Top 100 kongekroner og kronjuveler gennem 3500 år

Kongekroner og kronjuveler

Når vi tænker på konger og dronninger, så er der mange af os der forestiller os dem bærende en krone eller en anden form for kongelig hovedbeklædning.

For faktisk har de kongelige i flere tusinde år brugt forskellige former for hovedbeklædning til vise deres status og autoritet ifht. folket.

Diademer kendes så langt tilbage som i det 14 århundrede fvt., mens nogen af de første eksempler på egentlige kroner ses i det 9-10 århundrede fvt.

Det betyder med andre ord, at der har eksisteret kongekroner og andre kronjuveler i mere end 3500 år!

For at skabe overblik over hvordan de kongeliges hovedbeklædning har udviklet sig gennem tiderne, så har vi lavet denne grafik der viser de vigtigste 100 kongekroner og kronjuveler gennem 3500 år.

Top 100 kongekroner og kronjuveler
Del dette billede

Det er ikke kun interessant hvordan hovedbeklædningerne har udviklet sig gennem tiden. Mindst ligeså interessant er det, at så mange forskellige kulturer fra vidt forskellige steder i verden har besluttet sig for at bruge en hovedbeklædning som tegn på de kongeliges status.

Det er interessant, da mange af kulturerne formodentlig slet ikke har haft kontakt med hinanden og mulighed for at overtage hinandens traditioner og skikke.

Som du kan se af grafikken, så er det iøvrigt ikke kun de kongelige der har brugt kroner og anden hovedbeklædning til at vise deres status og autoritet. Det samme har bl.a. paven med hans status som den katolske kirkes overhoved.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*