Sådan køber og vælger du billige forlovelsesringe

To forlovelsesringe i sølv

Fingerringe er blandt de allermest populære typer smykker og det skyldes ikke mindst forlovelsesringe og vielsesringe. Disse to typer ringe bliver nemlig en stor del af os på et eller andet tidspunkt, når vi kommer til at kigge nærmere på dem og om alt går vel bære dem sammen med den vi elsker.

Forlovelsesringe har været kendt lige siden antikkens rom, men de blev først for alvor populære i middelalderen. I Danmark begyndte vi at bruge i forlovelsesringe i 1700-tallet, men en af de første danske kvinder der fik en forlovelsesring var prinsesse Anne da hun i 1589 blev gift med Jakob 6. af Skotland.

I gamle dag var det vigtigt på hvilken hånd du bar din forlovelsesring, men i dag er der ingen faste regler som skal følges. Du kan derfor frit vælge om du vil bære din forlovelsesring på venster eller højre ringfinger.

Par kigger på forlovelsesringe sammen

Design og materialer

Næste alle forlovelsesringe sælges som sæt, hvor der er en ring til manden og en ring til kvinden. Typisk har ringene i et sæt samme grundlæggende design, men der er heller ikke nogen faste regler der siger det skal være sådan. I kan derfor sagtens vælge at købe to helt forskellige forlovelsesringe, da det vigtigste jo er at i får nogle ringe som i er glade for og som i nyder at bære.

I de fleste tilfælde er kvindens ring udstyret med en eller flere sten, mens mandens ring ikke har nogen sten. Der er dog en vis tendens til at flere og flere mænd vælger at få en forlovelsesring med en diskret sten, men som udgangspunkt er det stadig sådan at de fleste mænd vælger en ring uden sten.

Typisk er stenen en diamant på et passende antal karat, men afhængigt af jeres budget kan det være en ide at overveje et alternativ som fx. zirkonia eller moissanite. Både zirkonia og missonite ligner ægte diamanter rigtig meget samtidigt med at de er langt billigere end ægte diamanter.

Udover valget af sten, så skal i også vælge hvilket materiale jeres ringe skal laves af. De fleste vælger rødguld, men der er også mange der vælge ringe i hvidguld, rosa guld (en guld og kobber legering), sølv eller platin.

Generelt kan man sige at sølv gør at ringene bliver billigere, mens platin får prisen til at stige betragteligt.

Udover de traditionelle materialer som sølv, guld og platin, så kan i også vælge at få lavet jeres forlovelsesringe af et moderne materiale som fx. palladium, titanium eller tungsten.

3 kvinder der beundrer en forlovelsesring

Forlovelsesringe i USA

Her i Danmark er der ingen regler for hvor meget en forlovelsesring skal koste og hvor stor stenen skal være, men i USA siger man ofte at en forlovelsesring skal koste hvad der svarer til tre månedslønninger!

Heldigvis har vi ikke overtaget den tradtion her i Danmark, så det er helt frit hvad i vil give for jeres forlovelsesringe. Det er derfor helt ok at finde ringe til helt ned til nogle få hundrede kr.

Overvej grundigt hvad i køber

Inden i køber jeres forlovelsesringe, så er det super vigtigt at i overvejer grundigt hvad i køber. I modsætning til de fleste andre ringe, så er forlovelsesringe nemlig noget som varer ved resten af livet.

Selvom i formodentlig vælger at udskifte dem med et sæt vielsesringe på et tidspunkt, så vil jeres forlovelsesringe komme til at betyde meget for jer og i vil formodentlig vælge at gemme dem for evigt. Det kan også være at i ligefrem vælger at genbruge jeres forlovelsesringe som vielsesringe, og så blot markerer skiftet fra kærester til mand og kone ved at flytte ringene over på den anden hånd.

At forlovelsesringe varer evigt er ikke den eneste grund til at det er vigtigt at overveje grundigt hvad i køber. En lidt mere kedlig grund er, at butikkerne som udgangspunkt ikke tager forlovelsesringe og vielsesringe retur – uanset de fleste butikker tager næsten alle andre slags smykker retur.

Grunden til at butikkerne ikke tager forlovelsesringe og vielsesringe retur er, at de næsten altid er blevet personligt fremstillede eller at der er blevet indgraveret navne eller datoer i ringene. Begge dele noget der gør, at butikkerne ikke kan sælge ringene til anden side hvis i vælger at retunere dem.

Forskellige ringstørrelser

Find jeres ringstørrelser

Hvis i allerede ved hvilken størrelse ringe i bruger, så kan i trygt bestille forlovelsesringe på nettet. Er i tilgengæld i tvivl om jeres ringstørrelser, så har vi skrevet en guide til hvordan i måler jeres fingre og finder jeres ringstørrelser.

I vores guide har vi også skrevet nogle tip til hvordan du finder din kærestes ringstørrelse, da en stor del af forlovelsen jo er at du er diskret og ikke afslører noget før du frier til din elskede.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*