Sådan laver du gel og akryl negle

Grå akryl negle

Kvinder har mange valg når de vil have deres negle lavet. Hvis du overvejer at få lavet falske negle vil du blive spurgt om du ønsker gel eller akryl negle. Før du vælger er der her noget du skal vide om neglene.

Forskellen på akryl og gel

Akryl negle anvendes ved hjælp af væsken monomer og pulveret polymer for at lave en hård beskyttende lag over dine naturlige negle. Akryl kan luft tørres. Gel negle har den samme styrke af akryl negle men får neglene til at se mere naturlige ud. Gel negle bliver dog faste under UV lys. Gel negle minder om almindelig neglelak hvor man har brug for en base, almindelig neglelak og en top coat. Hver coat skal tørres i et UV lys i to til tre minutter.

Gel negle med neglelak

Gel fordele og ulemper

Det gode ved gel negle er at de ser naturlige og skinnende ud. De tørre hurtigere end akryl. Gel negle mixturen er mere sikkert og et miljøvenlig valg.

Det dårlige ved gel negle er at de ikke holder så længe som akryl, selvom de koster mere. De fleste gel negle har brug for UV lys for at tørre, så de er sværere at lave derhjemme. Hvis en gel negl knækker er det svært at kunne fikse det selv. Gel negle skal tit files af selvom der er nogle der kan lægges i blød.

Selvom begge kan laves derhjemme er det sikrest at få en professionel til at lave dem.

Akryl fordele og ulemper

Det gode ved akryl negle er at hvis du knækker dem kan du altid fikse dem derhjemme. Når du fjerner akryl negle er det meget simpelt. De kan lægges i blød end at file dem af. Akryl negle er meget stærke og kan holde i lang tid. De koster samtidigt mindre end gel negle.

Det dårlige ved akryl negle er at de kan skade neglene og kan forårsage svamp og bakterier. Akryl ser mindre naturlig ud end gel negle, især hvis de er sat på forkert. Applikations processen involverer stærke kemikalier hvilket gravide kvinder burde holde sig væk fra.

Lav negle med negleolie

Hvordan man laver Gel negle

 1. Start med at rengøre dine negle. Fil og form dem. Derefter anvender du en neglebånds remover rundt om basen af din negl.
 2. Anvend et ekstremt tyndt lag af base gelen til neglene og tør dem i UV eller LED lampe. Du skal bruge mindre produkt end du vil når du anvender almindelig neglelak.
 3. Anvend farven igen i tynde lag selvom det ser stribet ud. Du vil fylde farven ud med det næste lag. Tør neglene igen og gentag det næste lag.
 4. Anvend en top coat af top gel udover hele neglen. Tør dem i UV og LED lampen.
 5. Nogle systemer kræver at du fjerner det klæbrige lag som kommer efter du tørre top laget. Fjern dette med isopropylalkohol og et stykke vat. Slut af med at gnide neglebåndende i olie på uden rundt om dine negle.

Hvordan man laver akryl negle

Akryl negle er kendt for at være en mere robust, længerevarende alternativ til gel negle. Akryllen påføres over dine naturlige negle og kan også bruges til at udvide din naturlige negl. Du blander en væske (kaldet en monomer) med et pulver (kaldet en polymer) og derefter anvende blandingen til din negl hvor det vil hærde.

For at lave akrylnegle vil du få brug for:

 • Neglelakfjerner & vatrondel for at kunne fjerne eventuelle den gamle neglelak.
 • Primer, medmindre din akryl væske allerede har en primer i det. Dette hjælper akryl obligation til din naturlige negle.
 • Polymer hvilket er akryl pulveret. Du har brug for en klar og pink men du vil også få brug for et hvidt pulver, hvis du ikke anvender hvide spidser på forhånd.
 • Monomer hvilket er akryl væske.
 • Beholder til din akryl væske. Glasbeholdere anbefales – Hvis man kan finde en plastik beholder som specifikt er solgt for akryl væske, ville det være fantastisk.
 • En medium børste størrelse, for at anvende akryl mixen.
 • Cuticle Stick for at kunne skubbe neglebåndene tilbage. Akryl kan løftes hvis de anvendes over dine neglebånd.
 • Negle fil for at dehydrere din naturlige negle & at udjævne hærdede akryl.
 • Afstøvning børste for at kunne børste støvet som der er tilovers fra at file neglene. Ved hjælp af din hånd kan du tilføre fugt tilbage på din negl.
 • Papir håndklæde. Helst køkkenrulle eller et håndklæde du ikke bruger længere. Det bruges til at tørre din pensel igennem hele processen.
 • Neglelak top coat og gel top coat. Hvis du bruger UV gel top coat skal du også have en UV-lampe og cleanser plus (for at fjerne klæbrige rester). Derudover også en bomuld eller fnugfri wipe (for cleanser plus).

