Her er den perfekte øjenbryn-makeup der passer til din øjenform

Øjenbryn får øjenskygge på

Næsten enhver kvinde kender smerten af at have dårlige øjenbryn. Om det var dengang, du kom til at over-plukke dem i 7. klasse, eller da du tog hen i en salon for første gang for at få lavet det professionelt og damen ordnede dem ujævnt. Vi har alle haft den sørgelige tid, hvor vores stakkels bryn måtte kæmpe for at vokse tilbage til deres normale form.

Øjenbryn har været i søgelyset mere end nogensinde for nylig og med god grund. Velplejede bryn handler om at indramme øjnene og fremhæve dine bedste træk. Faktisk kan tykke bryn få dig til at se mere vågen og frisk ud på en makeup-fri dag.

Med alle de øjenbrynsprodukter på markedet er mulighederne uendelige. Uanset om du ønsker at vælge naturlige bryn eller et tykkere, mere udskåret udseende, kan du finde en række tutorials om, hvordan du kan opnå dine perfekte bryn.

Den rigtige øjenbrynsform kan ændre dit udseende og få dig til at se mere ungdommelig ud. Tricket om at finde de perfekte og bedste bryn til dit ansigt er først at finde ud af din ansigtsform, hvad øjenbrynsfarve, der passer bedst til dig og beslutte hvilke ting på ansigtet, du ønsker at fremhæve mest.

Tag et kig på din naturlige kontur af dit ansigt. Læg mærke til din hageform, linjen ved din kæbe og din pande. Disse er alle aspekter, som bidrager til den overordnede form af dit ansigt. Hvis din hage ikke er defineret og dit ansigt synes blidt at aftage mod din hage, har du sandsynligvis et langt eller ovalt formet ansigt.

Store falske øjenbryn

Ansigtsformer

 • Ovalt ansigt – Den ovale ansigtsform er heldig, da de fleste former for øjenbryn kan passe dem, men for at beholde et blødt, buet bryn (ligesom fx Beyoncé) vil det fremhæve kindbenene og den blide kæbelinje.
 • Langt ansigt – Hvis du har et langt ansigt (fx Sarah Jessica Parker), skal du forme dine øjenbryn til at være mere flade og lige. Dette vil hovedsagelig skille ansigtet ved øjenbrynsbenet og skabe illusionen af et kortere ansigt. Derudover kan du med en lav bue åbne dit ansigt.
 • Firkantet ansigt – Hvis bredden og længden af dit ansigt er næsten den samme, og din hage og kæbeben er ikke så definerede, har du et rundt ansigt (fx. Fergie). Hvis dette er tilfældet, så prøv at forme dine øjenbryn med en høj bue for at forlænge dine ansigtstræk og opnå et mere ovalt ansigt. Hvis du har en rundere øjenbrynsform, kan hele dit ansigt virke rundere, så en ”killer”-bue er bedst til dig.

  For dem med firkantede ansigter (Demi Moore), er den fremtrædende jawline det mest synlige element. For at skabe en balance med de barske træk, som kan overtage dit ansigt med denne type af kæbe, vil let buede eller bløde, buede bryn være den mest effektive form. Ved at opretholde en smule bue behøver dine øjenbryn ikke aflede opmærksomheden fra din kæbe, men i stedet fungere som en blid modvægt.

 • Hjerteformet ansigt – Et hjerteformet ansigt (Kim Kardashian) er kendetegnet ved en bred pande og en spids hage. Til denne form vil lange bryn med en meget blød kurve være den bedste måde at aflede opmærksomheden fra den spidse del af hagen og samtidig bryde panden.

Brynformer

Brynform er baseret på et par centrale faktorer: bue, længde og tykkelse. Uanset hvilken form du beslutter dig for, skal det fungere som et ikke-kirurgisk ansigtsløft ved at tage opmærksomheden væk fra dine mindst foretrukne træk og vende den mod de ansigtstræk, du bedst kan lide.

De perfekte bryn bestemmes ikke kun af ansigtsformen. Det er også vigtigt at være opmærksom på dine øjne, især hvis de er close-set eller wide-set. Ligesom at have skarpe bryn på et rundt ansigt, ser close-set øjne ser bedst ud med brede bryn. Det handler om at skabe balance for at opnå et mere flatterende udseende.

 • Close-set øjne – Glem alt om det gamle skønhedstrick, hvor brynet skal ende ved hjørnet af næsen. Hvis dine øjne er tæt på hinanden, skal du udvide dine bryn. Gå efter en lang, bred bue og lad dine bryn sidde over hele øjenbrynsbenet.

  Hvis du Ikke er sikker på, om du har tætsiddende øjne, så mål bredden af et af dine øjne først, derefter måler du afstanden mellem begge dine øjne. Hvis afstanden mellem dine øjne er mindre end bredden af det ene øje, er dine øjne close-set.

 • Wide-set øjne – Ønsker du at vide, om du har wide-set øjne? De samme regler gælder. Mål bredden af et af dine øjne, hvorefter du måler afstanden mellem dine øjne. Hvis afstanden mellem dine øjne er mere end bredden af det ene øje, er dine øjne wide-set.

  Hvis du har disse øjne, burde du beholde de fleste af øjenbrynshårene og arbejde med dem, du har. Det er derfor bedst ikke at plukke for mange!

Brug af øjenskygge

Gode øjenbryns produkter

Det er ikke svært at finde øjenbryns produkter, men de mest omtalte samt de populæreste produkter, som er værd at købe, er fra Anastasia Beverly Hills. Deres Brow Wiz, Dip Brows og Brow gels er fantastiske og vil gøre en enorm forskel på dine bryn!
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*