10 tips til at finde billigt mærketøj til både mænd og kvinder

Kvinde der køber billigt mærketøj på udsalg

Hvis du elsker tøj og gerne vil have en opdateret garderobe, kan det hurtigt blive en dyr omgang. Heldigvis er der hjælp at hente – og ikke mindst mange penge at spare, hvis blot du kender nogle små tips og tricks, til hvordan du finder billigt mærketøj.

Her i denne guide har vi 10 gode forslag til, hvordan du nemt og hurtigt kan spare penge på netop dét.

Tag på Outlet/lagersalg

Mange steder i landet findes der Outlets og lagersalg. Her sparer du ofte rigtigt mange penge på mærketøj. Tøj kan f.eks. være fra sidste kollektion, tøj fra den kommende kollektion, som skal ”testes” (her ser de hvor meget de sælger til nedsat pris, hvilket kommer til din fordel, inden det kommer i butikken), eller tøj de ikke har kunne få solgt.

Flere steder i landet ligger der såkaldte Outletcentre, som holder åbent året rundt – F.eks. Ringsted Outlet, som er Danmarks eneste ”rigtige” Outlet-by.

Flere gange årligt holdes der desuden lagersalg i landets største byer. Et godt eksempel på ét af disse er Designer Forum, som afholdes i Forum 2 gange årligt, hvor der er masser penge at spare.

Mand og kvinde der ser fantastisk online udsalg

Find et kup på online udsalg

Mange kendte webshops holder flere gange årligt kæmpe store udsalg, hvor de sælger det meste af deres tøj til store rabatter.

Store hjemmesider, der sælger mærketøj til både mænd og kvinder – og som har store udsalg hvert år er for eksempel Nelly og Zalando.

Spar mange penge med rabatkoder

Næsten hver gang du handler på nettet, har du muligheden for at indtaste en rabatkode, og derved spare en vis procentdel på dit køb.

Disse rabatkoder er heldigvis blevet lette at opspore, og kan ofte findes ved en ganske almindelig Google-søgning. Ønsker du f.eks. en rabatkode til Magasin, søger du blot på ”Magasin rabatkode”, og herefter kan du så se dine muligheder.

Tilmeld dig nyhedsbreve og få rabat

Ligesom du kan søge efter rabatkoder, er der også nogle rabatkoder, som kun bliver givet til ”specielle” kunder. Dette kan f.eks. være kunder, som har tilmeldt sig butikkens nyhedsbrev. Flere webshops reklamerer med, at du kan spare et vist antal procenter på dit næste køb, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev.

Disse kan hurtigt afmeldes, efter du har modtaget koden, såfremt du ikke ønsker at modtage e-mails fra selskabet.

Kvinde med en online skobutik

Køb mærketøj billigt på salgshjemmesider

En anden nem løsning, til at finde billigt mærketøj er, at købe det på en salgshjemmeside på internettet. Dette kunne f.eks. være Trendsales som netop er lavet til formålet. Her kan du købe både brugt og ubrugt mærkevaretøj, som ofte er langt billigere end i butikkerne.

Eventuelt kan du også bytte dig til tøjet, vil at tilbyde sælgeren noget af dit eget tøj. Desuden kan du også selv tjene penge, ved at sælge dit eget mærketøj til andre gennem hjemmesiden.

Køber du på Trendsales skal du selvfølge være opmærksom på tøjets tilstand – dog er sælgeren forpligtet til at sælge tøjet i den stand der er fremstillet på hjemmesiden, og du kan derfor klage til Trendsales, hvis tøjet ikke er i ordentlig stand, i forhold til hvad sælgeren har vist og fortalt dig.

Spørg efter kollektionsprøver

Flere og flere butikker er begyndt at sælge ud af deres kollektionsprøver. Dette kan være tøj der for eksempel har hængt på en mannequindukke i butikken, og derfor kan have minimalt slidtage.
Ofte skal du spørge efter kollektionsprøverne ved kassen, da de ikke er vist frem i selve butikken.

Her er der ofte mange penge at spare, da de bliver solgt med mange procents rabat.

Kvinde der kigger på tøj på loppemarked

Det gode gamle loppemarked

Loppemarkeder holder altid, og du kan ofte gøre et godt kup. Flere tøjbutikker og modebloggere er desuden begyndt at holde store loppemarkeder i landets største byer, hvor du kan købe både brugt og ubrugt mærketøj til store besparelser.

Besøg en Second Hand butik

Second Hand butikker er de lidt ”finere” genbrugsbutikker. Flere gange finder du tøj derinde, hvor mærket stadig er på. Tøjet er derfor tit helt nyt, men til gengæld rigtig billigt, i forhold til den originale butikspris.

Find guldet i genbrugen

Også i de almindelige genbrugsbutikker (Røde Kors, Kirkens Korshær osv.) kan man være heldig at finde flot mærketøj til gode priser. Her skal du dog ofte lede lidt længere, men er du heldig kan du finde et nyt, flot stykke tøj – måske endda i ubrugt stand.

Forhandl om prisen

I rigtig mange butikker kan du sagtens ”prutte” lidt om prisen, og derved spare lidt penge. Dette gælder for det meste, hvis du har købt flere varer på én gang. Eventuelt kan du tage din ven, veninde eller kæreste under armen, og se om I kan finde en masse tøj i samme butik – så er chancen for at i kan forhandle lidt om prisen i hvert fald væsentlig større.

Det samme gælder, hvis du i en butik finder et stykke tøj, som du ikke synes er i ordentlig stand, til at du vil betale fuld pris. Dette kan for eksempel være, hvis tøjet ser snavset ud – f.eks. på grund af afsmittet makeup, eller fordi tøjet har været tabt på gulvet.

I sådan et tilfælde, kan du – og bør du også – altid spørge ekspedienten, om han eller hun ikke kan give dig et afslag i prisen, nu hvor varen ikke er i sin oprigtige stand.

Til din fordel kan du gå hjem og vaske tøjet, hvorved snavset forhåbentligt forsvinder = du har sparet en smule penge på et helt nyt stykke tøj.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*