9 trick der virker bedre mod bumser end tandpasta

Kvinde der presser bums ud

For nogle er bumser en ting der blev veloverstået i teenageårene, og for andre kommer de små banditter stadigvæk på besøg i ny og næ. Tandpasta tricket er bestemt ikke dumt, men der findes andre bedre og lidt mere effektive tricks til bekæmpelse af bumser.

Bumser opstår på grund af bakterien propionebacterium acnes, der lever af hudfedt. Der dannes affaldsstoffer og fedtsyrer under nedbrydelsen af disse, og dette irriterer talgkirtlen så der opstår betændelse i den.

Bumser kan være så ømme, at man næsten får tåre i øjnene når man skal presse den! Den kan være rød og gul og området omkring den kan også blive rødt og utroligt ømt. For nogle kan det blive det acne i stedet og huden kan blive som et krater.

Typisk er det under de unge teenageår, at bumserne for mange pibler frem. Dette sker pga. de øgede hormoner der flyver rundt i kroppen. Vi kan stadig få besøg af dem i den voksne alder når vores hormoner bliver forstyrret. Fx. hvis vi er stressede, hvis vi ikke får passet på vores hud, hvis vi bliver gravide eller bare hvis vi skal noget rigtigt vigtigt, for de kommer altid på de mest ubelejlige tidspunkter!

Kvinde der er glad for sin hud

Den vigtige ansigtsrens

Der er ikke fundet en vidundermetode til fjernelsen af bumser, men der er rigtigt mange gode tricks og produkter på markedet.

Men man kan bruge nok så mange gode produkter og gode tips. Hvis man ikke får renset sin hud hver dag så får man ikke særlig meget ud af det.

En god ansigtsrens hver dag består af:

 • Et renseprodukt i form af sæbe, gele, skum etc. Det kommer i mange udgaver alt efter hvad man er til. Det fås i mange mærker og til forskellige behov. Det findes også til den urene hud, der har en høj produktion af fedt og talg og har en tendens til bumser.
 • Skintonic som kan fås i flydende form eller på spray. Den lukker porerne igen og fjerner eventuelt kalk fra vandet og rester af renseproduktet.
 • En ansigtscreme til at fugte huden efter din rens. Denne fås også til alle hudtyper og til forskellige problemstillinger. Her er det vigtigt at cremen ikke er for fed så den fedter huden for meget.
 • Exfolierende rens fåes med forskellige gode ingredienser der renser huden i bund fordi der typisk er fine korn i. Den bruges 1-2 gange om ugen og er rigtigt god til at komme i dybden med ens rens, så man får fjernet de affaldsstoffer der kan sætte sig og blive til bumser.

4 enkle skridt, men meget vigtige allesammen. Selvfølgelig får du noget ud af produkter du kommer på din hud, men du får ikke det fulde udbytte hvis din hud ikke er renset igennem. Produkterne kan simpelthen ikke trænge igennem, så uden rensning forsvinder bumserne ikke.

Forskellige renseprodukter

Midler mod bumser

Der er rigtigt mange fine produkter mod bumser på markedet. Det du skal gå efter er produkter til at smører direkte på bumsen og som eksempelvis indeholder salicylsyre. Salicylsyre er i årevis blevet brugt af hudlæger og er en kemisk peeling som eksfolierer huden og virker anti-inflammatorisk.

Glycolsyre og andre AHA eksfolierer også huden og fremmer udviklingen af nye, raske celler. Det er rigtigt effektivt mod bumser og mod mildere former for acne.

Basiron er midlet over de to ovenstående, hvis de ikke er nok. Det er en creme der fås i håndkøb på apoteket og som indeholder benzolperoxid, som virker mod de bakterier der danne bumserne.

Kvinde der er smurt ind i tandpasta

Tricks der skulle virke

Disse tricks er uden ovenstående ingredienser, så de går istedet efter en mere naturlig fjernelse af bumser. Nogle er sjovere end andre, men de værd at prøve og koster ikke så meget.

 • Is – Is reducerer rødme, hævelse og inflammationen som står i forbindelse med en bums. Is hjælper blodcirkulationen i området, strammer hudens porer, fjerner snavs og størknet hudolie fra huden. Læg et stykke is/isterning i en vaskeklud og hold den på bumsen i par sekunder.
 • Damp – Damp får dine porer til at åbne sig og giver huden plads til at ånde. Dette kan hjælpe med at få skidtet og de fedtede olier fra din hud væk. Fyld en balje med varm vand og hold hovedet over baljen i nogle minutter, til din ansigt bliver varmt.
 • Hvidløg – Er kendt for at være antibakteriel, antioxidant og svampedræbende. Svovlet i hvidløget fremmer helingen af bumsen. Skær et hvidløg i to stykker og gnid det mod bumsen. Lad det virke i 5 min.
 • Citron – Skulle være en hurtigt måde at slippe af med bumsen på, da saften fra citronen er rig på C-vitamin. Det udtørre bumsen hurtigt. Kom citronsaft (ikke konserveret) på en vatpind og kom det på bumsen, eksempelvis før sengetid.
 • Bagepulver – Bagepulver hjælper med at eksfolierer huden og fjerne overskydende olier, skidt og døde hudceller. Blandt lidt citronsaft sammen med bagepulveret til det bliver en masse og kom det på bumsen. Lad det kun blive på nogle minutter, da det udtørrer huden. Kan gøres to gange om dagen.
 • Honning – Fremskynder helingsprocessen og forhindre infektioner. Dyp honningen med en vatpind og lad det sidde en halv times tid. Gentag gerne flere gange dagligt.
 • Agurker – Er rig på kalium og vitaminer A, C og E. De har en kølende og lindrende effekt på huden. Lav en maske af agurkerne og påfør på området og/eller hele ansigtet og lad den sidde i 10-15 min. Det hjælper med at fjerne skidt og bakterier fra porerne.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*