Sådan foregår stretching af piercinger og piercinghuller

Mand med stretchede ørepiercinger

Stretching betyder at du udvider dit piercinghul til en størrelse, der er større end et normalt piercinghul. Stretching kan gøres for alle piercinghuller, men det mest normale er så absolut at det hullerne i øreflipperne der udvides. Udvalget af stretching smykker er derfor også først og fremmest beregnet til øreflipperne, så derfor kaldes mange af smykkerne for stretch øreringe.

Sådan stretcher du dine ører

Hvis du gerne vil stretche dine piercinghuller, så skal du være opmærksom på at det er en proces der tager lang tid. Har du lige fået lavet dine huller, så skal til at starte med vente 2-3 x den tid det har taget sårene at hele får du går i gang med at stretche hullerne. Kun på den måde sikrer du, at din krop har fået tid til at opbygge en ordentlig og holdbar struktur rundt om dine nye huller.

Til stretching anbefales det at du bruger et sæt tapers af stål eller titanium, da stål og titanium ikke absorberer sårvæske og bakterier (modsat fx. tapers af træ). Det anbefales også at der går 1-2 måneder mellem du skifter størrelse på tapers i størrelse 0-8 mm, 2-3 måneder mellem du skifter størrelse på tapers i størrelse 8-16 mm og ca. 3 måneder mellem du skifte størrelse på tapers i størrelse 16+ mm (det viser sæt tapers er fra den danske butik Bodymod).

De mindste tapers du kan finde er blot 1-2 mm, mens de største er ca. 40 mm.

Du kan gøre tingene en del nemmere ved altid at bruge en form for smørrelse til din stretching. Når du stretcher skal du selvfølgelig også sørge for at dine piercinghuller og huden omkring hullerne holdes helt rent, så du undgår bakterier og en potentiel infektion.

Hvis du ikke har så meget tålmodighed så kan en professionel piercer ofte udvide dine huller fra starten af. Det gør han med en større nål, så det er bestemt ikke noget du må prøve selv at gøre.

Kvinde der overvejer noget

En permanent ændring af din krop

Hvis du ikke allerede har stretchet dine piercinghuller, så skal du overveje tingene grundigt inden du går i gang. Stretching kan meget vel blive til en permanent ændring af din krop. En ændring som det kan være svært eller umuligt at vende tilbage fra.

Generelt siger man huller i øreflipperne på 6-8 mm ikke kan trække sig selv helt sammen igen. Så hvis du har eller overvejer så store huller, så skal du regne med at de vil være der for evigt og derfor også når du bliver gammel.

Hvis du fortryder og dine huller er større end 6-8 mm, så vil det være nødvendigt at prøve lykken hos en plastikkirug og se om han kan føre dine ører tilbage til hvordan de var før din stretching. Der er mange der fortryder deres stretching når de bliver ældre, så i England er det mest populære indgreb hos plastikkirugerne netop tilbageføring af stretchede huller i ørerne.

Fordi der er så mange der fortryder deres stretching, så kan det anbefales at du starter med et sæt falske piercinger hvis du er i tvivl om stretching er en god ide eller ej.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*