Det er super nemt – og ikke mindst flot, at lave bløde krøller i sit hår med et glattejern. Metoden kan bruges til både kort og langt hår. Har du kort hår, skal du dog overveje, at bruge et mindre glattejern – f.eks. ét hvor den keramiske plade er omkring 1 cm, da det ellers kan være svært at krølle håret ordenligt. De smalle versioner fra GHD er oplagte valg.
Når man lave krøller med et glattejern, går det ofte meget hurtigere, end hvis man bruger et krøllejern. Denne metode er derfor perfekt til den travle morgen – og så snart du har styr på teknikken, kan du mestre de flotteste krøller, på bare få minutter.
Inden du går i gang
Start med at tænde for dit glattejern, så det er helt opvarmet og klart til du skal begynde.
Hvis du har et glattejern, hvor du kan indstille temperaturen, så er det anbefalelsesværdigt at sætte det på omkring 180-185 grader, da det er mest skånsomt for håret, men samtidig er varmt nok, til at krøllerne vil holde rigtig længe. Har du selv andre erfaringer med dit hår, indstiller du selvfølgelig bare den temperatur, så dit hår har det bedst ved.
Sørg for at dit hår er helt tørt – vådt hår og et glattejern er nemlig en meget dårlig kombination, der kan ende med at skade dit hår, mere end højest nødvendigt.
Desuden skal dit hår, for så vidt muligt, være redt igennem, så der ikke er nogle knuder eller andet, der kan forhindre en nem glatning af håret. Når glattejernet er nemt at køre igennem håret, skader det desuden ikke nær så meget, da det så ikke vil hive i og slide på håret.
Det sidste trin, inden du går i gang med at krølle håret er, at beskytte håret med en god varmebeskyttende spray. Dette er utroligt vigtigt – både for resultatet, men også i dén grad for ikke at skade dit hår.
Den varmebeskyttende spray beskytter håret mod den høje temperatur, som det bliver udsat for, og gør desuden resultatet mere holdbart, og beskytter samtidig mod, at luftfugtigheden påvirker stylingen.
Selve stylingen
Hvis du har langt hår, kan det være en fordel, at dele håret op i forskellige sektioner – f.eks. at alt det øverste hår, eller hele den ene side, sættes op med et spænde eller en elastik. Dette gør du for, ikke at have for meget hår at arbejde med på én gang, hvilket kan være en smule distraherende – specielt hvis du er nybegynder, og først lige skal lære teknikken.
Nu skal du finde ud af, hvor dine krøller skal starte: Vil du have dem helt oppe fra hovedbunden, eller skal det kun være spidserne der krøller?
Hvis du vil have krøller fra hovedbunden af, starter du få cm. derfra, og lægger håret én gang rundt op glattejernet, således at det meste af håret, stadigvæk hænger ned. Så drejer du glattejernet 360 grader – nu er håret viklet (stramt) rundt om 2 gange. Du trækker nu langsomt glattejernet væk fra hovedet, i en nedadgående bevægelse, og træk til sidst glattejernet ”ud af” håret. (Jo langsommere du trækker glattejernet, jo tydeligere vil krøllerne være)
Du forsætter nu med denne teknik hele vejen rundet, indtil du har det smukkeste, krøllede hår.
Hvis du delte dit hår op i sektioner, fjerner du nu spændet eller elastikken, og gentager samme teknik i resten af håret.
Den sidste finish
For at pleje dit hår efter varmebehandlingen, og desuden for at få resultatet til at holde længst muligt, og se bedst muligt ud, er det en god idé, at benytte ét eller flere produkter bagefter.
- En hårolie, som tilføjer glans, blødhed og fugt til håret.
- En krøllemousse (curl cream), som gør krøllerne bløde og markerede.
- En hårspray, som får krøllerne til at holde længe, og eventuelt give en smule glans.
Jo flere gange du har prøvet denne teknik, jo bedre og hurtigere vil du blive til det.
Du kan altid prøve at eksperimentere med glattejernet, ved f.eks. at sno håret rundt om det på forskellige måder, og derved at få forskellige slags krøller. Hvis du en dag er i tidsnød, kan du også forsøge dig med kun at krølle noget af håret, og dermed få et lidt ”tilfældigt” look, men hvor man stadigvæk tydeligt kan se de flotte krøller.
Held og lykke – og husk – kun fantasien sætter grænser.