8 neglelak tips du skal kende hvis du vil have neglelak der holder

Flot mørkerød neglelak

Har du en gang imellem problemer med at få neglelakken til at holde? Så her er et par gode tips til hvordan du får din neglelak til at holde længere. Læs også vores bud på 10 bedste neglelak valg.

Forbered neglene

Før påføringen af neglelakken bør du rense neglene med neglelakfjerner. Du skal også gøre det selvom du ikke har haft neglelak på. Grunden til det er, at neglene har deres egen naturlige fedt som beskytter dem. Fedtet reducerer holdbarheden af neglelakken på neglene og derfor er det en god ide at fjerne det, før du begynder at tage neglelakken på.

Du kan også bruge en tandbørste til at gøre neglene perlehvide, da tandbørsten vil fjerne skidtet og snavset. Hvis du børster neglene rene med en blegende tandpasta, så vil det give en forfriskende følelse som bleger og lysner neglene.

Efter du har skyllet dem og tørret dine hænder grundigt, er du velkommen til at fugte dem. Men sørg for at smøre dine negle med alkohol for at fjerne eventuelle olier, som vil forhindre din neglelak i at klistrer når du påfører den. Mens du er ved det, så kan du skifte fra neglebånd olie til en vandbaseret balsam for at gøre dine neglebånd fugtige og derved få neglelakken til at holde i lang tid.

Neglelak med mønster og glimmer

Korte negle fremfor lange negle

Når man har lange negle bruge man tit tippene af neglene til blandt andet at tage klistermærker af og åbne ting. Det udsætter dem for skader. Korte negle er derimod kortere end spidsen af din finger, hvilket betyder at din finger vil lave det meste af arbejdet og skåne din negle samt neglelak.

Vær tålmodig når neglelakken tørrer

Når du har påført neglelakken er det vigtigt at du ikke gør noget med hænderne i mindst 20 minutter. Se TV eller bare sid stille og roligt uden at udsætte neglelakken for skader. Efter det er blevet tørt, så kan du holde dine negle under rindende koldt vandt, da det fremskynder forstærkningen af neglelakken. Derved vil de blive mere modstandsdygtige overfor ridser.

Brug en neglefil

En neglefil hjælper også med at give neglelakken en længere holdbarhed, så brug en neglefil til at forme neglene. Hvis du gør neglene våde og derefter filer dem, så vil neglene splintre og knække. Det kan så føre til afskalning og krakeleret neglelak, da neglen ikke giver neglelakken en perfekt glat base. Fil neglene i samme retning (ikke frem og tilbage) for at forhindre brud.

Brug af klar neglelak

Skaf dig en god base og topcoat

Neglelakken holder længere hvis du først anvender et base lag og dette lag vil samtidigt beskytte dine negle. En basecoat er ikke dyr, så det er om at bruge den, da base laget udfylder hullerne på neglene og neglelakken.

Derudover vil base laget beskytte neglen, så den kan få neglelakken til at vare i op til flere dage. Det samme vil en topcoat gøre. Du kan også finde topcoats som kan få din neglelak til at tørre på et splitsekund, hvis du er for utålmodig til at vente.

Anvend et tyndt lag neglelak

Du skal ikke anvende et tykt lag neglelak. Det er meget bedre at anvende to tynde lag, da det gør det lettere for neglelakken at tørre samt lettere at få af senere. Husk at lade det første lag tørre, så det næste lag kan klæbe sig bedre til det første. Neglelakken bør derudover anvendes i tre smalle lige strøg – en i midten og en ned hver side for at det kan se pænt ud.

Vælg lyse farver og glitter farver

Når du bruger mørkere neglelak farver, så er det lettere at bemærke en dårlig manicure. Det er derfor bedre at vælge lysere farver. Der er også mange som ved at neglelak som indeholder glitter holder længere og ser meget glamourøst ud. Det eneste dårlige ved glitter neglelak er, at det er sværere at tage af. Men uanset om det er svært at tage af, så er det en god ide hvis du ønsker en længere varende neglelak.

Negle olie

Pas på neglelakken

Alt hvad du rører ved kan slide neglelakken. Hver anden dag kan du anvende et lag af en topcoat, som er hurtigt tørrene. Du må godt bruge top coat på neglelak som allerede er tør, så du kan danne et beskyttende skjold ovenpå neglelakken. Derudover bør du smøre olie på dine negle og neglebånd før sengetid, samt tage en tyk håndcreme på to gange om dagen.

Jo mere din neglelak tørre ud, jo større sandsynlighed er der for at den vil adskille sig fra din negl. Derfor er det en god ide at tilføre lidt fugt til neglene.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*