5 tips til hvordan du vælger den bedste gele-neglelak (gel neglelak)

Lilla og sort gele-neglelak

En gel manicure tilføjer en langvarig farve til dine naturlige negle. Gele-neglelak anvender en unik formel, der reagerer på UV eller LED-lys. Lyset tørrer neglelakken, så det bliver glat, skinnende og fri for krakelering eller dårlig lak i op til to uger.

Saloner har tilbudt gel-manicure-tjenester i mange år, men det er først for nylig, at man kan skaffe gele-neglelak og tilbehør selv. Det er let at genskabe en gele manicure derhjemme, hvis du har det rette gele neglelak og værktøjer.

Hvorfor gele-neglelak?

Gele-neglelak er en Guds gave til mange kvinder. Det er næsten umuligt at forestille sig nogle gange, hvordan nogle kvinder altid kan have perfekte negle, mens andre næsten ikke kan få sin manicure til at holde en enkelt dag!

Sandheden er, at nogle kvinder har en tendens til at pille neglakken af eller bide neglene, ofte ubevidst. Men andre kvinder har også bare en tendens til at ødelægge sine negle, når de udfører forskellige opgaver. For disse kvinder, dvs. de fleste af os, vil gele-neglelak være den perfekte løsning på dette irriterende problem. Hvem ønsker at tage sig god tid om at gøre sine negle flotte, kun for at have det hele ødelagt en time senere, eller værre, betale for en dyr manicure og derefter konstant at bekymre sig om ikke at ødelægge den?

Brug af gele-neglelak

Fordele ved gele-neglelak

Gele-neglelak har flere store fordele i forhold til akryl-neglelak.

For det første vil dine negle være perfekt tørre øjeblikkelig efter, at du er færdig med at polere dem. Så selvom din kat måske beslutter sig for, at det er tid til at hoppe i skødet og kræve opmærksomhed, behøver du ikke at bekymre dig om at ødelægge din helt nye manicure.

For det andet holder gele-neglelak op til tre uger i modsætning til akryl-negle, der kun varer op til tre til fem dage i bedste fald uden at blive ødelagt eller krakaleret. Dette skyldes, at gele-neglelakken er næsten lige så hård som negle.

Gele-neglelak i forskellige farver

5 gode tips

Her er et par tips til hvordan du vælger den bedste gele-neglelak til dine negle:

UV eller LED lys?

Nogle gel-neglelakke bliver tørret (lavet hårdt) under anvendelse af et UV-lys, mens andre bliver tørret med LED lys. UV lys er langt billigere end LED lys og sidstnævnte tilbyder ikke nogen reel fordel. Derfor burde du måske vælge et gele-neglelak-kit, der bruger UV-lys.

Intet lys?

Også gele-neglelak, som tørrer uden nogen form for lys, er begyndt at komme på markedet. Dog har de fleste kvinder fundet ud af, at deres manicure ødelægges og pilles af meget hurtigere end gele-neglelak tørret med UV eller LED lys.

Let fjernelse af gele neglelak

Der er desuden andre faktorer at overveje, når du skal vælge den bedste gele-neglelak. Nogle gele-neglelakke er lettere at fjerne end andre. For eksempel shellak gel-neglelak er normalt meget lettere at fjerne.

Vælg de rigtige farver

Husk også at tænke på, at en farve, du elsker i dag, måske ender med at blive gammel og kedelig efter et stykke tid. Du kan finde et kit med en samling af farver, mindst én for hver sæson af året. Du kan også have glæde af virkelig lyse og glade farver til brug på en accent negl.

Tynde og tykke neglelakke

Mange af de gel-neglelakke der kommer i disse pakker er tyndere i konsistens, så…
Sørg for at tørre det hurtigt efter at anvende det på negle for at forhindre det i at oversvømme neglebåndende. For detaljeret design kan du bruge en “Art Gel”.

En tykkere art gel er bedre til at lave tynde linjer og detaljer på neglene. Du kan også bruge neglelak eller akryl-maling i stedet for en art gel til at lave detaljeret design over en bund-gel-farve.

Brug af neglelak fjerner

Er gel manicure dårligt for neglene?

Manicure-processen kan føre til dehydrering og udtynding af selve neglen. Neglesaloner oplever tit, at kunder dukker op med tynde, knækkede og misfarvede, selv smertefulde negle.

Men denne omstændighed sker ikke kun for saloner, det sker også for hjemme-manicure-pigerne, som aldrig bliver set uden en farve på sine negle. Man skal huske at være opmærksom på sine negle, for ved ikke at kigge på sine naturlige negle mindst hver anden uge, vil man ikke være i stand til korrekt at vurdere deres tilstand, plus man kan endda mangle at bemærke infektioner.

Desuden kan ekstremt tykke lag neglelak-coating på neglen blokere neglene fra at kunne overføre ilt.

En ting, der er temmelig udbredt blandt gele elskere, er pille-processen. Når farven begynder at løfte sig, kan man blive fristet til at fjerne den, næsten som man ville fjerne en sårskorpe. Når krakelering og løftningen begynder, kan vand sive ind i neglen. Dette kan tiltrække bakterier og muligvis forårsage svamp. Når fasen af krakalerede negle starter, er det svært ikke at pille ved neglene.

Hvis du river det af, har du sandsynligvis taget nogle lag af din negl af med det. Denne form for skade kan tage seks måneder at reparere. Det er ikke helt sikkert endnu, præcist hvilke ting der forårsager udtynding af negle, men et eller flere punkter i gel-processen er skyld i det.

Man skal ikke kun vælge at gå op i sundhed for neglene, men også kroppens samlede sundhed. Mange kender til de giftige stoffer eller kræftfremkaldende stoffer i neglelak, hvilket også nogle gange kan blive fundet i en gel-formel. Så husk at være opmærksom på de stoffer, som findes i neglelakken.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*