Hvad du skal vide om makeup og parfume holdbarhed

Makeup og parfume kan stå i lang tid, men holdbarheden er ikke evig. Disse produkter kan stå lang tid på en varehylder uden, at de bliver for gamle. Det skyldes emballagen produkterne er i og at produktet er forseglet, så det kan holde sig i, måske ikke evigheder, men meget lang tid, når blot de forbliver uåbnet. Når først produktet er åbnet og taget i brug kommer der ilt ned i det og det gør, at holdbarheden ligeså stille begynder at tælle ned. Det er forskelligt fra produkt til produkt så man kan ikke helt være sikker, men der er nogle regler at gå efter for at sikre sig at ens produkter stadig er brugbare.

Makeup holdbarhed

Du er super velkommen til at bruge grafikken på din hjemmeside/blog og i forums. Bare husk at nævne kilden, DreamModels.dk

Makeup

Noget makeup holder bedre end andet. En foundation holder for eksempel længere tid end en mascara og en læbestift vil typisk også holde længere end en lipgloss.

  • Macara = 2-3 måneder. Det er vigtigt, at skifte den ud efter dette også selvom man måske syntes, at den stadigvæk fungere. En masse bakterier sætter sig i børsten og i værste fald kan disse genere øjet og give øjenbetændelse.
  • Eyeliner = 6-12 måneder. Kommer meget an på om den er flydende eller fast. En flydende vil typisk tørre ind og en fast vil være lidt mere holdbar, men kan blive mat i farven.
  • Foundation = 6-12 måneder. Afhængig af mærke og ingredienser, men man skal ikke bruge en foundation der har været åbnet efter overnævnte. Det kan give hudirritation og et ikke holdbart resultat.
  • Læbestift = 2 år. Typisk vil den tørre ud efter dette og miste fugtet og farve intensiteten.
  • Lipgloss = 1 år. Grundet den flydende konsistent vil den klumpe sig sammen og mistet fugten og blive træls på læben.
  • Neglelak = 2 år.
  • Øjenskygge = 2-3 år. De er ofte pakket godt ind og det gør, at den holde en del længere og bevarer farveintensiteten.

Kvinde bruger parfume

Parfume

Det evige spørgsmål, da mange tit har mange forskellige, at vælge imellem og nogle bliver brugt oftere end andre.

3 år er klart et gennemsnit, da det kommer meget an på hvilke noter der er i og hvor man opbevarer parfumen. Man er ikke i tvivl når en parfume er for gammel, da den typisk får en meget harsk lugt og man får følelsen af, at man bestemt ikke har lyst til, at påfører den. Hvis man i tvivl så påfører din kun et sted eksempelvis håndleddet og lad den virke i en times tid. Derefter vil du ikke være i tvivl.

Kvinder der bruger solcreme

Solcreme

Endnu et af de årlige spørgsmål, da mange mennesker har rester af solcreme til, at ligge fra året før.

Den typiske holdbarhed på 6 – 18 måneder kommer meget an på, hvor solcremen er blevet opbevaret fra da den er blevet åbnet til året efter, hvor du har brug for den igen. Tit har en solcreme lagt i en varm taske eller måske ovenikøbet stået direkte i solen. Det skal den generelt ikke, men den kan godt klare det i den periode, hvor du bruger den. Det er straks værre når der er gået et år eller mere for der er den uden tvivl blevet udsat for temperatur forskelle.

En god ting er, at forny din solcreme hver sommer når den skal i brug igen. Dermed er du helt sikker på, at solfilteret stadigvæk er intakt og virker helt som det skal. En solcreme kan også godt harske i lugten, skille i cremen og klumpe, hvis det er helt galt. Hvis det sker er der selvfølgelig ingen tvivl. Men i dette tilfælde er det bedre, at lade tvivlen komme til gode og købe sig en ny solcreme som kan beskytte som den skal.

Forskellige makeup produkter

Vigtige symboler

Der er også symboler, at gå efter, hvis produkterne lever op til de lovmæssige krav. Et produkt skal for eksempel altid være iført et batch nummer, så producenterne altid kan finde frem til produkter med samme batch nummer, skulle der være fejl eller mangler i produktet.

Symboler, der oftes er på produkter som disse og som kan give dig et hint om holdbarheden:

  • Timeglasset = Findes på produkter med en holdbarhed under 30 måneder. Ved siden af timeglasset er en holdbarhedsdato angivet, ligesom du vil finde på en madvare eller en mælkekarton.
  • Krukke = Ses eksempelvis altid på dagcremer. Angiver en holdbarhedsdato i det felt der står inden i krukkemærket. Eksempelvis ”12ml” som betyder, at produktet har en holdbarhed på 12 måneder efter det er blevet åbnet.
  • Bogen med hånden = Angives ofte, hvis produktet kommer med en brugsanvisning eller det anbefales, at læse den. Der kan stå noget om de ingredienser produktet indeholder og eventuelle forholdsregler i forhold til både brug og holdbarhed.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*