesom mange kosmetiske olier gør det.
 • Aftershave er den koncentration der indeholder mindst duftolie. Duften af aftershave har derfor en så kort holdbarhed, at du bør bruge en eau de toilette eller eau de parfume hvis du vil dufte godt og lækkert i længere tid.

KoncentrationDuftolieHoldbarhed
Parfum15-25%12+ timer
Eau de Parfum8-15%6-8 timer
Eau de Toilette4-10%4-6 timer
Eau de Cologne2-5%3-4 timer
Eau Fraiche1-3%2-3 timer
After Shave0-1%1-2 timer

Forskellige parfume flakoner

Store og små flakoner

Både kvinder og mænd bruger kun ganske lidt parfume ad gangen, så det er derfor naturligt at parfumer typiske sælges i mindre flakoner på 30-100 ml.

I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at købe de store flakoner på 50-100 ml, da prisen for dit daglige brug af parfumen så er lavere end hvis du køber de mindre og relativt dyre flakoner.

Du skal dog passe på med at købe de store flakoner, hvis du ikke er sikker på at duften af en parfume passer til dig.

Min anbefaling er derfor, at du prøver dig frem med samples (typisk 1-2 ml) og mindre flakoner (10-30 ml) indtil du finder de parfumer du synes bedst om.

Når du har fundet de parfumer du synes bedst om, så kan du begynde at købe de store flakoner og derved begynde at spare penge på din daglige brug af parfumerne.

Eneste undtagelse er hvis der er super tilbud på en af de store flakoner, så den ryger ned i en pris på niveau med de mindre flakoner. I sådanne tilfælde kan det selvfølgelig bedst betale sig at købe den store flakon.

Netbutikker giver også samples med

Som de fleste ved, så får man i Matas og andre fysiske butikker ofte nogle samples med når man køber parfume. Det er jo umiddelbart rigtig rart, men desværre er Matas og de andre fysiske butikker sjældent det bedste sted at købe parfume.

Matas og de andre fysiske butikker er nemlig væsentligt dyrere end de fleste netbutikker, så det er derfor godt at vide at mange online butikker også giver samples med når du køber parfume.

Min anbefaling er derfor altid, at du skal købe dine parfumer, makeup og andre skønhedsprodukter på nettet. Gør du det, så kan du nemlig spare rigtig mange penge. Helt op til 80%, hvis du sammenligner priserne i de billigste netbutikker med priserne i Matas og andre butikker.

Kvinde i rød kjole med fjer

De mest populære parfumemærker

Som sagt, så kan det være svært at vælge den helt rigtige parfume. Udover at bruge samples og mindre flakoner til at finde de helt rigtige dufte, så er der derfor også mange som har bestemte mærker som de foretrækker fremfor andre.

Nogle af de mest populære parfumemærker i Danmark er:
[row][col span=”1/2″]

 • Burberry
 • Calvin Klein
 • Chanel
 • Dior
 • Giorgio Armani

[/col] [col span=”1/2″]

 • Gucci
 • Hugo Boss
 • Jean Paul Gaultier
 • Paco Rabanne
 • Ralph Lauren

[/col][/row]

Om de store og populære mærker er bedre end andre mærker er rigtig meget en smagssag, da det jo er forskelligt hvilke dufte folk synes bedst om.

Du skal derfor passe på med at gøre som alle andre og blindt vælge et bestemt mærke. I stedet så anbefaler jeg, at du får fat i nogle samples og mindre flakoner og på den måde finder frem til dine yndlingsdufte.

Nu hvor vi har fat i at gøre som alle andre, så skal det også lige med at diverse celebrity parfumer ikke nødvendigvis er noget godt valg.

Selvom du er fan af en bestemt celebrity, så skal du huske at prøve duften af inden du bruger penge på at købe en stor flakon med celebrity parfume.

Kvinde der mærker parfumeduft

Forskellige priser på nettet

Som jeg tidligere har været inde på, så kan det bedst betale sig at købe parfume på nettet.

Men dermed ikke sagt at priserne er de samme i alle netbutikker. Ligesom i Matas og de andre fysiske butikker, så er der forskel på priserne i netbutikkerne.

Forskellen i priserne kan være rigtig stor, hvilket er grunden til at vi her på DreamModels.dk holder øje med priserne i en masse butikker.

Vi holder fx. øje med priserne på disse meget populære parfumer, så du hurtigt kan få overblik over priserne i alle butikkerne og se præcis hvor det er billigst at købe de enkelte parfumer.

Populære parfumer til kvinder
[row][col span=”1/2″]

[/col] [col span=”1/2″]Populære parfumer til mænd

[/col][/row]

Solbrændt par

Køb parfume i hele EU

Nu hvor vi snakker om at der er forskel på priserne i netbutikkerne, så er det værd at nævne at du ikke kun bør sammenligne priserne i de danske butikker.

Hvis du har mod på at kigge på priserne i netbutikker i resten af EU, så kan du ofte være heldig at finde de samme parfumer til endnu billigere priser og derved spare endnu flere penge.

Fordi priserne i netbutikkerne i resten af EU ofte er endnu billigere end i de danske netbutikker, så holder vi øje med priserne i netbutikker fra hele EU her på DreamModels.dk.

Når du køber parfume og andre varer i butikker i hele EU, så skal du ikke bekymre dig om told og afgifter. Takket være det indre marked, så er der ikke told og afgifter på varer købt på tværs af grænserne mellem landene i EU.

Du skal derfor kun kigge på hvad det koster at få varerne leveret til Danmark – og som du kan i vores prisoversigter, så er leveringen ofte gratis hvis du blot køber for et relativt lavt mindstebeløb.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*