De her 3 kjoler er lavet af tusindvis af falske negle

Første gang du ser Anna Goswami’s kjoler, så tænker du sikkert at de er lavet af palietter. Men sådan forholder det sig ikke. Kommer du tæt nok på, så kan du ikke undgå at bemærke at de er lavet af tusindvis af falske negle!

Det er aldrig set før, så fuldt fortjent fik Anna’s kjoler en del opmærksomhed da hun viste dem frem for første gang som afslutning på hendes uddannelse på University of the Arts i London.

Vi greb derfor fat i Anna, så vi kunne stille hende et par spørgsmål.

Kan du fortælle os lidt om dig selv og dit arbejde?

Jeg er en ung designer der bor i London. Jeg har lige gradueret fra Central Saint Martins, BA Fashion Design with Print, hvor jeg raffinerede min forståelse af design og æstetik.

At studere Fashion and Print gav mig chancen for at ekserimentere og blive dygtigere til at arbejde med en lang række medier, fra udvikling gennem research, at lære at kommunikere og præsentere mine ideer, til at konstruere mine ideer i 3D form og levere et produkt til faste deadlines.

Hvordan fik du ideen til kjolen lavet af falske negle?

Starten til denne kollektion kom fra en fascination af miraklerne i nail art; jeg har længe været fascineret af hvordan sådan en smal overflade kan inspirere så meget kreativitet. Jeg var draget af hvordan et unikt billede kan blive kreeret på hver individuel negl, mens at alle neglene arbejder sammen på håndens overfalde med at lave en komplementerende kollektion.

Jeg har brugt denne basis til at konstruere mine print. Hvert look med et separat billede, der er lavet ved at male, arrangere og hæfte falske akrylnegle til stof og derved lave mit eget unikke materiale.

Var kjolerne svære at lave?

Hvert klædningsstykke er omhyggeligt designet og placeringen af hver enkelt negl grundigt overvejet. Hver negl er håndmalet med neglelak, et lag af farve og en mat toplak, for derved at give dem en mere moderne vibe. Efterfølgende håndhæftede jeg alle neglene til organzaen for at producere et skæl-lignende stof som former sig efter kroppen.

Jeg er stoppet med at tælle hvor mange negle jeg brugte, men jeg vil sige at der er omkring 8000 negle i den lange kjole, som tog omkring 3 uger (med lange dage) at færdiggøre.

Jeg elsker de mange måder man kan bruge neglene, da jeg kunne farve dem for at få den præcise farve jeg ville have; og det føltes mere personligt da alt er håndlavet.

For farverne og printet var jeg inspireret af en masse fotografier fra 70’erne. Især Guy Bourdins smukke skønhedsbilleder med hænder, negle og læber, der koblede perfekt sammen med min produktion.

Hvad synes du om make-up og skønhedsprodukter?

Jeg elsker at der er mange nail art produkter der er tilgængelige og jeg prøver konstant nye farver og teknikker. Jeg kan godt lide Ciate og Sally Hansen-lakkerne, da de altid er ved at udvikle innovative lakker.

Jeg føler mig nøgen hvis jeg ikke har gjort noget ved mine negle og mine negle en tendens til at være voldsomt dekorerede og mønsterede. Gerne med sten og krystaler.

Hvad er dine favorit make-up produkter?

Jeg bruger ikke særlig meget make-up i hverdagen, kun en smule highlighter og blush, men når jeg går ud kan jeg godt lide smokey eyes og store vipper.

Jeg elsker Diors 5 Colours Eye Palette, da den har liner, skygger og highlighter som alle blender med hinanden og den er nem at bruge. Til mine vipper bruger jeg Marc Jacobs Beauty mascara.

Hvad med hudpleje og hårprodukter?

Jeg kan godt lide at holde min hud og mit hår godt fugtet. Jeg holder det naturligt ved at bruge produkter der ikke er fyldt med kemikalier. Jeg bruger Boots Botanics produkter til mit ansigt, da de er fulde af planteekstrakter for klar hud, og jeg bruger argan-olie til mit hår for at holde det blødt.

Hvad laver du når du ikke arbejder?

Nu hvor jeg lige er blevet færdig med denne her kollektion, så har jeg besluttet mig for at rejse. Jeg brugte sommeren i paradis i Centralamerika. Jeg udforskede byer fra kolonitiden, var fordybet i kulturen og betragtede solnedgangen fra en ny ø hver nat.

Jeg elsker friheden ved bare at gøre hvad du har lyst til hver dag; i det mindste indtil du løber tør for penge…
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*