Urstørrelser – små og store ure fra 22 til 57 mm

Forskellige urstørrelser

Blandt folk med en interesse for ure er et af favoritemnerne hvor store armbåndsure skal være. Der er nemlig ret stor forskel på størrelse på de forskellige ure, ligesom urene i det hele taget er blevet større og større gennem tiden.

Så små er urene fra før i tiden

Før i tiden var de fleste armbåndsure relativt små. Vintage ure har derfor ofte en diameter på et godt stykke under 40 mm. Fx. har det oprindelige Rolex Explorer en diameter på blot 36 mm.

Siden vintage urenes tid har moden ændret sig og urene er blevet større og større. I dag har de største ure derfor en diameter på 50 mm eller mere. Fx. har det enorme Diesel Mr. Daddy en diamater på hele 57 mm, hvilket giver en urskive der er 2,5 større end urskiven på det oprindelige Rolex Explorer.

Gennemsnitlige urstørrelser

I dag er et gennemsnitligt ur til mænd ca. 44 mm i diameter, mens ure til kvinder er ca. 39 mm i diameter (lidt længere nede på denne side kan du se nogle eksempler på ure i forskellige størrelser).

Generelt kan man for herreure sige, at de fleste kan grupperes i disse fire grupper:

  • Small (S), diameter op til 31 mm
  • Medium (M), diameter 32-41 mm
  • Large (L), diameter 42-47 mm
  • Extra Large (XL), diameter 48-52 mm

Stort og lidt mindre armbåndsur

Skal du vælge et stort eller lille ur

Uanset hvad moden antyder mht. urstørrelser, så gælder det som altid om at gå efter det som du synes om og har det bedst med at have på.

Foretrækker du store ure – og har du armen til den slags ure – så skal du selvfølgelig gå med et stort ur. Foretrækker du derimod et mindre ur, så er det den størrelse ur som er det rigtige til dig (pas dog på hvis din arm er meget bred, da et for lille ur så let kan få dig til at se fimset ud).

Men samtidigt skal du huske på at urstørrelsen meget er et spørgsmål om vane. Det kan være svært at vænne sig til at gå med en ny størrelse ur, så husk ikke blot at afvise et ur blot fordi det føles uvant.

Faktisk kan et nyt ur sammenlignes lidt med at få nye sko. I starten kan det føles anderledes og måske også lidt ubehageligt, men efter et stykke tid så er det gået til og så føles det perfekt.

Sammenhængen mellem ur og sko

Dit valg at ur bør også afhænge af hvordan du ellers er klædt på, da der, uanset urstørrelse, er nogle ure passer bedst til en type tøj og andre ure passer bedst til en anden type tøj.

Igen kan ure sammenlignes lidt med sko, da der er folk der siger at du skal skifte ur når du skifter sko!

Det er ikke kun diameteren der er afgørende

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at huske på at det ikke kun er urets faktiske diameter der afgører hvor stort et ur føles.

Som Time Zone meget rigtig har været inde på, så har urets design også rigtig meget at sige. Det samme gælder den urrem som uret er født med eller som du vælger, hvis du køber en løs urrem.

Urstørrelser
Del denne grafik
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*