Sådan finder du alle de gode parfumer til mænd og kvinder

Kvinde med god parfume

Hvert år bliver der lanceret hundredvis af forskellige parfumer, så det kan nogle gange føles overvældende at finde den perfekte parfume. Her er der derfor nogle råd til hvordan du finder alle de gode parfumer til både mænd og kvinder.

De 4 parfume kategorier

Inden vi går i gang med at kigge på hvordan du vælger parfume, så skal vi have styr på de 4 parfume kategorier. Parfumer dufter nemlig så forskelligt, at de kan inddeles i disse 4 kategorier: Frisk, blomstret, orientalsk og træagtige dufte.

 • Friske parfumer – Er meget rene og energiske. De har tit citrus i sig og er velegnet til personer som ikke ønsker en stærk duft.

  Eksempel: DKNY Be Delicious

 • Blomstrede parfumer – Dem som tit kan lide en blomstret duft er elegante, feminine og romantiske. Blomstrede parfumer kan enten dufte meget ungdommeligt og piget, eller de kan passe perfekt til en mere moden kvinde.

  Eksempel: Yves Saint Laurent Parisienne

 • Orientalske parfumer – Dem som foretrækker orientalske parfumer er selvsikre, sofistikerede og passionerede. Parfumerne er ofte tunge, varme og krydrede. Der er tit vanilje, amber, nelliker og musk i.

  Eksempler: Chanel Coco Mademoiselle

 • Træagtige parfumer – Anses for at være jordagtig og består af træ, mos og beskidte fugtige blade. Træagtige parfumer har en tendens til at være mere maskuline, men duften passer både til mænd og kvinder.

  Eksempler: Tom Ford Black Orchid

Rødhåret kvinde

Din personlige stil

For at finde den perfekte parfume er det en god ide at starte med at kigge på hvad din personlige stil er. At vælge en parfume er ligesom at vælge tøj, smykker og makeup. En duft kan beskrive en persons personlighed, så det er med andre ord vigtigt at din parfume matcher din personlighed.

 • Udendørs eller sporty – Hvis du er en meget sporty type som elsker udendørs aktiviteter, så vil du nok foretrække en frisk citrus duft. Citrus parfumer er forfriskende og ikke så tunge. Din personlighed ønsker ikke at din duft skal skille sig ud, men snarere at den supplerer din personlighed. Du foretrækker også unisex parfumer og grønne urteagtige dufte.
 • Elegant – Måske består dine weekender af fine middagsselskaber. At dufte godt er meget vigtig for dig. Orientalske dufte kan være den bedste løsning. Disse parfumer skiller sig ud og blive hængende i timevis. Du vil måske foretrække en mere blomstrende orientalsk duft (orange blomst, vanilje) eller en træagtig orientalsk duft (sandeltræ, patchouli og krydderier).
 • Girl/boy-next door – Du er lidt genert, lidt sexet, men generelt den pige, han eller hun tager med hjem til mor. Friske, rene dufte er perfekte til dig og det er træagtige blomstrede dufte også. Den sidstnævnte kan godt være lidt mere maskulin, men træagtige dufte kan virkelig bringe en genert piges sexappeal frem.
 • Sofistikeret moderne mand – Du går op i trends, ser meget rig og smart ud. En sofistikeret og moderne mand elsker klassiske dufte. Friske sprøde dufte er perfekt til dig, med et strejf af noget sødt og blomstret.
 • Pæn fyr eller drengerøv – Du er atletisk, pæn og charmerende. Din duft skal være i stand til at holde til udfordringer, men ikke overvælde alle. Friske, vandige dufte er gode muligheder. Det er friske træagtige dufte også.

Kvinde der teste parfume i butik

Hvor finder du parfumen

Når du har fundet ud af hvad din personlige stil er, kan du begynde at lede efter duften. Tag et smut forbi forskellige butikker hvor du kan finde en række forskellige dufte. At vælge parfumer kan være overvældende, så derfor er det en god ide at få hjælp.

Tal med en ekspert bag disken. Fortæl hvad du leder efter ved at beskrive din personlige stil. Eksperten vil hjælpe dig med at kombinerer duften med din personlighed. Husk at spørger dig selv, hvad du synes dufter godt. Vælg den parfume som tiltrækker dig mest.

Når du har duftet til det store udvalg af parfumer og stadig ikke kan beslutte dig, kan du vælge at læse en række anmeldelser af parfumerne på nettet. Du kan finde ud af hvad for en parfume de fleste mænd eller kvinder foretrækker. Når du endelig har besluttet dig, kan du let købe parfumerne over nettet.

Husk at sammenligne priserne, da du tit kan finde en billigere pris på produktet et andet sted. Nettet er let at bruge og du vil altid kunne finde en billigere pris på det du ønsker at købe end i butikkerne.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*