Sådan vælger du den bedste ansigtscreme til meget tør hud

Kvinde med meget tør hud

Tør hud føles træls, ser træls ud og er ikke godt for huden generelt. Vinteren er typisk der, hvor mange oplever problemet med tør hud, da vejret har en stor effekt på hudens balance. Det er vigtigt, at huden er hydreret hele året igennem og en af de bedste måder til, at få det gjort på er ved brug af ansigtscreme.

Hvorfor bliver huden tør?

Tør hud er en almindelig tilstand, som mange mennesker oplever eller ligefrem døjer med. Der er mange ting der kan give den tørre hud og fokus er ofte på eksterne faktorer som vind og vejr påvirkninger.

Andre faktorer kan være at finde i ens hudpleje. For lange varme bade for ofte kan fjerne lipiderne i huden som skaber hudens naturlige barrier og kan dermed gøre huden tør. Forkert ansigtspleje kan også give den modsatte effekt, af det man egentligt ønskede, hvis ansigtscremen ikke har de ingredienser der skal til.

Tør hud
Når ansigtet begynder, at miste sin fugt kan huden føles:

 • Stram
 • Ru

Meget tør hud
Hvis tørheden i huden ikke bliver behandlet, kan den begynde at føles:

 • Meget stram
 • Skællende
 • Sprukken
 • Kløende

Hvis ens hud udvikler sig i tørhedsprocessen til at blive meget tør, så kan små linjer og rynker vise sig i huden. Man kan dermed opleve tidlig ældningstegn uden at være særlig gammel.

Kvinde med perfekt hud

Hvilken ansigtscreme skal jeg gå efter?

Generelt er det vigtigt, at bruge en rigtigt god fugtighedscreme til ansigtet hver evig eneste dag! Man opretholder fugtbalance, får en sundere hud udad til og så kan man jo også få lækre ingredienser i dem, som kan hjælpe på en masse andet som f.eks. rynker, linjer, mørke rander osv.

Når det kommer til fugtighedscremen er det en god idé, at have din hudtype i mente. Selvom du måske har en tør hud eller har fået en tør hud, så kan du stadigvæk godt have en fedtet hudtype normalt.

Som udgangspunkt er man nødt til at prøve sig lidt frem. Selvom en ekspedient mener, at en bestemt fugtighedscreme vil passer perfekt til dig og din hud, så er det ikke ensbetydende med, at du syntes det eller kan lide at bruge den.

Ansigtscreme ingredienser

Ingredienser som du skal kigge efter

Der er masser af ingredienser der er værd, at kigge lidt ekstra efter i din fugtighedscreme. Her er de vigtigste ingredienser som kan lede dig godt på vej:

 • Aqua Termal plankton – et lille plankton der lever dybt nede under havets overflade. Et plankton som man har fundet ud af har fantastiske egenskaber. Aqual Termal plankton er virkelig fugtighedsgivende og en meget naturligt ingrediens.
 • Antioxidanter – de bliver nævnt i flæng i mange sammenhænge. I hudprodukternes verden er det på samme måde, men denne ingrediens giver virkelig huden et godt boost og en masse fugt.
 • Uparfumerede produkter – det er dejligt når ens ansigtscreme dufter dejligt og det behøver heller være en dårlig ting. Det kan dog være en fordel at undgå parfumerede cremer i den periode, hvor ens hud er tør og ekstra sart. Parfume indeholder typisk alkohol, der kan udtørre huden endnu mere.
 • E vitamin – er med til at genopbygge hudens celler og reparere huden. Det virker også fugtighedsgivende i din ansigtscreme.

Derudover findes der også mange forskellige konsistenser. Inde for ansigtscremer til den tørre hud, så er der typisk en creme udgave som er rimelig fed i konsistensen og en gelé udgave, der er mere tynd og let i konsistensen.

Hvis du normalt har tendens til en fedtet hudtype, så kan det være en idé, at gå efter gele udgaven. Den ikke fylder så meget på huden og ikke giver følelsen af at være lukket inde på samme måde som creme udgaven gør det.

Når du skal ud og købe din dagcreme, så spørg gerne om en prøve inden du køber. Du kan også vælge at få sat et byttemærke på når du køber, så du kan bytte produktet igen, hvis prøven ikke rigtigt var noget. På den måde slipper du for at miste en masse penge på produkter, som du alligevel ikke synes passer til dig.

Ansigtscreme produkter

Brug gerne de supplerende produkter

Når man køber en ansigtscreme, så er den typisk en del af en hel serie, der gør det samme for din hud. Der er typisk en natcreme i samme serie, en serum, en øjencreme, etc.

Ansigtscremen er helt klart den vigtigste del og den du skal prioritere højest. Men det kan være en rigtigt god idé også at investere i nogle af de andre produkter der hører til serien. Der er ingen tvivl om, at de fleste ekspedienter gerne vil sælge dig flere ting fra serien, men det er også til din fordel.

Gode supplerende produkter kunne for eksempel være en fugtmaske. Den bruges 1-2 gange ugentligt eller efter behov og er et rigtigt godt supplement til din daglige ansigtscreme. Den skal sidde på i et antal minutter og får dermed lov at arbejde lidt længere i dybden af huden. Nogle masker kan man også sove med.

En øjencreme i samme serie er også et rigtigt godt supplement til din ansigtscreme, da huden omkring øjnene er meget tyndere og mere sart. Typisk ses tørhed også her og øjnene er typisk det første sted linjer viser sig.

Kvinde der overvejer noget

Hvad kan du selv gøre?

Den almindelige tørre hud kan i de fleste tilfælde tages ved at bruge en ansigtscreme en til to gange dagligt. Hvis man virkelig har ekstremt tør hud og ikke kan få bugt med det, så bør man kontakte sin læge. De kan undersøge om man f.eks. har udviklet noget eksem, så der skal skrappere midler i brug.

Men der er også en masse gode råd man kan følge for at forebygge tør hud og slippe af med den tørre hud:

 • Drik rigeligt med væske – det er super vigtigt, faktisk essentielt, for at vores krop og celler kan fungere. Det hjælper også huden til at opretholde sin hydreringsbalance.
 • Mindre soldyrkning – solen er dejlig, men den er kan også skabe en masse problemer for vores krop. Ikke mindst hvis vi får for meget sol og ikke passer på. Solen virker dehydrerende på kroppen og udtørrer kroppen både indvendigt og udvendigt. Det er derfor en god idé, at overholde de 5 solråd.
 • Hold igen med de lange varme bade – der er ingen grund til at gå i bad flere gange om dagen. Vandet og specielt det varme vand udtørrer huden og det er tit synderen for mange menneskers tørre hud. Ikke bare i ansigtet, men også på resten af kroppen.
 • Undgå overdreven brug af sæbe – ligesom vand, så kan sæbe også udtørre huden. Specielt hvis man bruger for store doser, dvs. mere end hvad der egentligt er nødvendigt. Hvis man døjer med tør hud, så er det også en god idé at bruge ph-neutralt sæbe.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*