Sådan fjerner du hudorme med en hudormefjerner

Kvinde der oplever succes

Hudorme har en tendens til at snige sin ind på os uden vi opdager det. Når vi så står uden makeup og i det rigtige lys får man pludselig øje på de små sorte banditter! Der er nu kommet et værktøj til at komme dem til livs uden du behøver at klemme dem.

Hvis du spørger mange hudlæger og dermatologer, så er det en fejl at man klemmer sine bumser. Det skal i hvert fald gøres rigtigt, da det at klemme sine bumser eller hudorme kun tilfører flere bakterier til udbruddet og forværre dem.

Desuden kan man også få ar, hvis man får gjort det forkert. Det kan være svært at styre og vide hvornår man trykker for hårdt.

Rensning af huden

Derfor skal du bruge en hudormefjerner

Hvis du er bange for at fjerne din bums eller hudorm på den forkerte måde, så skal du have fat i et lille, nemt og billigt værktøj der kaldes en hudormefjerner.

Hudormefjerneren er utrolig nem at bruge når du har prøvet det et par gange. Den ligner lidt en pincet bare med et løkkeformet hoved. Den har to sider, hvor den ene er lidt mere tynd i løkken. Den tynde løkke er god til at placerer på bumsen. Den anden er side har en mere flad og skarp ende til at trykke direkte ned på hudormen.

Du bruger den ved at trykke blidt ned omkring bumsen eller hudormen og så kommer det faktisk af sig selv. Du skal ikke rive eller rykke, men bare presse forsigtigt ned mod huden indtil pudset kommer ud.

Inden du bruge dette smarte værktøj er det dog stadigvæk en god idé, at følge nogle af de ovenstående råd. Et renset ansigt er vigtigt for ellers kommer bakterierne rundt i hele ansigtet og så har du først urenheder!

Eksfoliering af huden er også en rigtigt god idé, så din hud løsnes op og ikke bliver så rød. Nogle vil måske syntes, at de første par gange godt kan mærkes lidt, men følger du rådende herover vil det hurtigt bliver mindre smertefuldt.

Hvis du ikke har en hudormefjerner

Hvis du skal fjerne din bums eller hudorm uden en hudormefjerner, så er det vigtigt din hud er helt ren. Derfor duer det ikke, hvis du har makeup på, creme på eller anden form for lag ovenpå huden.

Gør derfor sådan her:

 • Start med at rense din hud grundigt og skyl af med vand. Produktet du renser af med må meget gerne være antibakteriel, da det er med til at desinficerer huden så meget så muligt.
 • Næste skridt er at eksfoliere huden blidt uden brug af produkt. Tag gerne en rensesvamp og kør henover hudormen eller bumsen. På den måde løsnes huden op og det bliver nemmere at få pudset ud.
 • Dette er ikke nødvendigvis et krav, men det er en fordel hvis du har mulighed for at dampe huden inden du går i gang med. Det løsner huden op, hvilket er en fordel når du skal knibe pudsen ud.
 • Når du er færdig med at eksfoliere området skal fingrene dækkes til. Eventuelt med en handske. Dermed forhindre man skidt og bakterier fra neglene i at komme i kontakt med området.
 • Uden på handsken kommer du serviette så at pudset fra urenheden ikke kommer på dine fingre og kan smitte andre områder i ansigtet.
 • I stedet for at presse urenheden med det samme så løsen ud i huden først. Hvis urenheden virkelig er moden popper den typisk allerede der.
 • Når du har strukket huden ud, så pres forsigtigt om urenheden til pudset kommer ud. Fjern pudset med servietten straks.
 • Når urenheden er poppet skal du putte noget antibakterielt ovenpå for at rense det sidste pus væk. Gerne en skintonic som er antibakteriel.
 • Det er også en fordel at putte en maske på efterfølgende for at suge det sidste.
 • Slut gerne af med tee tree oil. Det er en antibakteriel olie som du kommer på en vatpind og påfører urenheden. Den hjælper til at få urenheden helt væk.
One Comment

 1. Siger damen i den sidste video ikke at det ville være en dårlig ide at prikke sine bumser? Ville det så være bedst at smøre noget på dem i stedet, i stil med Basiron?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*