10 grooming fejl mænd begår – og sådan fikser du dem

Grooming mand

Det første, du bliver bedømt på, når du træder uden for din dør, er dit kropssprog, din tøjstil og din soignering. Om du er velsoigneret eller ligner en hulemand er altafgørende for dit førstehåndsindtryk og kan dermed afgøre, om du får jobbet eller f.eks. kommer i kontakt med drømmekvinden. Læs her hvordan du let fremstår knivskarp og velsoigneret.

At barbere imod skægstubbene

Nogle argumenterer for, at du opnår en tættere barbering ved at barbere mod skægstubbene. Det er til dels rigtigt, men hvis du barberer med skægstubbene, som opnår du mere eller mindre en lige så tæt barbering. Vigtigst af alt er dog, at du samtidig opnår markant mindre irritation og snittere. Husk at åbne dine porer med varmt vand inden du begynder din barbering og luk dem igen efterfølgende med koldt vand. Læs denne guide til barbering for mænd, så opnår du en tæt barbering og uden røde knopper.

At vente for lang tid med at blive klippet

Du skal vænne dig af med den vane, at det var dine forældre, der bestemte hvornår du skulle klippes. Det skal du altså have styr på selv. Nu! Hvis du er i tvivl, om du liiiige kan strække den en uge mere, så hop til frisøren med det samme. Andre har med garanti allerede bemærket dine lidt for lange hår i siden og nakken. Det koster givetvis lidt mere grundet hyppigere besøg hos frisøren, men det er altså pivhamrende nødvendigt for din fremtoning!

At anvende for meget hårprodukt

Hårprodukter og parfume er lidt det samme for mænd som make up er for kvinder. Det er klart at foretrække, at være på den forsigtige side og måske bruge for lidt, end omvendt at plaske håret til og bruge for meget. Jeg er helt med på, at mere hårprodukt giver dig mere kontrol og vi mænd elsker kontrol, men hemmeligheden er, at ingen – INGEN – ligger mærke til, hvis de hår er et par millimeter mere til venstre end du ønskede dig. 

At lade håndvasken, badet og toilettet stå i evigheder

Den her går ud til alle single mænd derude. Når du ikke gør dine omgivelser rene – og især dem på badeværelset – så ophober bakterier og andet møg sig.

Så langt så godt. Hvis du så lige ligger det sammen med, at badeværelset er der, hvor du rengører dit ansigt inden og efter barbering. Dermed er din hud er aller mest udsat og åben og så giver det sig selv, at du giver din hud enormt ringe forhold for at blive flot, lækker og velsoigneret. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det, at din lejlighed er møg beskidt, hvis du får kvindeligt besøg.

At undgå at bruge creme

Du kan være nok så muskuløs og fysisk flot i fremtoningen, men hvis dine arme og resten af din krop er tør og måske ligefrem skaller, jamen så er det hele jo ligesom ødelagt, ikke? Det kræver virkelig ikke særligt meget, at undgå en tør hud. Du skal bare smide lidt creme på en gang om dagen – f.eks. inden sengetid. Alternativt kan du anvende en bodywash, der er lavet til formålet.

En ting er benene, armene og din generelle krop. En helt anden ting er ansigtet. Her SKAL du simpelthen smide lidt ansigtscreme på om morgenen og når du nu alligevel er ved det, så vælg en med solfaktor indbygget. Matas har en glimrende økologisk ansigtscreme med aloe vera, som jeg klart kan anbefale (den er ikke specielt dyr). 

At smide for meget parfume på

Det kan måske være svært at vurdere, hvornår du lige præcis smider for meget parfume på. Køb dig en god eau de toilette og brug et, max to pift. Gør du det under armhulerne, så igen et, max to pift er glimrende. Det skal ikke være sådan, at alle i lokalet kan dufte din ankomst! Lidt men godt er nøglen her.  

At undgå at trimme dernede

Du bestemmer sådan set selv, om det hele skal af eller der bare skal trimmes lidt en gang i mellem. Det bør ikke ligne en baghave, der ikke har været rørt i flere år dernede. Det kan det selvfølgelig godt, men så skal du være stensikker på, at din partner er helt nede med det. Ellers skal der altså trimmes, d’herrer!

Udover selve soigneringsaspektet af dette, så giver det også lige den fordel, at en vis ting ser større ud. Bonus!

At lade næsehårene gro

Noget der suverænt kan få mig til at gå helt i hårknude er flagrene næsehår. Jeg kan slet ikke koncentrere mig om andet end de vildfarende buggerhår og samtidig forsøge at holde kvalmen i bero. Køb dig en næsetrimmer. Nu! 

At tåneglene bliver for lange

Det er meget muligt, at de ikke er synlige 24/7, men hvis du konsekvent glemmer at klippe dine tånegle, så vil du med statsgaranti også glemme dem, når du rammer stranden eller andre offentlige steder næste gang. Gør det til en fast rutine at klippe dine tånegle. Du og dine omgivelser vil være dig evigt taknemmelig. 

At glemme hårene bag/under din kæbelinje

De er der, også selvom du måske ikke lige ser dem. Det er netop derfor, at de er kommet på listen – mange mænd overser dem simpelthen. De ligger og lurer der bag ved/under din kæbelinje og vokser sig lynhurtigt store og lettere ulækre. Vend hovedet når du kigger i spejlet og få dem fjernet. Nemt!
One Comment

  1. Petra Ivanovich says:

    Jeg er SÅ enig i samtlige punkter, godt skrevet!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*