Bruger du for mange penge på dyre makeup mærkevarer?

Mærkevarer er tit lidt af en øm sag at tale om for de fleste. Nogle synes det udstråler noget eksklusivt og betragter det som lidt af et statussymbol. Andre nægter at bruge penge på det og påstår at det kun er navnet i nakken der gør forskellen på dyrt og billigt.

Hvad angår tøj, er det tit nemt at se og mærke forskellen på kvaliteten, men der hvor det bliver rigtig svært, er når det kommer til makeup og kosmetik. Der er ofte stor forskel på priserne og det er i forvejen lidt af en jungle at finde rundt i.

Bekymret kvinde med mærkevare makeup

Så det overhovedet betale sig at købe mærkevarer inde for makeup?

Først og fremmest kommer det an på hvad du prioriterer. Hvis du går op i den status der typisk følger med et mærke eller er du lidt af en samler, så kan det selvfølgelig godt betale sig fordi produktet får en større værdi for dig end blot at det kan bruges. Indpakningen er typisk også utrolig flot for et dyrere mærke, og det kan også være en helt valid grund til at ville investere i det. Fordi det ser godt ud i skuffen. Altså også en værdi der er større end produktet i sig selv. Det er ingen skam at ville fylde skuffen med lækre produkter, og så længe at du får glæde af det, så kan du bare fortsætte. Det er jo hvad makeup handler om, at gøre os glade.

Men hvis du rent faktisk gerne vil finde ud af hvad der er kvalitet i forhold til visse produkter, så er din opmærksomhed nok mest rettet imod selve værdien af dette. Du er ligeglad med om indpakningen er flot eller ej, så længe at produktet virker som det skal. Du er altså klar på at investere, men hvis blush-farven fra hylden i supermarkedet er lige så god, så kan du lige så godt også spare nogle penge.

Hvis du allerede har nogle favoritter, eller overvejer at skifte disse ud, så er det meste enkle og hurtige metode simpelthen ”cost per wear”-reglen. Og hvad er så det? Jo, du dividerer simpelthen produktets pris med antal gange du regner med at bruge det. Eller har brugt det, hvis du overvejer at geninvestere i den der lækre læbestift. Resultatet kan nogle gange være overraskende – det kan vise sig at den der øjenskygge du købte i supermarkedet har været en dyr fornøjelse, fordi du kun har brugt den én gang, eller at din dyre læbestift faktisk har været billig i længden fordi du har brugt den hver dag. Det er en god måde lige at tjekke om tingene rent faktisk er dine hårdt tjente penge værd, eller om du hellere skulle forsøge dig med en anden version.

Kvinde med flot makeup og hår

Hvis du vil spare lidt uden at gå ned i kvalitet

Der findes et par generelle guidelines hvis du vil forsøge at spare lidt, men samtidig heller ikke gå ned i kvalitet. Dog kan man godt komme ud for at det er lidt hip som hap med visse ting. Hvad angår mascara, som nok er det mest anvendte produkt blandt kosmetik, kan det gå lidt begge veje. Det kommer an på hvordan du kan lide børsten og pigmenteringen, og det er oftest mærkevarerne der prioriterer begge dele. Derfor kan du med fordel punge lidt mere ud hvis du vil have det. Forskellige mascaraer har nemlig forskellige fordele.

Men med et produkt som læbestift, er det værd at søge i retning af en højere prisklasse. Disse har typisk mere pigmentering, og for en god læbestift er det netop afgørende at pigmenteringen er i top hver gang. Derfor får du altså mest ud af en dyrere læbestift. Pigmenteringen er også vigtig i øjenskygger, men her handler det om hvor meget du selv foretrækker. Hvis du vil have mindre pigmentering og så hellere vil påføre flere lag, kan du med fordel vælge en lidt billigere øjenskygge. Det er samme princip med blush, som både kan være godt med meget eller lidt pigmentering.

En ting du dog helt sikkert kan spare på, er neglelak. Medmindre du samler på de specielle farver, kan en helt almindelig neglelak sagtens gøre det – invester så eventuelt i en overlak for at forlænge levetiden på dine negle.

Dog er foundations og concealers en stor undtagelse fra denne regel. Det er enormt forskelligt hvad der virker fra person til person, og derfor er det bedste altså bare at prøve sig frem – eventuelt med lidt vejledning fra ekspedienterne. Her er dyrere altså ikke ensbetydende med bedre. Hvis du overvejer at investere i noget dyrt makeup, så prøv at spørge efter prøver, så du ikke begår fejlkøb.

Det vigtigste er sådan set blot at have det sjovt med make-up og prøve sig frem. Det kan være at du bare har brug for at få dækket dit basisbehov, og så kan du godt investere i nogle lækre ting. Men hvis du er lidt vildere og gerne vil afprøve de nyeste trends, så kan det måske godt svare sig at gå amok i den billige afdeling, så du kan prøve alle farverne!
Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*