Sådan undgår du flækkede negle og riller i neglene

Kvinde med flotte negle

Negle er en stor del af mange kvinders identitet og de fleste ønsker, at have lange og ikke mindst velplejet negle. Hænderne er noget af det, som vi mennesker først ser, når vi møder et nyt menneske. Vi giver dem et solidt håndtryk og gestikulerer med vores hænder når vi skal præsentere sig selv.

Negle er levende og vokser i gennemsnit 0,1 mm i døgnet. Neglen består af flere lag og mange negle plader og har det formål, at beskytte vores fingre og tåspidser. Neglene vokser hurtigst om sommeren og neglen på langefingeren vokser hurtigst, dernæst ringefingeren, pegefingeren efterfulgt af lillefingeren og til sidst tommeltotten. Hvis man filer neglene regelmæssigt, vokser de også hurtigere. Den 1-1,5 cm lang og kan højest bliver op til 4 cm og har en tykkelse på gennemsnitlig 1/3 mm.

Hvis man får en skade på sin negl, det kan være slå den, flække den mærkeligt, skærer sig osv. kan det have en vedvarende effekt. En lille skade kan ødelægge en plade i neglen og gøre, at skaden bliver ved med, at komme hver gang neglen vokser ud igen.

Det helt essentielle

En af de vigtigste ting for, at opnår velplejede negle er, at netop huske og pleje dem hver dag! Man behøver ikke super meget eller helt vildt dyre ting, men det er vigtigt, at man tager sig tiden til det og gør det regelmæssigt.

 • Neglefil – En god neglefil er vigtigt og det er her du skal give lidt ekstra, og investerer i en glasfil i stedet for de almindelige aluminiumsfile. Med en glasfil kan du file neglen alle veje og til alle sider uden, at du ødelægger neglen. Desuden ødelægger den heller ikke neglepladerne og du har den for altid med mindre du taber den på gulvet.
 • Polerefil – En anden god og vigtigt ting er en polerefil som du skal bruge ovenpå neglene. En god ting er, at købe den med fire sider, da du så får to ru sider og to bløde sider.
 • Negleklipper – En negleklipper til sidst er også en god idé, at have. Mange vil også foretrække en neglesaks, som også er rigtigt god, da den noget nemmere kan klippe neglen i den form man ønsker. Nogle gange skal der altså bare en negleklipper til, specielt til tåneglene.
 • Negleolie – En god negle olie er også meget vigtigt og fuldender negleplejen helt. Den skal gerne bruges hver aften og skal masseres ind så den fugter både neglen og neglebåndende. En god idé er, at have den til, at stå ved natbordet eller fjernbetjeningen så man husker det inden man går i seng.
 • Håndcreme – En god håndcreme som man altid burde have med sig i tasken! Den kan gerne bruges flere gange dagligt og specielt efter toiletbesøg eller andet, hvor man vasker sine hænder. Vand og sæbe har en meget udtørrende effekt på både hænder og negle. Man kan forebygge dette ved, at anvende håndcreme dagligt.

Du bliver hvad du spiser

Lidt klichéagtig overskift, men ikke desto mindre kan flækkede negle godt komme af, at man mangler noget i sin kost i form af vitaminer og mineraler. Faktisk kan ens negle fortælle meget om, hvilken tilstand kroppen er i og også om eventuelle sygdomme er under opsejling. Man skal dog ikke blive bange, hvis man ikke syntes man kan opretholde en god neglebalance, men man kan med fordel godt kigge på om man får nok essentielle stoffer igennem ens mad.

 • B-vitamin – Man ved, at B-vitaminer hjælper både på hud, hår og negle. Specielt Biotin, B-7 vitaminet er en god idé, at få implementeret i sin kost generelt, men specielt også, hvis man døjer med de ovenstående problemer. Søde kartofler og avocado indeholder blandt andet massere af Biotin.
 • Kød fra græssende kvæg – Kød er højt på protein som indeholder mineralet keratin. Keratin findes i neglen selv og derfor kan mangel på dette før til ustabile negle, der gerne vil flække, blive rillet og have fordybninger. Keratin findes i høj grad i kød fra kvæg, der har gået og græsset på mark. Dette gælder også fritgående kyllinger og fisk, der ikke er opdrættet. Jo mere naturlig kødet af, desto mere er vitaminer og mineraler, samt alle de andre gode ting bevaret.
 • Chiafrø og nødder – Chiafrø er aldrig før blevet mere omtalt, end de er i dag. Det er der dog en rigtigt god grund til! Frøet er spængfyldt med gode antioxidanter og fedtstoffer, der er essentielle for kroppen, men også med rigtigt god effekt får både hår og negle. Nødder som kommer naturligt fra naturen uden, at de er tilsat alt muligt har også de sunde fedtstoffer og i små mængder er disse rigtigt gode for krop og negle.
 • E-vitamin – E-vitamin har en god effekt på mange ting for os mennesker, både indvortes og udvortes. Vitaminet har en helende og genopbyggende effekt og i denne henseende til neglene, er det en god idé, at vælge en negleolie, der indeholder E-vitaminet. Man mærker og ser hurtigt en forskel.