Andre ting du kan få brug for: Negle lim, akryl negle klipper, nail dehydrator som hjælper med at dehydrere din naturlige negl før påføring af akryl. Nail pincher og cuticle creme.

Instruktioner:

 1. Rengør dine negle. Ved at bruge neglelak fjerner og vat kan du fjerne din gamle neglelak.
 2. Fremstilling. Med den flade ende af din cuticle stick, skal du forsigtigt skubbe dine neglebånd tilbage. Den anden (skarpe) ende kan anvendes til forsigtigt at skrabe væk alle resterne af dine neglebånd. Dette stopper akryl i at løftes i nærheden af dine neglebånd.Derefter skal spidsen af din negl files eller klippes til den længde du ønsker. Ved at bruge neglefilen skal du forsigtigt file neglepladen. Dette vil dehydrere din negl så akryllet / den falske negls tip vil holde sig til din naturlige negl bedre. Den skal se hvid ud når den er klar. Det vil sige fil ind til den får den hvide farve.

  Brug din afstøvnings børste til at slippe af med overskydende støv, så det ikke bliver fanget under UV gel. Du børster derefter støvet væk så det ikke bliver fanget med din top-coat.

 3. Negle dehydrering. Ved at bruge negle dehydrator skal du smøre et tyndt lag af det fyldende væske over din naturlige negleplade. Det tager kun et sekund om at tørre.
 4. Anvende de falske negle.
 5. Tag primer på (medmindre der allerede er en primer i akryl væsken). Dem som bruger UV gel primer skal have sine negle under UV lampen i 2 minutter.
 6. Hurtigt akryl forberedelse. Tag væsken (monomer) i beholderen du har. Dette gør det lettere for dig at dyppe børsten i.Derefter åbner du tuben af akryl pulver (polymer) og lader det stå klar foran dig. Tag en gennemsigtig en og en pink en. Dem som vil have hvide tippe kan også have en hvid.
 7. Hvordan man påføre akryl. Dyp din pensel i væsken ved at tørre bagsiden af børsten på siden af beholderen på vej ud. Derefter dypper du penslen i den pågældende pulver 3 gange. Gør dette i en slags skrabende bevægelse, således at pulveret vil samles på den side væsken er på. Du gør det på denne måde for at få blandingen til at få den rette konsistens. Den skal ikke være for flydende eller for pulverformet.
 8. Anvendelse af akryl. Dette trin er det samme for dem som anvender hvid til deres tips og dem der allerede har hvide spidser. Dem med hvide tippe skal bruge usynlig pulver for dette trin og dem som vil have hvide tippe skal bruge hvidt pulver.Start med at sprede det ud i hver retning indtil hele tippen af neglen er dækket. Derefter anvender du det under tippen. Brug tippen af børsten til at skubbe det ud til siderne og derefter tag et tyndt tag over den hvide tip igen.
 9. Fil dine akryl negle. Fil kanten af neglene først for at komme af med det skarpe og noget akryl som måske hænger udover kanten. Derefter filer du den sidelens og koncentrere sig på siderne af tippen. Til sidst filer du neglepladen.
 10. Top coat. Før du bruger din top coat skal du bruge din støv børste for at fjerne nogle rester fra at file neglene. Du begynder derefter at tage en top coat på og venter til det tørre.
One Comment

 1. SKAL man bruge send er uv lampe for at de sidder som de skal?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*