Sådan skifter du din urrem eller urlænke

Klassisk ur med læderrem

Hvis du har haft dit ur i lang tid, så har du måske oplevet at urremmen er gået i stykker på et tidspunkt. I så fald er der ingen grund til at skifte hele uret ud, da du sagtens kan købe løse urremme til næsten alle slags armbåndsure.

Længde, bredde og tykkelse

Når du skal have en ny urrem, så skal du først finde ud af præcis hvilken størrelse urrem du skal bruge til dit ur. Det betyder at du skal finde ud af længden, breden og tykkelsen på din nuværende urrem:

Længde

[row][col span=”1/2″]Urrem længde[/col][col span=”1/2″]For at finde længden på din urrem, så måler du den fra den ene ende til den anden ende. Det er vigtigt at du ikke måler urkassen og spændet med, da det normalt ikke betegnes som en del af urremmens længde.

Det er let at finde en masse passende urremme hvis dit ur har en normal lige montering (dvs. en montering som vist på billederne her). Har dit ur en special montering, så bør du købe en original urrem fra producenten af dit ur (Casio, Seiko, etc.)

Hvis du ikke længere har din gamle urrem, så må du måle omkredsen af din arm for at finde ud af hvilken længde urrem du skal bruge. Når du gør det, så skal du huske at trække urkassens længde fra målet og lægge 30 mm til hvis du gerne vil have en urrem med spænde (da der skal være et stykke urrem på begge sider af spændet for at urremmen kan holdes ordentligt lukket).

De fleste urremme er 170-210 mm lange.[/col]
[/row]

Bredde

[row][col span=”1/2″]Urrem bredde[/col][col span=”1/2″]Bredden på din urrem finder du ved at måle bredden på din gamle urrem eller ved at måle afstanden mellem hornene på urkassen på dit ur.

De fleste urremme har en bredde på 10-30 mm.[/col]
[/row]

Tykkelse

[row][col span=”1/2″]Urrem tykkelse[/col][col span=”1/2″]Tykkelsen af din urrem betyder noget ifht. hvordan uret ser ud. Tykkelsen har ikke nogen praktisk betydning ifht. om uret passer til din arm eller ej (men det er selvfølgelig vigtigt at vælge en urrem der ikke er så tyk, at den ikke kan monteres på dit ur).

Vælger du en urrem der er væsentligt tyndere eller tykkere end din nuværende urrem, så må du regne med at dit ur ændrer udseende og kan komme til at virke helt anderledes end før.[/col]
[/row]

Materialer og farver

Langt de fleste urremme er lavet af læder eller læderlignende kunststof, men det er også populært med urremme i lærred og nylon. Særligt kendte er fx. de Nato urremme der ses på Daniel Wellington’s populære ure.

De mest populære farver er sort og brun, men på nettet kan du også finde urremme i alle mulige andre farver.

I det hele taget er det en god ide at gå på jagt efter en ny urrem på nettet, da udvalget er meget større på nettet end det er i butikkerne.

Sort urrem af læder

Sådan skifter du din urrem

Når du har købt og modtaget din nye urrem, så skal den monteres på dit ur. I de fleste tilfælde er det relativt let, men vi har alligevel fundet et par videoer der viser hvordan du skifter urremmen på forskellige ure.

Først skift af urrem på et ur med en klassisk urrem af læder:

Skift af urrem på et ur med en stållænke:
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*