De 8 bedste anti-age trick der er helt gratis

Smuk ung kvinde

Selvom det at ældes naturligt er ved at blive næsten et modefænomen, så gider vi stadigvæk ikke have rynker. Vi ved jo alle, at de kommer og tyngdekraften bestemt ikke er til diskuterer med, men derfor vil vi gerne forebygge dem så godt vi kan!

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvornår rynkerne begynder at vise sig. Meget har noget at gøre med arv og andet har noget at gøre med hvilket liv man har haft og måske stadigvæk har. En anden ting er når vi går i overgangsalderen. Et kapitel i livet, hvor kroppen ændrer sig og kvinders østrogenproduktion falder. Det medfører at elasticiteten i huden falder, huden bliver mere slap og rynker begynder at danne sig.

Kvinde der ryger

De gratis tricks

Der er en masse man selv kan gøre helt gratis for at forebygge sine rynker og minimere dem:

 • Husk solbeskyttelse – UVA og UVB strålerne gør os dejlig lækkert brune, men de kan i værste fald også lede til hudkræft og i den grad påvirke rynkerne i den helt forkerte retning. For meget solbadning og solskoldning kan senere i livet give læder hud, som forværrer rynkerne helt ekstremt.
 • Ingen røg – Rygning nedsætter blodcirkulation, hvilket også har en negativ effekt for huden. Cigaretter giver altså øget risiko for rynker og specielt omkring munden kan de blive tydelige allerede i en ung alder. Desuden kan huden også få en gullig eller askegrå farve.
 • Ingen solarium – Hænger godt sammen med solbeskyttelsen, men i modsætning til solen skal solarium helst helt undgås. Solarium giver nemlig grobund for rynker og øger desuden risikoen for hudkræft markant.
 • De rigtige vitaminer – A-vitaminet retinol var en af de første ingredienser i kosmetik man fandt ud af havde en rigtigt god effekt på rynker. Retinol øger hudens collagen og forhindre nedbrydningen af collagen.
 • Drik masser af vandVand er essentielt for vores krop og har også en kæmpe effekt på vores hud. Hvis man holder sig hydreret og drikker 1½-2 liter vand dagligt bliver rynkerne pænere og markant mindre synlige.
 • Sov godt og sov nok – Søvnen er også essentiel for os og det kan mærkes i kroppen, hvis man ikke har fået nok af den. Det kan i den grad også ses i ansigtet. Hvis ikke man har rynker, så kommer de hurtigt, hvis man i en længere periode ikke får en ordentlig søvn i det anbefalede antal timer. Typisk 7-8 timer for de fleste.
 • Hold en stabil vægt – En vægt der kører op og ned er ikke sund for kroppen, men det er heller ikke godt for rynkerne. Jo ældre man bliver, des svære bliver det for kroppen at trække sig sammen og bibeholde elasticiteten. En ustabil vægt kan derfor få rynker til at komme eller blive mere vedholdende.
 • Spis rigtigt – Sund og varieret kost giver automatisk også en god effekt på rynkerne og et yngre udseende. ”Du blir’ hvad du spiser” mottoet er ikke helt dumt.
 • Motion og ingen stress – 30 minutter dagligt kan gøre en kæmpe forskel for dig på mange fronter, ikke mindst på udseendet. Træn gerne 30 minutter 4-5 gange ugentligt. Husk også at trække vejret ned i maven og undgå stress.

Brug af anti-age creme

De dyre tricks

Fugt i form af en god dagcreme er essentielt for din hud, så den kan holdes hydreret. Dagcremer fås til alle slags hudtyper og til forskellige behov.

Ansigtscremer findes også med en masse gode ingredienser, der kan hjælpe med at forebygge rynker og mindske dem. Disse ingredienser er med til at gøre cremerne til en investering, da de ofte ligger i den dyrere ende.

Men uanset prisen, så er det en god ide at overveje at bruge en god creme sammen med de gratis trick herover.

Når du kigger på anti-age creme, så er her nogle ingredienser som er gode at gå efter:

 • Retinol er som nævnt før rigtig godt til at forebygge rynker, men faktisk også til at mindske deres synlighed når de allerede er kommet. Retinol er ved at blive mere og mere udbredt i ansigtscremer, men det er ikke alle mærker der benytter sig af det.
 • Peptier er et stof, der fortæller huden at den skal lave mere collagen. Det er tabet af collagen der gør, at vi får rynkerne.
 • Hyaluronsyre et naturligt ingrediens, som findes naturligt i huden og hjælper med at binde vandet i huden og fylder huden ud og gør den pæn.
 • SPF solfaktor. I dag kan man få det indbygget i sin ansigtscreme, hvilket er et rigtigt god idé så man altid er solbeskyttet (da solen er en kæmpe synder, der giver rynker). En rigtigt solcreme skal man dog stadigvæk huske hvis man skal solbade.
 • Antioxidanter er fantastiske til at genopbygge huden og forny hudens celler. De beskytter mod de frie radikaler som vi bliver udsat for hver dag. Dette er klart med til at forebygge rynker og mindske dem.

Udover cremer findes også løsninger, som nogen nok vil mene er lidt mere drastiske. Botox også kaldet botulinum toxin type A. Det er et stof som går ind og lammer musklerne i huden og dermed sætter en stopper for eksempelvis rynker. Man får det i små doser i form af en indsprøjtning, men det er vigtigt at være opmærksom på de bivirkninger der følger med brugen af botox.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*