Hvad du skal vide om permanente øjenbryn (tatoverede øjenbryn)

Permanente øjenbryn behandling

Intet er mere oppe i tiden omkring makeup end øjenbryn! Det betyder meget for ens ansigt hvordan øjenbrynene er formet, da de kan ændre ens ansigtsmimik og fremhæve ens flotteste træk.

I mange årtier har kvinder plukket øjenbryn og tegnet dem op. I mode magasinerne har man gennem årene kunne se hvordan øjenbrynene altid har spillet en rolle og givet et bestemt look en kant, som det ikke ville have haft, hvis man ikke havde rørt ved øjenbrynene.

En anden ting man har gjort i mange årtier er at tatovere. Disse to ting er nu blevet kombineret, så man kan få lavet permanente øjenbryn. Dvs. øjenbryn som bliver tatoveret på.

Hvad er tatoverede øjenbryn

Tatoverede øjenbryn er som navnet indikerer øjenbryn, som bliver tatoverede på eller tatoverede op. Det går under det man kalder permanent makeup.

Permanent makeup kaldes også mikropigmentering, som er en tatoveringsteknik, hvor der bliver brugt 100% allergivenlige og naturlige farver, som man forsigtigt tatoverer ned i det yderste hudlag.

Den permanente makeup går ca. 0,02 mm ned i huden og altså kun ned i det yderste lag. Dette betyder at makeuppen aftager gradvist og at styrke og farve vil være væk igen om 3-5 år.

Kvinde med flotte øjenbryn

Forskellige former for permanente øjenbryn

Der sker hele tiden udvikling indenfor skønhedsbranchen og med permanente øjenbryn er der ingen undtagelse. Der findes derfor forskellige former for permanente øjenbryn:

 • Almindelig skyggebelægning – denne form betyder, at det er dine egne naturlige bryn, der er i fokus og at man laver en skygge i ens egne hår i brynet for at fremhæve det bedst muligt. Det kan være en meget begrænset optegning, hvis man vil have det mest naturlige bryn, men kan også laves mere markant, ligesom man selv vil kunne lave med en øjenbrynspen.
 • Hairstroke one color – her påtegner man hvert enkelt hårstrå i en naturlig retning, men i en farve. Denne form giver et blødt og naturligt resultat.
 • Hybrid – det mest brugte og ønskede form for bryn i Danmark. Denne form for permanente øjenbryn giver det mest naturlige resultat, ligesom det giver en flot dybde i brynet. Det er kombineret af microblading teknikken og en maskine, der giver det naturlige resultat i én behandling.
 • 3D bryn – denne behandling er en af de lidt nyere former og kræver 2 behandlinger. Man laver i første behandling en skyggebelægning med en meget lys farve. Denne laver skyggeeffekten. I anden behandling laver man hårene i en mørkere farve.

Gode ting at vide omkring behandlingen

 • Det er vigtigt at du ikke har noget makeup på området der skal tatoveres, inden du kommer til klinikken og skal have foretaget behandlingen.
 • For meget olier i cremer og makeup fedter huden og kan gøre det vanskeligt for farven at sætte sig.
 • Derfor bør du ikke bruge ovenstående i 3 dage op til behandlingen.
 • I op til 3 dage før kan det være en god idé at bruge lidt saltvand på området hvor du skal modtage behandlingen. Det skulle have en god indvirkning så farven sætter sig bedre fast.
 • Området kan være hævet, rødt og irriteret i op til 4 timer efter behandlingen. Dette er meget normalt.
 • En brændende fornemmelse kan man godt føle i op til 1 døgn efter behandlingen. Ligesom alle andre tatoveringer.
 • Man må ikke pille i sårskorperne, da resultatet så kan blive påvirket negativt.
 • Sauna og svømmehal skal undgås i 14 dage efter behandlingen, da det udtørrer huden og kan blege resultatet. Det samme skal solbadning.
 • Området skal gerne smøres med helende creme i 7 dage efter behandlingen.

Udførelse af permanente øjenbryn

Hvordan foregår behandling?

Behandlingen tager, alt efter behandlingstype, 1,5 til 2 timer. Inden man går i gang vil der være en konsultation, hvor man finder ud af hvad du ønsker dig og hvilken slags behandling du skal have.

Den specialist, der foretager behandlingen, vil vælge farve til dig og også kunne hjælpe dig med formen på dit bryn. De er uddannet i at kunne se hvad der passer bedst til dig og din ansigtsform og vil gøre alt for at imødekomme dit ønske.

Inden behandlingen går i gang, vil brynene bliver optegnet på normalvis og dermed får du mulighed for at se dit kommende udseende inden behandlingen går i gang. Risikoen for at du fortryder bagefter er derfor mindre, da du selv har accepteret det kommende resultat.

De første dage efter behandlingen kan brynene virker meget kraftige, men 40-50% af farven vil aftage og forsvinde igen. Dette sker når skorpen af sårene er faldet af.

Kvinde med makeup

Prisen

Når ting bliver permanente stiger prisen som regel også. Permanente øjenbryn er klart en investering og noget som de fleste kun gør når de virkelig har tænkt over det i lang tid og sparet penge op.

Priserne er forskelligere fra sted til sted og behandling til behandling, men vi er oppe i ca. 4000-5000 kr. At få dem optegnet er billigere, alt efter hvor lang tid der er gået siden sidst.

Mange vil sige at det er mange penge at bruge på en permanent makeup, men når man høre de fleste folk og læser om det på nettet, så føler mange at det er en af de bedste investeringer de har gjort for dem selv.

Hvem kan få det lavet?

Alle kan gå ind og få lavet permanente øjenbryn!

Det er alt lige fra kvinden der bare gerne vil sparer tid om morgenen og slippe for at tegne sine øjenbryn op hver dag, til kvinden der måske har været igennem et sygdomsforløb og har mistet sine hår på kroppen på grund af fx. en kemobehandling.

Der er ikke nogle begrænsninger og der er ingen tvivl om, at det kan gøre en kæmpe forskel for disse mennesker og give dem femininiteten tilbage.

Man kan iøvrigt sagtens bruge makeup ovenpå ens permanente øjenbryn, hvis man gerne vil markerer dem endnu mere og føler der lige skal lidt ekstra knald på.
One Comment

 1. hvornår går de væk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*