Sådan vælger du manchetknapper og skjorter

Kvinde knapper manchetknapper i skjorte

Formålet med manchetknapper er at fastgøre manchetten på dine skjorteærmer, men det er ikke sådan at manchetknapper passer til alle slags moderne skjorter. Faktisk passer de ikke til de fleste skjorter, medmindre du vælger af ændre lidt på din skjorter (hvordan du gør det vender jeg tilbage til).

For at du kan bruge et sæt manchetknapper, så skal din skjorte har dobbelt manchetter (franske manchetter). Tidligere havde de fleste slags skjorter denne type manchetter, men i dag har de fleste enkelte manchetter der lukkes med knapper.

Dobbelte manchetter manchetter er dog stadig et almindeligt syn på bl.a. smoking skjorter, samt mange pænere skjorter.

[row][col span=”1/2″]Enkelte manchetterEnkelte manchetter[/col][col span=”1/2″]Franske manchetterFranske manchetter[/col][/row]

Manchetknappernes historie

Oprindeligt stammer manchetknapperne fra det 17-århundrede, men det først i løbet af det 18-århundrede at de fik den udformning de har i dag. Som sagt havde de fleste skjorter dengang manchetter der var beregnet til manchetknapper, så derfor gik næsten alle mænd med manchetknapper.

De første manchetknapper var blot bånd der blev brugt til at binde manchetterne sammen, men for at skille sig ud og vise deres status begyndte adlen og datidens finere folk at bruge smukt udformede manchetknapper af bl.a. sølv og guld. Denne type manchetknapper blev senere også populære blandt almindelige folk.

Indtil krigen var det meget normalt at mænd gik med skjorter med manchetknapper, men derefter forsvandt de næsten fuldstændigt fra modebilledet i en del år. Det var først i løbet af 80’erne at de igen blev populære og i dag synes næsten alle at manchetknapper er et fantastisk og meget maskulint smykke.

Mange forskellige manchetknapper

Hvordan bruger du dine manchetknapper

Hvis du ikke er vant til at gå med manchetknapper, så kan det være lidt svært at få dem sat rigtig i den første gang. For at hjælpe dig lidt på vej, så har vi fundet denne video der viser hvordan du sætter dine manchetknapper i.

Som du kan se i videoen, så vælger de fleste at sætte deres manchetknapper i efter de har taget skjorten på. Alligevel er det ofte nemmere at gøre det før du tager skjorten på.

Hvilke manchetknapper skal du vælge

Som du sikkert allerede har opdaget, så findes der i dag rigtig mange forskellige manchetknapper. Så mange, at det kan være svært at vælge.

Det kan derfor være en god ide at overveje et par ting inden du går i gang med at kigge på udvalget, så du hurtigt kan sortere de manchetknapper fra som alligevel ikke er interessante for dig:

  • Først og fremmest skal du overveje hvad du skal bruge manchetknapperne til. Hvis de er til festlige lejligheder, så kan det meget vel være at de skal se anderledes ud end hvis du skal bruge dem på jobbet. Alt efter hvad du arbejder med, så kan det også være du skal vælge nogen mere konservative manchetknapper end du ville have gjort hvis du arbejdet indefor et andet område.
  • De mest populære materialer til manchetknapper er stål, sølv og guld. For hvert af disse materialer kan du finde et stort antal manchetknapper med forskellige mønstre og indgraveringer. Som udgangspunkt er disse manchetknapper et godt valg hvis du gerne vil have nogen manchetknapper med et klassisk look.

    Er du mere til et par manchetknapper der vækker opmærksomhed, så kan du overveje et sæt i et alternativt materiale som fx. træ eller læder. Du kan også overveje manchetknapper der er har et farvestrålende mønster eller et spændende design.

  • Hvis du gerne vil gøre opmærksom på hvem du er og hvad du interesserer dig for, så kan du få en masse manchetknapper der er udformet som sportsudstyr, biler og andre ting som mænd typisk interesserer sig for. Hvis du fx. interesserer dig for golf, så kan du få et sæt manchetknapper med golfbolde på.

    På samme måde kan du også få en masse manchetknapper der er udformet som logoet på forskellige sportsklubber m.m.

Mange af de mest populære manchetknapper kommer iøvrigt fra store og anerkendte mærker som fx. Hugo Boss, Paul Smith og George Jensen.

Mand knapper manchetknapper i skjorte

Sådan ændrer du dine skjorter

Som jeg nævnte i starten af denne guide, så er de fleste moderne skjorter ikke beregnet til at blive brugt sammen med manchetknapper. Men det kan der heldigvis gøres noget ved, så derfor har vi fundet denne video der viser hvordan du laver din skjorte om så du kan bruge manchetknapper sammen med den.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*