9 vaner der giver dig dårlig hud og hudproblemer

Træt kvinde

At beholde sin hud fejlfri er utrolig svært, da vi allesammen har nogle dårlige vaner der kan forårsage urenheder. Nogle gange ved man ikke engang selv, hvad der får den dårlige hud til at opstå. Derfor har vi samlet en række vaner som kan hjælpe dig med at slippe af med dine hudproblemer.

Usund mad

Din kost har stor betydning for hvordan din hud ser ud. Dette er selvfølgelig noget alle ved, men som mange også tit glemmer eller ignorer.

Det mad du indtager reflekterer dit ydre. Så hvis du spiser sundt kommer huden også til at se sund ud. Hvis du spiser dårligt, vil din hud også se dårlig ud. Hvis du vil have flot hud er det derfor en god ide at starte med at kigge på din kost. Find ud af hvad der kan forårsage urenhederne på din hud og lav om på den mad du indtager.

Kvinde der ryger

Rygning

Alle ved at rygning er skadeligt for helbredet. Det er samtidigt også virkelig dårlig for huden. Hvis du ryger meget, stiger risikoen for rynker og ingen har lyst til at have rygerrynker. Røg kan give din hud en trist glød og få dig til at se helt vissent ud. Det gør også at dine rander under øjnene bliver meget tydeligere.

Ikke nok søvn

Det er vigtigt at få omkring 6-9 timers søvn, da huden genopbygger sig selv imens du sover. Hvis du ikke får nok søvn kan det have en stor effekt på huden. For eksempel kan en all-nighter fører til mørke rander under øjnene eller akne med det samme.

Din krop har brug for at genopbygge sig selv og hvis den ikke får lov til det, fører det til trist hud. Søvnmangel forårsager også stress hvilket kan forstærke hudsygdomme, eksem, akne og psoriasis. Når man er træt, ser man også træt ud.

Mange elektriske apparater

Stress

Hver gang du er nervøs og stresset kan det fremkalde mange forskellige hudproblemer som for eksempel akne, eksem, nældefeber mm. Derfor skal du være opmærksom på hvor stresset du er, hvis du føler din hud tilstand ikke er den bedste på nuværende tidspunkt.

Ikke nok vand

I interviews bliver berømtheder tit spurgt om, hvordan de kan holde huden så flot og skinnende hele tiden. Hver eneste gang bliver der sagt at vand er hemmeligheden til fantastisk hud. Fordelene ved at drikke en masse vand er at du vil få et ungdommeligt udseende og strålende hud samtidigt.

Huden er en organ og dens celler består hovedsageligt af vand. Når disse celler ikke får nok vand bliver huden sandsynligvis tør, skællet og rynkerne bliver tydeligere. Vand er ikke ligefrem en magisk kur for huden, men den skader bestemt ikke. Det anbefales at drikke mindst 6-9 glas vand om dagen.

Kvinde der arbejder ved en computer

Elektronisk udstyr

Vi er selvfølgelig alle afhængige af vores mobiler og computere i dag. Hvad mange ikke ved er at skærmenes lys er skadeligt for huden. Nogle af de gamle maskiner udsender UV-stråling, så hvis du skal sidde længe ved en af dem, er det en god ide at du er opmærksom på det. De nye skærme er ikke lige så skadelige, men de kan stadig give dig dårlig hud.

Hvis du sidder længe ved computeren i en bestemt position, fx hvis man tit skuler eller kniber øjnene for at koncentrer dig, kan det også føre til tidlige rynker. Vi bruger samtidigt også vores gadgets med beskidte fingre som vi også rører vores ansigter med. Dette kan også føre til uren hud.

Ikke nok solcreme

Solcreme er utrolig godt for huden, da den ikke kun hjælper med at beskytte dig mod solen og hudkræft, men også mod aldring. Derfor er det en god ide at bruge en masse solcreme, så du kan beskytte dig selv mod rynkerne.

Smuk kvinde med solbriller

Tage sol

At tage sol kan også giver dig rynker eller hudkræft. Derfor er det en god ide at bruge selvbruner, da det ikke er lige så skadeligt. Hvis du er ude i solen så husk en god solcreme og ikke at ligge der for længe. Du skal samtidigt aldrig bruge solarier, da det er endnu mere skadeligt for din hud.

For mange produkter

At bruge for mange forskellige produkter på huden er ikke god ide, uanset om du mener at det hjælper dit ansigt eller ej. At overdrive med produkterne kan nemlig få huden til at blive endnu værre.

Det er meningen at huden slet ikke behøver særlig mange produkter. Alt det du har brug for er en simpel cleanser, en toner og creme til huden. Simpelt er godt, så derfor bør du droppe alle de produkter som påstår at du får en glødende fejlfri hud og ingen rynker. Det er alt sammen løgn. Hold dig til milde naturlige produkter som er gode for din hud.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*