22 grunde til at bruge kokosolie til både kroppen og ansigtet

Kokosolie til krop og ansigt

Kokosolie har længe været kendt som et vidundermiddel, hvilket er helt forståeligt, da den har så utrolig mange fantastiske virkninger – både inden for madlavning og kropspleje.

I denne artikel har vi fundet 22 grunde til, netop at bruge kokosolie til kroppen og ansigtet.

Kokosolie som ansigtscreme

Kokosolien opvarmes let i dine hænder, og smøres så i ansigtet som en helt naturlig ansigtscreme uden parfume, parabener og andre skadelige kemikalier.

Kokosolien har derudover også en antibakteriel effekt, og mindsker derfor risikoen for uren hud, samtidig med at den giver en masse fugt.

Udskift den dyre barberskum med kokosolie

Et ganske fint alternativ til almindelig barberskum er kokosolie. Olien giver huden en masse fugt og blødgører hårene, samtidigt med at den har en beroligende effekt, der mindsker rødme og ubehag efter barberingen.

Kokosolie som aftershave

Ligesom barberskummen, kan også aftershaven udskiftes med kokosolie, uanset om det er ansigtet eller kroppen der er berørt.

Mand der får kokosolie massage

Skift massageolien ud med kokosolie

Forkæl din kæreste – eller bliv selv forkælet, hvis du er så heldig, med en skøn omgang massage med den beroligende kokosolie. Olien dufter skønt og kan i sig selv være en kæmpe oplevelse. Hvis du alligevel ikke er så vild med duften, så findes de heldigvis også i duft- og smagsneutrale udgaver.

Fugt dine læber med kokosolie

Du kan roligt erstatte din læbepomade med en omgang kokosolie, der giver nøjagtigt den samme effekt – hvis ikke bedre. Olien fugter læberne og lukker samtidigt fugten inde, så dine læber vil føles bløde og gennemfugtede længe efter.

Det eneste minus må dog være, at de fleste kokosolier befinder sig i store glas, hvilket kan være en smule svært at have med i tasken.

Smør dig ind i kokosolie

Ligesom kokosolien med fordel kunne bruges som ansigtscreme, er den også helt genial som fugtighedscreme til kroppen. Olien køler, beroliger og fugter huden, hvilket gør den helt perfekt til at smøre på kroppen.

Kvinde med kokosolie i håret

Forkæl lokkerne med en lækker kokos-hårkur

Trænger dit hår til en gang kærlighed, er det bare med at fordele lidt kokosolie i dit let fugtige hår.

Vask dit hår med shampoo og lad det tørre en lille smule. Derefter fordeler du kokosolien i håret og lader det sidde ét par minutter (Har du god tid er 15-20 minutter helt perfekt), hvorefter du skyller det ud, og eventuelt afslutter med balsam.

Kokosolien vil gøre dit hår lækkert, blødt og velduftende – og så er den uden parfume, parabener og andre skadelige kemikalier!

Plej de tørre spidser

Kokosolie er meget gavnligt for håret – og ikke kun som hårkur. Kokosolien virker ganske fint som en hårolie, og giver en masse fugt og glans til de tørre spidser.

Væk med tørre albuer

Tørre albuer kan være svære at undgå – specielt i vinterhalvåret. En løsning kan dog være at smøre sine albuer godt ind i kokosolie – og gerne et par dage i træk – så skal du nok kunne både se og mærke forskel.

Pæne og stærke negle

Slut med flossede neglebånd

De fine neglebånd på vores fingre er i dén grad udsat, og mange af os døjer desværre med flossede og irriterede neglebånd. Dette kan forsage både rødme og ubehag – og desuden også grimme negle.

Nu skal det dog være slut – smør i stedet dine neglebånd ind i et godt lag kokosolie, så skulle du i løbet af ganske kort tid kunne se en forskel, og have fine, bløde neglebånd (igen).

Kokosolie med tandkødsproblemer

Kokosolie er antibakteriel og kan derfor forebygge flere sygdomme, deriblandt tandkødsproblemer.

For at forhindre ømt tandkød og tandkødsbetændelse kan du nemlig enten børste tænder med kokosolie, eller vælge at smøre det på tandkødet efter din almindelige tandbørstning.

Kokosolie i stedet for solcreme?

Kokosolie beskytter rent faktisk i mod op til 20% af solens stråler. Du kan derfor ikke skifte din solcreme ud med kokosolie, men ved at bruge kokosolie som ansigtscreme eller fugtighedscreme, beskytter du jo faktisk din hud 20% mere i mod solen, end hvad du ellers ville have gjort med en creme uden solbeskyttelse i.

Fin makeup pung

Kokosolie i makeuppungen?

I stedet for at investere i en dyr highlighter, når du skal fremhæve dine kindben, kan du nøjes med at lægge en tynd streg kokosolie ovenpå dit kindben, da det vil have samme effekt.

Du kan selvfølgelig bruge det til at fremhæve mange forskellige ting – for eksempel vil en smule kokosolie under øjenbrynene ”løfte” dit ansigt.

Kokosolie som makeupfjerner

Kokosolie er en helt genial makeupfjerner, da den endda fugter din hud samtidig med at den renser den. Kokosolie kan let fjerne selv den vanskeligste makeup, såsom vandfast mascara.

Få silkeblød hud med kokosolie

Ved blot at tilsætte noget groft salt eller perlesukker til din kokosolie, har du kreeret en super god bodyscrub, som både fornyer din glød og blødgører huden.

Solskoldet mand der skaller

Du kan lindre solskoldning med kokosolien

Er du så uheldig, at du er blevet solskoldet, er der heldigvis hjælp at hente. Kokosolie er nemlig rigtig god til at lindre solskoldninger, da den både køler og reparerer huden.

Undgå strækmærker

Kokosolie gennemfugter huden og øger dens elasticitet. Derfor er kokosolie helt optimal til at forebygge strækmærker (som mange oplever under graviditet), da den hjælper huden med at ”følge med”.

Slut med urenheder

Kokosolie forebygger og behandler uren hud (akne/bumser), da den har en antibakteriel effekt. Derfor er kokosolien netop også god som ansigtscreme, da huden nemlig bliver ”renset” imens den sidder på.

Kvinde med flot foundation til tør hud

Væk med forkølelsessår

Ligesom med urenheder i huden, kan kokosolie og hjælpe med at behandle forkølelsessår. Den antibakterielle effekt behandler såret, og den beroligende effekt, som olien har, hjælper på smerterne.

Behandling af fodsvamp- og vorter

Her kommer den antibakterielle effekt på spil igen – og desuden er kokosolien også svampehæmmende, hvilket kan hjælpe på lidelser som fodsvamp.

Her smører du dine fødder godt ind i kokosolie mindst én gang om dagen, og skulle efter ét par dage til en uges tid kunne se forskel.

Er du derimod angrebet af fodvorter, så skal du én gang om dagen smøre et godt lag kokosolie på vorten, hvorefter du dækker det til med et plads. Dette gentager du hver dag indtil vorten er væk.

Slut med brændende myggestik

Er du blevet ramt af myggestik, kan kokosolie hurtigt dæmpe smerterne og tage hævelsen.

Stærkere, fyldigere og måske længere øjenvipper

Ønsker du at styrke dine øjenvipper, så er en let og naturlig løsning at smøre et tyndt lag kokosolie (eventuelt med en vatpind) på dine øjenvipper hver aften, inden du går i seng.
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*