Så farligt er det at lave eyeliner ud af lillebrors farveblyanter

Farveblyanter

Sidder du og mangler en eyeliner? Så er her et genialt tip til hvordan du kan skifte din dyre eyeliner ud med din lillebrors farveblyanter.

…men som du vil se efter videoen, så er det ikke verdens bedste tip alligevel. Faktisk er det møgfarligt og i værste fald kan det ende med at koste dig synet! 🙁

Selvom ideen med at skifte sine eyelinere ud med farveblyanter er utroligt genialt, så er det ikke en ide alle synes lige godt om. Levin (pigen i videoen) viser hvordan man bruger farveblyanterne, men hun nævner ikke at det er farligt at bruge dem på sin hud, da farveblyanterne hun bruger er giftfrie.

Hun ringer faktisk til producenterne for at bekræfte at de er giftfrie, hvilket de også bekræfter. Producenterne har dog samtidigt skrevet på deres officielle hjemmeside, at de ikke vil anbefale at man bruger farveblyanterne som en eyeliner, læbestift eller andet makeup.

Grunden til det er at makeup typisk går igennem en række tests før de må blive brugt på huden. Disse test går farveblyanter aldrig igennem, uanset om de er giftfrie eller ej. Det gør de ikke, da farveblyanter jo ikke er blevet lavet til at blive brugt på huden.

Så selvom farveblyanterne er giftfrie, så kan de stadig give irritationer i øjet. Det er ikke meningen at man skal bruge farveblyanter og andre tegneredskaber som makeup. Når man dypper blyanterne i vandet skaber man bakterievækst selvom man holder spidserne rene og kun bruger dem på ansigtet.

Nogle kan være heldige nok til at slippe for at få udslet på huden. Men for andre kan det være utroligt farligt og det kan forsage en infektion, der kan sprede sig til hornhinden og til sidst koste en synet. Derfor anbefaler producenterne (og vi her på DreamModels.dk) at du nøjes med at bruge farveblyanterne til at tegne med.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*