Kosttilskuddene der giver et boost

Enten er man til det eller også tror man ikke på det – de gyldne og som regel lidt dyre kosttilskud. Man skal huske, hvad der præcis ligger i navnet kosttilskud nemlig, ”et tilskud til kosten”. Dermed lover de ikke guld og grønne skove, men de fungere som et supplement til ens daglige kost. De kan og skal derfor ikke erstatte noget og virker ikke uden en optimal og varierende kost.

 • Silica – Silica kosttilskuddet fås i mange varianter og Matas selv laver et ganske godt bud på deres egen stribede udgave. Dette kosttilskud går ind på både hud, hår og negle så hvor produktet sætter mest ind henne, er ikke til, at vide. Det skader dog på ingen måde og med Paderokke som en hovedingrediens er det et super muligt boost til, at underbygge sunde negle igen.
 • Nail strong fra New Nordic – New Nordic udskiller sig fra en del kosttilskud mærker, da de har veldokumenteret claims de må komme på deres produkter. Det vil sige, at de har en dokumenteret effekt på deres produkter som har været en sej kamp, at få lov, at få på, da det ikke er alment for kosttilskud. Produktet indeholder blandt andet mineralerne Zink, Selen og Silica som bidrager til den normale opretholdelse af neglen, samt nærringstoffer til neglens matrikel.
 • B-vitamin generelt – Da B-vitaminer er et vandopløseligt vitamin, kan man ikke få for mange, da kroppen automatisk vil begynde, at udskille dem man ikke har brug for og har nok af. En god idé er, at tage en B-complex med alle B-vitaminerne i over en periode for, at booste opretholdelsen af en god balance af ens negle. Man skal kun gøre dette i en periode, da kroppen helst ikke skal vende sig til den lidt højre dosis af B-vitaminer, da effekten så vil falde. Mærker som Naturdrogeriet og Berthelsen har nogle rigtigt gode complexer hertil.

Supplementer og investeringer

Der findes et utal af gode negleprodukter, der hjælper flossede, rillede negle, som knækker for et godt ord. Nogle af produkterne er i den dyre ende, men skal ses som en rigtigt god investering som har en langvarig effekt. Desuden har man disse produkter i lang tid, da man kun skal påfører ganske lidt for, at få den optimale effekt.

 • O.P.I. Nail Envy Nail Strengthener – Kært barn har langt navn, men dette produkt fra neglemærket O.P.I. er fantastisk! Den er en del af O.P.I.’s serie Nail Envy, som fås i forskellige produkter til forskellige formål. Denne grønne sag styrker neglene indefra og genopbygger neglens struktur og gør den modstandsdygtig igen. Det bedste ved dette produkt er, at man kan påfører den oven på neglelak så man ikke behøver, at have ”nøgne” negle i den tid man bruger produktet. Kæmpe fordel, specielt hvis man, som mig, ikke kan leve uden neglelak.

  Produktet skal selvfølgelig startes med, at påføres på den ”nøglenegl” hver gang. Derefter kan man komme basecoat, neglelak osv. ovenpå. I starten skal man putte to lag på neglen og påfører et lag hver anden dag. Efter en uges tid, kan man nøjes med blot, at have den på underneden og så komme den ovenpå en eventuel neglelak efter behov. Den virker over tid, men gør virkelig neglene stærke igen!

 • Herõme Nail Perfection – neglehærder ekstra stærk – Dette produkt må siges, at have fået de flotteste anmeldelser jeg længe kan huske! Denne neglehærder binder hornhinderne i neglen sammen og har en virkning på kun 14 dage. Den findes i 3 slags produkter alt efter, hvor slemt man er ramt og hvor meget styrke man behøver. Den ligger et beskyttende lag på neglen og får neglen til, at se sund ud samtidig med, at du har produktet på. Den taler for sig selv og er helt sikkert værd, at prøve.
 • Sally Hansen Vitamine E Nail & Cuticle Oil – Negleolie er, som før nævnt, virkelig essentielt som led i en god neglepleje. Denne negle olie fra Sally Hansen har den gode E-vitamin i sig der opheler og reparerer og har Abrikoskerne olie, samt tidselolie, der blødgøre og nærer neglen og neglebåndene. Den har en god bred applikator, der gør den nem, at arbejde med og produktet absorberes hurtigt, så den ikke efterlader fedtede fingre i timer efter. Perfekt størrelse til natbordet og/eller tasken.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*