De mest vanvittige og farlige skønhedstips fra gamle dage

Rødhåret kvinde

I århundrede har vi kvinder gået op i skønhed og ønsket at se så attraktive ud som muligt. Skønhedsidealet har ændret sig igennem tiderne og det har metoderne i den grad også, og heldigvis for det!

De fleste kvinder går op i deres udseende og bruger også gerne mange penge på at vedligeholde det. Man har en idé om hvordan man gerne vil tage sig ud og se ud. Makeup, hår og lækre cremer bruger vi gerne penge på for at se attraktive ud for omverdenen og vores mænd, og de fleste kvinder føler sig langt mere selvsikre med en rød læbestift og en god hår dag.

Som tiderne skifter er der nærmest sket en revolution indenfor skønhedsbranchen og den er blevet en del mere bevidst om, hvordan produkter skal anvendes bedst muligt – og vigtigst af alt, hvad der skal i produkterne uden at vi risikere at miste livet på det.

Dame smører creme på

Bly, carbon, radioaktivitet og det der er værre

For flere hundrede år tilbage var det den hvide helt blege hud, der var i fokus og som var indbegrebet af rigdom og skønhed! I dag forstår vi ikke skønheden bag og vi forstår slet ikke, at det faktisk var et blybaseret produkt kvinderne kom i ansigtet og som gav dem den blege hud.

Et alternativ til bly var kviksølv, der også gav den hvide blege hud. Det kunne lede til nerveskader og i værste tilfælde døden.

Den engelske skønhed Gogmesite brugte denne formel og det endte med, at hun døde af blyforgiftning. Man må lide for skønheden siger de kloge, og det må man sige hun gjorde til virkelighed.

Mascara må siges at være de fleste kvinders bedste ven. Man skal faktisk ikke langt tilbage i det 20 århundrede før at der var tjære i mascaraen, da det virkelig gjorder mascaren sort. Desværre var tjære også farligt og det endte med at blive bandlyst, da en masse kvinder endte med at blive blinde af deres tjære baserede mascare.

Ansigtcremer har også været brugt i flere hundrede år, men i de gode gamle dage puttede man radioaktivt creme i ansigtet. Man kan nemlig bruge en radioaktiv ansigtscreme hver dag uden at opleve nogle konsekvenser. De uhyggelige konsekvenser kommer først senere og måske er det derfor, at kvinder ikke blev så gamle dengang.

Senere blev urea brugt – og som du måske ved, så er urea noget som findes i menneskers urin. Det døde man ikke af, men spørgsmålet er om man i dag ville smøre creme i hovedet der indeholdte urin.

Midler til hårfjerning har også været kendt i flere årtier. I gamle dage var det dog ikke Veet og andre skånsomme hårfjerningsprodukter, men produkter der indeholdte rottegift man smurte på de ønskede områder. Mange døde efter at have brugt det.

Kvinde i guld

Er vi ligeså vanvittige i dag?

Tiderne ændrer sig og det gør vores viden også. Der er ingen tvivl om, at kviksølv og radioaktivitet heldigvis ikke længere kan findes i skønhedsprodukterne den dag i dag.

Men vi har her i Danmark jo fx. en kæmpe snak i gang om parabener, der stadigvæk bliver brugt i kosmetik og cremer til trods for, at nogle mener de kan være hormonforstyrrende. De er dog godkendte og testningen af produkter er i dag meget omfattende, så man kan som hovedregel godt stole på, at man altså ikke dør eller får uoprettelige skader ved brugen af disse produkter.

Men her er et par andre sjove ting, som man stadigvæk bruger i produkter den dag i dag:

  • Hval ekskrementer – denne ingrediens kaldes også for amber og bruges i parfume industrien i dag. Udvindingen af denne ingrediens er besværlig og med til at gøre mange parfumer til en dyr investering.
  • Tyresæd – denne ingrediens bliver brugt i en masse hårplejeprodukter, da det er smækfyldt med protein! Det er typisk i leave-in-conditioner dette bliver brugt, så håret kan genvinde en masse styrke og fugt.
  • Skjoldlus – skjoldlus er en bille som på latinsk hedder Cochenillelus og som har en fantastisk rød farve når man knuser dem. De har været brugt til den klassiske røde læbestift i mange år, og kendte firmaer bruger dem stadigvæk som en del af deres formular den dag i dag.
  • Fiskeskæl – den nye evolution indenfor negleindustrien er dou-chrom neglelak. Den har en speciel overflade og flot design, men noget af indholdet kommer altså fra fisk.

Kvinde i rød dragt

Er skønheden det værd?

JA! Det beviser kvinder hver dag i deres søgen på, at se dejlige, attraktive og magtfulde ud. Vi beviser det hver dag i form af de høje stiletter, der gør ondt i fødderne, den evige smerte når vi skal vokse vores ben og de mange timer vi bruger ved frisøren for at få den rette farve og frisure.

Er det værd, at dø for? Nogle ville måske sige ja, men de fleste kvinder vil nok trods alt hellere vælge livet til (og heldigvis for det). Kvinderne i gamle dage ønskede nok heller ikke at dø for skønheden, men de vidste simpelthen ikke bedre!

Vi kan være taknemmelig for at deres eksperimenter har gjort verdenen klogere og gør, at vi kvinder i dag trygt kan påfører vores mascara uden at blive blinde og vores ansigtscreme uden at få radioaktivitet under huden.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*