Duft af Macbook Pro med denne Apple parfume

Mand med MacbookPro

Man tror det er løgn, men der er faktisk udviklet en parfume der dufter af ny MacBook Pro. Men selvom Apple er førende indefor mange områder, så er det ikke Apple selv der står bag parfumen. I stedet skal vi om på den anden side af kloden, da det er en gruppe unge kunstnere fra Australien, der har skabt duften.

De unge australske kunstnere kalder sig Greatest Hits og har sammen med et parfume firma fået duften lavet, så man helt seriøst kan dufte af MacBook Pro.

Greatest Hits gruppen består af de 3 kunstnere Gavin Bell, Jarrah De Kuijer og Simon McGlinn – og et af deres spørgsmål er, om der er noget bedre end duften der slår en i ansigtet når man åbner æsken med sin nye MacBook Pro computer?

Hvordan kan man det?

Gruppen har sammen med firmaet Air Aroma skabt Macbook Pro duften. Air Aroma er et førende fransk firma, som hjælper med andre firmaer med at udvikle særlige brand dufte og dufte til butikker, hoteller o.lign. Firmaet hjælper også de store dufthuse med at designe parfume dufte o.lign.

For at skabe Macbook Pro duften sendte Greatest Hits en ny Macbook Pro til Air Aroma. Derved fik firmaet aromaerne af æskens plastik indpakning, blækket på siderne af æsken og aluminium computeren inden i æsken, så de kunne gøre dem til en decideret duft.

I modsætning til de andre parfumører Greatest Hits havde været i kontakt med, så lykkeds det Air Aroma at genskabe dufte af Macbook Pro på blot 6 uger – og derefter sendte de computeren retur til Greatest Hits i Australien.

Macbook Pro duften er iøvrigt ikke den eneste specielle duft som Air Aroma har skabt. De står også bag dufte som havluft, alpinluft og chokolade med appelsin.

Hvor kan den købes?

Greatest Hits gruppen skabte duften til en udstilling i Melbourne, hvor den helt rigtige stemning skulle understreges. Udstillingen hed ”De Facto Standard” og duften blev her sprøjtet ud ved hjælp af elegant designede diffusere. Duften blev altså specielt lavet til denne udstilling og der er ikke planer om, at duften kommer i produktion så man kan købe den.

MacBook pro duft diffuser

Hvorfor lige MacBook Pro?

Det virker måske lidt skørt, at lave en duft der dufter af en MacBook Pro. Men rigtigt mange mennesker verden rundt ejer et Apple produkt og de rigtige vilde Apple fans vil muligvis kunne genkende duften med det samme! Jeg tvivler dog på at jeg selv ville kunne genkende duften, selvom jeg er en glad og tilfreds ejer af både en iPhone og en iPad.

Selve udstillingen som de 3 kunstnere fra Greatest Hits står bag er iøvrigt interessant i sig selv. Parfumen her er en ”teaser” og rigtigt god reklame for deres udstilling, men der ligger også en særlig mening bagved.

Navnet på udstillingen, ”De facto Standard”, er nemlig et begreb som vi bruger meget, specielt her i den vestlige verden. Det er et begreb som bruges om et produkt, et firma, en organisation, etc. som har fået en accepteret dominerende plads i vores verden/samfund.

Det kunne være så mange andre ting man valgte at fokusere på, men valget er i hvert fald blandt andet faldet på Apple’s Macbook Pro. Det giver god mening, da Apple i den grad har overtaget vores digitale verden og er blevet et kæmpe symbol på den digitale udvikling. Det er ligefrem blevet et image udadtil, at ens telefon, computer, etc. helst skal have det kendte æble på for at man er helt med og opdateret.

Det er en vigtigt udvikling verdenen gennemgår, men man kan også nogle gange så tvivl om hvorvidt det er en god ting eller ej. Ikke mindst når noget bliver så populært, at nogen måske vil dufte som deres laptop.

Hvem ved, måske vil vi kunne se denne duft som en flakon i en butik i løbet af de næste år, hvis denne udstilling bliver en succes. Apple rykker i hvert fald hurtigt fremad og resten af verdenen følger med.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*